INTRĂ ÎN PROGRAMUL DE FIDELITATE: ADUNI PUNCTE ȘI PRIMEȘTI VOUCHERE!
DECATHLON ATENȚIONEAZĂ: „MASCA EASYBREATH NU ESTE UN DISPOZITIV MEDICAL”
Decathlon anunță că masca Easybreath, prezentată pe internet ca un eventual echipament de protecție împotriva Coronavirus, nu a fost concepută pentru a fi utilizată în acest scop. Fiind un echipament destinat practicării de snorkeling la suprafață, se recomandă ca masca să nu fie modificată prin mijloace proprii, pentru a nu afecta funcționarea corectă, în speță fluxul de aer.
Creatorii măștii de snorkeling la suprafață, Subea, marca proprie Decathlon, precizează:
„Masca Easybreath nu a fost concepută pentru a proteja împotriva virușilor. Această mască este o PPE (PPE= echipament de protecție individuală) din categoria I pentru protecția ochilor și, în mod clar, nu este o mască PPE din categoria III, adică o mască respiratorie, și nici un dispozitiv medical. Nu suntem medici și nu putem garanta nicio protecție eficientă împotriva virusului. Masca Easybreath nu este un produs de unică folosință și ar trebui dezinfectată complet după fiecare utilizare, dar nu poate rezista la temperaturi ridicate. Vă recomandăm să nu modificați singuri masca, ar putea compromite funcționarea acesteia, în special fluxurile de aer”.
Chiar și așa, având în vedere contextul inedit pe care îl traversăm, echipele Decathlon, în spiritul solidarității și al responsabilității, colaborează cu autoritățile și cu anumite centre de cercetare medicală și spitale din străinătate, punând la dispoziție schița 3D a produsului, pentru a testa produsul și a vedea dacă poate fi adaptat sau nu în scop de protecție. Dacă ar exista acest caz fericit, pentru a putea fi folosită, va fi nevoie de autorizarea măștii de către autoritățile medicale competente în domeniu.
Schița 3D nu poate fi furnizată către persoane fizice sau entități care nu sunt abilitate în domeniul medical sau de cercetare medicală. În România, nu au existat, momentan, solicitări ale schiței 3D din partea instituțiilor medicale sau de cercetare medicală.
În data de 27 martie 2020, ROUMASPORT SRL, societatea care administrează operațiunile Grupului Decathlon în România, a trimis o adresă către Ministerul Sănătății în care asigură disponibilitatea companiei pentru a putea ajuta instituțiile statului în această perioadă dificilă și pe această temă. Așadar, orice cerere oficială, cerere de planuri 3D ale măștii, cerere venită din partea instituțiilor medicale ale statului sau a altor instituții cu atribuții în domeniu, va fi tratată cu prioritate. Totuși, pe moment, neavând niciun document care atestă oficial utilizarea măștii în scop medical, răspunsul nostru către persoane fizice sau juridice private va fi cel de mai sus.