ECHIPAMENT PENTRU SCHI DE TURĂ (148 Produse)

Aștepți cu nerăbdare iarna ca să practici schi de tură? Ești pe pagina potrivită! Descoperă colecția Decathlon de echipament de schi de tură pentru adulți și copii, disponibilă online și în magazine. Alege accesoriile necesare, de la echipamente de siguranță, până la bețe de schi și clăpari pentru schi de tură. Pune siguranța și confortul pe primul loc! Completează echipamentul cu geaca de iarnă și pantalonii de schi de tură și ești pregătit să explorezi muntele. Ți-ai pregătit echipamentul pentru un nou sezon? Hai la Decathlon să descoperi cele mai îndrăgite accesorii și echipamente pentru schi de tură!

Reduceri
Căciulă schi SIMPLE Mov Adulți
1999 LEI -15%
1699 LEI
*De la ‪18.03.2023‬, în limita stocului disponibil
WEDZE

Căciulă schi SIMPLE Mov Adulți

(1336)
termen estimat: 2 zile din depozit local
Bețe telescopice schi Adulți
18999 LEI
WEDZE

Bețe telescopice schi Adulți

(10)
termen estimat: 2 zile din depozit local
Reduceri
Căciulă schi TORSADES Maro Adulți
5499 LEI -29%
3899 LEI
*De la ‪18.03.2023‬, în limita stocului disponibil
WEDZE

Căciulă schi TORSADES Maro Adulți

(435)
termen estimat: 2 zile din depozit local
Bețe reglabile schi de tură
21999 LEI
WEDZE

Bețe reglabile schi de tură

(17)
termen estimat: 2 zile din depozit local
Ceară Universală Vola 110 g
3499 LEI
VOLA

Ceară Universală Vola 110 g

(17)
termen estimat: 2 zile din depozit local
Clăpari FR 500 LOWTECH FLEX 90
1.19999 LEI
WEDZE

Clăpari FR 500 LOWTECH FLEX 90

(1)
termen estimat: 15 zile din depozit internațional
Schiuri freeride FR500 SLASH 100 Damă
1.59999 LEI
WEDZE

Schiuri freeride FR500 SLASH 100 Damă

(2)
termen estimat: 15 zile din depozit internațional
Schiuri Schi Freeride FR500 Patrol 95
1.59999 LEI
WEDZE

Schiuri Schi Freeride FR500 Patrol 95

termen estimat: 15 zile din depozit internațional
4.4/5 Pe baza a 5487 Opinii exprimate online și în magazine

CE TREBUIE SĂ CONȚINĂ UN ECHIPAMENT DE SCHI DE TURĂ?


Ești pasionat de sporturi de iarnă și aștepți cu nerăbdare deschiderea unui nou sezon de schi de tură? Atunci trebuie să te echipezi corect și eficient, cu articolele din colecția Decathlon, disponibile pe site și în magazine. Un echipament complet îți va asigura performanța pe pârtie și siguranță împotriva accidentărilor. De aceea, ți-am pregătit o listă cu tot ce ai nevoie, de la îmbrăcăminte de schi, până la clăpari de schi de tură.

 • - Geaca de schi și jacheta cu puf te protejează de temperaturile extreme și îți asigură confortul termic;
 • - Pantalonii de schi de tură sunt alegerea perfectă pentru libertate de mișcare și protecție la nivelul picioarelor;
 • - Căciula de schi și mănușile călduroase sunt accesoriile de care ai nevoie la fiecare ieșire pe pârtie;
 • - Lenjeria termică de corp menține temperatura corpului constantă;
 • - Setul de schiuri pentru schi de tură de la Decathlon este adaptat la nivelul tău de practică;
 • - Clăparii pentru schi de tură sunt stabili și confortabili;
 • - Bețele de schi de tură îți oferă un plus de susținere pe pârtie.
 • Fie că ai nevoie de un pachet complet pentru schi de tură, fie că îți lipsesc doar clăparii pentru schi de tură, la Decathlon găsești întotdeauna o varietate de articole dedicate pasionaților de sporturi de iarnă. Vrei să simți adrenalina și energia schiului de tură? Fii în cea mai bună formă în acest sezon cu un echipament complet de la Decathlon!


  CUM ALEGI SCHIURILE DE TURĂ?


  Fie că practici schi la nivel avansat, fie că ești începător, alegerea schiurilor de tură influențează performanța și siguranța ta pe pârtie. Colecția Decathlon pentru sporturi de iarnă îți aduce mai aproape cele mai îndrăgite modele de schiuri și clăpari pentru schi de tură. Dacă vrei să faci cea mai bună alegere, îți recomandăm să citești ghidul nostru în care găsești criteriile prin care se diferențiază schiurile de tură. Dimensiunile schiului sunt primul criteriu și includ lungimea, lățimea și raza de curbură. În general, lungimea schiului trebuie aleasă în funcție de înălțimea schiorului și greutatea acestuia. Pentru persoanele bine proporționate din punct de vedere al înălțimii și greutății, lungimea schiurilor de tură trebuie să fie egală cu înălțimea. Stilul de coborâre și locul în care schiezi influențează și ele lungimea schiurilor. Pentru coborâre în viteză în linie dreaptă, alege schiuri de tură mai lungi. Pentru traseele cu viraje și zone înguste, ai nevoie de un pachet cu schiuri de tură mai mici.

  Lățimea este un alt criteriu de bază în alegerea corectă a schiurilor de tură. Deși există trei lățimi ale schiului - vârful, coada și mijlocul - lățimea mijlocului este cel mai des folosită în alegerea schiurilor de tură. De exemplu, schiurile de tură mai late sunt eficiente pe zone cu zăpadă adâncă, dar sunt instabile în zonele cu zăpadă tare și gheață. O lățime de mijloc este alegerea optimă pentru schi de tură pe suprafețe variate.

  Raza de curbură a schiului influențează stabilitatea în viraje. Astfel, o rază mică de curbură este eficientă în viraje strânse și ajută schiul să vireze în mod natural, fără să derapeze. În timp ce o rază de curbură mai mare este potrivită pentru viraje largi și coborâre în linie dreaptă. Structura internă a schiurilor de tură continuă lista criteriilor. Materialul din care sunt realizate schiurile de tură dictează rezistența la uzură și performanța ta pe pârtie. Există două tipuri de structuri folosite la realizarea schiurilor de tură, cea sidewall și cea de tip cap. Pentru rezultate foarte bune, poți alege un model de schiuri hibrid, ce îmbină ambele structuri, și vei avea un pachet de schiuri pentru schi de tură cu o zonă centrală mai rigidă (sidewall) și capete mai flexibile. Cele mai bune materiale ce intră în structura internă a schiurilor sunt lemnul, fibra de sticlă, carbonul și oțelul. În funcție de compoziția schiurilor, variază și prețul acestora. Forma schiurilor completează lista celor mai des folosite criterii pentru alegerea schiurilor de tură. Modelele clasice, folosite la coborâri pe zone special amenajate au forma clasică, unde zona mijlocului este mai înălțată față de zona vârfurilor. Dar există și modele pentru zone cu zăpadă mai mare și adâncă, unde mijlocul atinge solul și capetele sunt ridicate. Pentru a se adapta mai ușor pe diverse suprafețe, au apărut modele noi de schiuri ce îmbină elemente de la modelele clasice. Astfel, sunt performante și pe suprafețe dure, dar și în zone cu zăpadă adâncă.

  Ai nevoie de un echipament de schi de tură performant pentru noul sezon? Descoperă colecția Decathlon și alege clăpari și schiuri de tură pentru fiecare nivel de practică. Te așteptăm și în magazine, unde consultanții noștri sunt mereu pregătiți să te ajute cu cele mai bune sfaturi și recomandări.

  Oferă bucuria de a face sport

  Oferă un card cadou