Bete schi (12 Produse)

Indiferent de nivelul la care practici sporturi de iarnă, ai nevoie de bețe de ski de la Decathlon! Ușor de ales în funcție de experiența pe care o ai pe pârtie, bețele pentru schiuri completează echipamentul de bază pentru schiat. Fie că vrei să ai mai multă stabilitate în viraje, fie că vrei să cobori în viteză pe pârtie, bețele de ski îți oferă un plus de susținere și îți îmbunătățesc echilibrul. De ce să pleci la munte nepregătit când e atât de simplu să ai un echipament complet? Online și în magazine, Decathlon te așteaptă cu o gamă variată de bețe de schiuri pentru adulți și copii de la branduri renumite. Alege modelul care ți se potrivește în funcție de lungime, rozetă și mâner și ești pregătit să schiezi în deplină siguranță!

4.4/5 Pe baza a 270 Opinii exprimate online și în magazine

De ce este important să folosești bețele adecvate la schiat?

Fiecare accesoriu de schi are un rol esențial în performanță și în plăcerea de a practica acest sport. De aceea trebuie să alegi cu grijă și să te asiguri că fiecare componentă corespunde întru totul cerințelor tale.

Bețele pentru schiuri sunt cele care te ajută să ai o postură corectă, să iei corect virajele și să îți menții echilibrul. Pe măsură ce nivelul tău de performanță crește, vei observa că bețele te vor ajuta să faci față mai ușor schimbărilor de teren și calității zăpezii. În plus, aceste accesorii te ajută să testezi calitatea terenului, să ai mai multă susținere și să îți păstrezi ritmul.

După ce să te orientezi pentru a alege corect bețele?

Betele prea lungi sau prea scurte te vor incomoda și îți vor strica postura, de aceea este necesar să obții măsura precisă pentru înălțimea și stilul tău de schi. Pentru aceasta este necesar să iei postura de schi cu brațele în unghi de 90 de grade la nivelul coatelor și să determini, cu ajutorul unui prieten sau al unui consultat, ce lungime ai între degetul mare al mâinii și podea.

Mărimile cresc în medie cu 5 cm în funcție de producător, dacă te afli între dimensiuni indicat este să optezi pentru o lungime superioară. În ceea ce privește greutatea, cu cât bețele sunt mai ușoare, cu atât stilul tău de schi va avea mai puțin de suferit. Bețele trebuie să fie compatibile cu schiurile pentru adulti alese.

Care este rolul rozetelor?

Rozetele sunt accesorii de mici dimensiuni care se prind la baza bețelor de schi, aproape de vârf. Au ca principal rol menținerea bățului de schi la suprafața zăpezii. Aceste accesorii vin în diferite forme și mărimi în funcție de tipul de pârtie și zăpadă pe care se schiază. Majoritatea bețelor de schi îți oferă posibilitatea de a schimba rozetele.

O rozetă standard are aproximativ 5 cm și este adecvată tuturor pârtiilor și tipurilor de schi. Dimensiunile mai mici de 5 cm sunt destinate schiului viteză iar cele de 10 cm sunt potrivite schiului pe zăpadă moale.

Cauți un cadou sportiv? Oferă bucuria de a face sport Oferă un card cadou