Lansete și mulinete pentru pescuitul la crap (245 Produse)

Reduceri
Mulinetă Pescuit Surfcasting Adrise 7000
12999 LEI -23%
9999 LEI
*De la ‪28.04.2023‬, în limita stocului disponibil
CAPERLAN

Mulinetă Pescuit Surfcasting Adrise 7000

(12)
Livrare estimată: 2 zile
Reduceri
Lansetă Xtrem 900 Spod 12' pescuit la crap
44999 LEI -15%
37999 LEI
*De la 09.05.2023 până la 09.06.2023
CAPERLAN

Lansetă Xtrem 900 Spod 12' pescuit la crap

(4)
Livrare estimată: 2 zile
4.6/5 Pe baza a 600 Opinii exprimate online și în magazine

Cum alegi un set de lansete pentru pescuitul la crap?

Lungimea lansetelor pentru pescuitul la crap de pe mal se încadrează între 3,35 și 3,90 m. Este util ca atunci când alegi o lansetă să se încadreze între aceste dimensiuni deoarece va avea puterea necesară să reziste la tensiunea exercitată în timpul capturării atât a peștilor mari, cât și a celor medii și mici. Pentru pescuitul la crap din barca, cele mai potrivite sunt cele cu o dimensiune între 2,70 și 3 m.

Lansetele pentru pescuit la crap din fibră de carbon rezistă la deformare, fiind ideală cu precădere pentru capturarea peștilor mari. Pentru peștii de dimensiune medie sunt la fel de eficiente și lansetele din fibră de sticlă.

Dacă ești la începutul practicării acestei activității te va ajuta mai mult o lansetă cu acțiune parabolică. Pentru mai multă precizie, alege lansetele telescopice.

Orientează-te spre o lansetă cu o densitate mai mare a materialelor, adică raportul dintre rigiditate si greutate sa fie optim. Astfel blankul (partea principală a unei lansete) este mai ușor și rezistă la o presiune mai mare.

Vezi și alte detalii despre cum să alegi corect lansetele și mulinetele pentru pescuitul la crap în funcție de înălțimea ta.

Cum să alegi mulinetele pentru pescuit la crap?

În alegerea mulinetei, este important să te uiți la tura de manivelă, tambur și puterea frânei. Cu cât strângerea frânei tamburului este mai mare, cu atât va avea forță suficientă pentru a combate specii de pești cât mai mari. Tura de manivelă pentru pescuitul la crap trebuie să corespundă cu lungimea medie a firului și să permită o oscilație lentă.

Cum alegi sculele pentru pescuitul la crap pentru a lansa la distanță?

Pentru lansarea la distanță este utilă o lansetă cu o putere între 3,25 și 3,75 lbs. Mulineta cu tambur de distanță lungă este ideală (cele care permit depozitarea unui fir cât mai lung). Firul, că este textil sau multifilament este o alegere strict personală, ambele fiind la fel de eficiente. Important este să aibă un diametru mic de 28 cm.

Oferă bucuria de a face sport

Oferă un card cadou