Bocanci Mid Impermeabili Drumeție la Munte MH500 Gri-Roz Damă

32999 LEI

Produs conceput pentru drumeție la munte, practicare consecventă. Asigură confort optim și impermeabilitate.

Confort: conceptul EVOFIT se adaptează la conformația piciorului și oferă amortizare dublă. Drumeție în siguranță: față din piele, impermeabilă, element protecție pietre din cauciuc, talpă aderentă.

Culoare: Gri carbon / ROŞU STINS
Mărime: Ghid de mărimi
+ 329 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs
Beneficii:

Avantaje produs

STABILITATE

Talpă din cauciuc foarte aderent, cu crampoane de 5 mm.

Protecție împotriva loviturilor

Protecție pietre din cauciuc rezistent, în vârf și la spate.

Impermeabilitate

Membrană impermeabilă şi respirantă: menține pielea uscată timp de 6 ore.

Amortizare

Spumă din EVA cu o densitate diferită la călcâi: confort și protecție.

Adaptare la conformație

Concept EVOFIT pentru adaptarea lățimii încălțămintei, în vârf.

Lejeritate

Cântărește 379 g x 2 la mărimea 39.

Informații tehnice

Care este frecvența și intensitatea drumețiilor?

Am clasat produsele pe 3 niveluri de practicare a drumeției la munte, în funcție de performanțele și funcționalitățile acestora:
Practicare ocazională: 10 drumeții pe an, de aproximativ 3-4 ore, mai puțin de 10 km și mai puțin de 700 m diferență de nivel.
Practicare consecventă: 20 de drumeții pe an, de 4 - 6 ore, 10 - 20 km și 700 - 1200 m diferență de nivel.
Practicare intensivă: mai mult de 20 de drumeții pe an, mai lungi de 6 ore, mai mult de 20 km și 1200 - 2000m diferență de nivel.

Informații dezvoltare durabilă

Pentru materialul de la învelișul branțului, vopsim firul la sursă pentru a reduce impactul asupra mediului. Vopsirea textilelor necesită multă apă, dar evacuează și apele reziduale din băile de colorant. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, am ales să folosim vopsirea în masă (numită Dope Dye), integrând pigmenții de culoare încă de la fabricarea materialului.

Talpă aderentă

Aderența tălpilor noastre este certificată. Pentru a obține această certificare, încălțămintea este testată în laborator, pentru a-i determina coeficientul de aderență pe diferite suprafețe (teren neted, cu asperități, uscat sau umed). Pentru validarea finală, încălțămintea este testată pe teren, de utilizatori reprezentativi, pe trasee care însumează 500 km.

Test de impermeabilitate

În laborator, încălțămintea a fost scufundată în apă până la jumătate, în timp ce un braț mecanic simula mersul. Datorită acestor teste, am putut determina timpul și numărul de km pe care, parcurgându-i, încălțămintea rămâne uscată. Apoi, produsul este validat pe teren, pe vreme ploioasă, în condiții reale de utilizare.

Prelungirea impermeabilității

Se recomandă purtarea unor parazăpezi impermeabile care nu vor permite pătrunderea apei, a pietricelelor sau a nisipului. Se recomandă utilizarea de câteva ori pe an a unui spray reimpermeabilizant, pentru a proteja de pete şi de pătrunderea apei.

Concept EVOFIT

Acești bocanci sunt prevăzuți cu concept EVOFIT. Tehnologia EVOFIT folosește materiale extensibile și un design special în zona articulațiilor, pentru a se adapta cât mai bine la forma piciorului.

Conceperea produselor

Centrul nostru mondial de concepere Quechua se află în Passy, la poalele masivului Mont-Blanc, în Haute Savoie. Acesta este un loc veritabil de întâlnire pentru echipele noastre (designeri, șefi de produs, ingineri etc.) și practicanți de sporturi outdoor. Un avantaj excelent pentru a proiecta produsele pentru drumeții montane și pentru a pune în valoare toată experiența noastră.

Ce mărime să alegeți?

Cel mai important este să încercați cât mai multe mărimi și modele pentru a putea găsi perechea potrivită!
Este important să alegeți o mărime mai mare decât cea pe care o purtați în mod obișnuit, pentru a evita lovirea degetelor de vârful bocancilor la coborâre. Recomandări: păstrați unghiile scurte, iar înainte de coborâre verificați ca strângerea șireturilor, pentru a nu permite alunecarea piciorului spre vârf.

Sfaturi de cumpărare a încălțămintei

Puteți proba încălțămintea în magazinele Decathlon.
1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți bine șireturile, având grijă să și distribuiți strângerea pe toată lungimea piciorului. 3. Verificați cele două aspecte:- călcâiul nu se ridică înaintea piciorului, în timpul urcării; - piciorul nu alunecă, iar degetele nu se lovesc de vârful bocancului în timpul coborârii. 4. Încercați mai multe modele și mai multe mărimi. Utilizați-i progresiv pentru a lua forma piciorului.

Cum să evitați apariția bășicilor?

Mai multe informații aici: https://sfaturi.decathlon.ro/8-sfaturi-pentru-evitarea-aparitiei-bataturilor-in-timpul-drumetiilor

Alegerea corectă a şosetelor

Boncancii impermeabili sunt mai puțin respiranți decât cei care nu sunt impermeabili. Șosetele lungi sau mid precum cele MH500, MH520, MH900 (adaptate înălțimii bocancilor)asigură evacuarea transpirației și reducerea riscului de frecare.

Optimizați capacitatea încălțămintei: înlocuiți branțurile!

Branțurile bocancilor trebuie să se potrivească mai multor conformații. Schimbarea branțului poate asigura:
1. O susținere mai bună: anumite branțuri preformate sau întărite pentru susținerea crescută la nivelul boltei plantare.
2. Mai mult confort: branțurile pot asigura, de asemenea, căldură și amortizare.
3. Durată mai mare de viață: schimbarea branțurilor pe fiecare sezon pentru susținere și confort.

Teste de laborator

Testele de laborator verifică următoarele aspecte: orificiile pentru şireturi şi chingi, lipirea, toxicologia, rezistenţa la razele UV, abraziunea tălpii şi componentele feţei, durata de viaţă (deteriorare accelerată).

Cum se întrețin bocancii?

- A se usca în aer liber. - Îndepărtați noroiul uscat cu o perie destul de tare.
- Dacă petele persistă, curățați cu o perie și apă caldă. - A se lăsa la uscat.
- Pulverizați spray de reimpermeabilizare: astfel, materialul își va recăpăta hidrofobia.

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Cover/ protecție 50% EVA, 50% Cauciuc Butadien Cupru 34.1% Poliamidă, 33.2% Piele bovine, 32.7% Poliuretan Corepack 100% Poliester

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se păstra la loc aerisit, uscat şi ferit de lumină.

TESTE

Toate modelele noastre de încălțăminte sunt testate de utilizatori reprezentativi, în condiții reale de practică sportivă. Obiectivul nostru este acela de a ne îmbunătăți permanent produsele.

Recomandări de întreținere

A se spăla manual. A se usca în aer liber.

Produse similare

Imagini

Bocanci Mid Impermeabili Drumeție la Munte MH500 Gri-Roz Damă
Bocanci Mid Impermeabili Drumeție la Munte MH500 Gri-Roz Damă
Bocanci Mid Impermeabili Drumeție la Munte MH500 Gri-Roz Damă

Video

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri