Skip filters
Filtre
Preț

Racordaje pentru rachete de tenis (60 Produse)

4.2/5 Pe baza a 173 Opinii exprimate online și în magazine

DE CE ESTE RACORDAJUL ESENȚIAL JUCĂTORILOR DE TENIS?

Orice jucător profesionist de tenis știe că tipul și calitatea racordajului de tenis influențează considerabil jocul. Pentru a nu impacta negativ experiența, el trebuie schimbat în mod regulat. Cu cât îl practici mai des, cu atât trebuie să te gândești mai mult la racordajul rachetei tale. De exemplu, dacă joci tenis o dată pe săptămână, va trebui să îl schimbi la aproximativ un an.


DIFERITE TIPURI DE CORDAJE: CE ALEGI?

Racordajul ideal este acela care se adaptează stilului tău de joc și rachetei deja alese. Există racordaje de tenis din fire naturale, din multifilament sau poliester. Cele din fire naturale sunt destinate jucătorilor profesioniști. Fiind în același timp flexibil și confortabil, firul natural conferă o senzație unică în timpul fiecărei lovituri efectuate. Datorită flexibilității sale, acesta absoarbe vibrațiile. Tocmaide aceea este recomandat în special jucătorilor ce întâmpină dureri la nivelul brațelor. Pentru jucătorii care sunt în căutarea unui plus de putere, racordajul din multifilament oferă flexibilitate și confort în timpul loviturilor. În schimb, cele din poliester sunt mult mai rezistente. Fiind rigide, ele oferă putere și control sporit în timpul serviciului.


UM SE REGLEAZĂ RACORDAJUL RACHETELOR DE TENIS?

Tenisul este un sport în cadrul căruia echipamentul ocupă un loc foarte important. Reglajul racordajului poate influența întreaga evoluție a meciului. Tensiunea reprezintă forța cu care sunt strânse corzile rachetei și se măsoară în kilograme/forță. În general, aceasta este cuprinsă între 23 și 27 kg/f, iar majoritatea producătorilor de rachete inscripționează pe mâner parametrii minimi și maximi de tensiune recomandați. Când tensiunea este mare, controlul crește, dar când tensiunea este mai mică capeți mai multă forță în lovitură. De cele mai multe ori începatorilor li se recomandă o tensiune de racordare mai mică, în contrast cu jucătorii de nivel avansat.

Oferă bucuria de a face sport

Oferă un card cadou