Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 5°C Galben

29999 LEI
8556633

Produs conceput pentru a asigura confort în nopțile petrecute în bivuac, la temperaturi mai mari sau egale cu 5°C.

Sac prevăzut cu glugă anatomică, care se reglează cu ajutorul unui șnur de strângere. Asigură confort datorită lățimii din zona umerilor. Cele 2 fermoare cu cursor dublu asigură ventilare.

Culoare:

Ocru / Gri granit

Mărime:

Ghid de mărimi
+ 299 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

Avantaje produs

Temperatură utilizare

Temperatură confort 5°C. Temperatură limită 0°C. Umplutură din vatelină.

Transportare ușoară

Pentru mărimea L. Greutate: 1200 g. Volum: 11,3 L. Husă de compresie.

Confort la somn

Formă confortabilă de sarcofag. 2 fermoare 3/4 cu cursor dublu, pentru ventilare.

Compatibilitate

Se poate uni cu alte modele de saci de dormit din gama MT500 Forclaz.

Hidrofobie

Materialul exterior este tratat pentru a bloca pătrunderea apei.

ECODESIGN

Material gri: un singur fir din două este vopsit, pentru a proteja mediul.

Informații tehnice

Ce înseamnă temperatură de confort?

Afișăm pe toți sacii noștri de dormit temperatura de confort testată într-un laborator independent (AITEX) conform normei europene ISO 23537-1:2022. Temperatura de confort este limita inferioară la care utilizatorului aflat în poziție relaxată nu îi este nici cald, nici frig (temperatură măsurată pe un utilizator de sex feminin, în condiții normale de utilizare). Alegeți-vă sacul de dormit în funcție de aceasta.

Ce înseamnă temperatură limită?

Temperatură limită este temperatura la care utilizatorului aflat în poziție ghemuit nu îi este nici cald, nici frig (temperatură măsurată pe un utilizator de sex masculin, în condiții normale de utilizare). A se utiliza o saltea izolantă pentru a optimiza confortul termic.

O precizație importantă privind norma ISO 23537-1

În cadrul acestei norme, protocolul de măsurare termică pentru un sac de dormit utilizează o saltea cu o rezistență termică de 4,8 R-value.
Acest lucru înseamnă că dacă vei folosi o saltea care oferă mai puțină izolare, performanța termică a sacului de dormit va fi și ea mai mică.
A se utiliza o saltea izolantă pentru a optimiza confortul termic.

Mici trucuri de încălzire

Îmbrăcați-vă simplu (1 singur strat de haine este suficient). Încălziţi-vă extremităţile: căciulă, mănuși, șosete etc. Un recipient cu apă caldă poate servi ca termofor (dacă se închide etanș).
Contractaţi musculatura (70% din energia consumată se transformă în căldură), dar fără a efectua mişcări ce pot produce curenţi de aer rece.
Folosiți un cearșaf pentru a optimiza căldura în interiorul sacului.

Formă

Formă de sarcofag, lată la umeri și mai îngustă spre bază, pentru a permite izolarea termică (și pentru a evita pierderile de căldură). Nivel optim de libertate de mișcare. Lățime umeri 70 cm, lungime picioare 32 cm pentru mărimea L, 62/28 pentru mărimea S, 66/30 pentru mărimea M, 74/34 pentru mărimea XL.

Greutate și dimensiuni

Mărimea S: 980g, înălțime utilizator de până la 1,59m. Dimensiuni husă: L 40 cm Ø 17 cm. Volum: 9,1L. Mărimea M: 1100g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,60 m și 1,69 m. Dimensiuni husă: L 40 cm Ø 18 cm. Volum: 10,2L. Mărimea L: 1200g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,70 m și 1,84 m. Dimensiuni husă: L 40 cm Ø 19 cm. Volum: 11,3L. Mărimea XL: 1290g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,85 m și 2 m. Dimensiuni husă: L 40 cm Ø 20 cm. Volum: 12,6L. Volumul și dimensiunile pot varia în funcție de compresia aplicată produsului.

Caracteristici

Glugă ergonomică, cu şnur de strângere. Protecție anti-frig de-a lungul fermoarelor, pentru a evita pierderea de căldură. Fermoarele cu un cursor dublu asigură ventilare optimă. Posibilitate de deschidere în partea de deasupra sacului de dormit, datorită celor 2 fermoare laterale.

Vreți să aflați mai multe despre vatelina utilizată?

Folosim 2 straturi suprapuse de vatelină:
- unul de 60 g/m2, din 100% poliester (reciclat în proporție de 90%),
- și unul de 115 g/m2, din 100% poliester (reciclat în proporție de 70%).
În plus, aceasta asigură confort termic chiar și udă.

Compatibilitate

Se poate uni cu alte modele de saci de dormit din gama MT500 Forclaz. De asemenea, se poate uni cu un alt sac din gama "Ultralight" 2017 și "light" 2018.

Informații suplimentare despre dezvoltarea durabilă

Vopsirea textilelor necesită multă apă, dar evacuează și apele reziduale din băile de vopsire. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, pentru materialul gri al sacului de dormit, vopsim doar un singur fir din două, reducând astfel consumul și impactul asupra apei. Raportat la vopsirea clasică, această tehnică permite diminuarea cu 17% a emisiilor de C02.
De asemenea, folosim vatelină concepută din 70% poliester reciclat.

Cum se poate repara sacul de dormit?

În timpul practicării de trekking, sacul de dormit se poate agăța, dar vestea bună este că acesta poate fi reparat. Sacul de dormit se poate repara pentru a evita dișirarea, lărgirea zonei rupte și ieșirea fibrelor sintetice. Pentru reparare se recomandă utilizarea patchurilor autocolante (cod: 8584596).
Repararea sacilor de dormit cu ajutorul patch-urilor autocolante se poate realiza și în atelierele din magazinele Decathlon.

Garanție

Produsul are garanție 5 ani. Garanția se aplică începând de la data marcată pe bonul de casă. Produsul aflat în garanție va fi schimbat sau reparat gratuit. Garanția acoperă posibilele defecte ale produsului, excluzându-le pe cele datorate uzurii normale sau unor condții neadecvate de utilizare. GARANȚIE de 5 ANI se aplică pe baza prezentării produsului și a bonului de casă/ cardului de fidelitate.

Garanție

5 ani

Greutate

L : 1.2 kg
XL : 1.29 kg

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Umplutură 100% Polietilenă tereftalată Material principal 100% Polietilenă tereftalată Geantă spate 100% Polietilenă tereftalată Căptuşeală 100% Polietilenă tereftalată

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

Depozitați ușor sacul,rulându-l în husă, începând de la picioare. se introduce în husă, începând cu partea de jos. Se depozitează,fără husă, la loc uscat, pentru a menţine forma, proprietăţile termice.

Restricții de utilizare

S < 1,60 m < M < 1,70 m< L < 1,85 m< XL < 2m

TESTE

Toți sacii de dormit sunt supuși unor teste mecanice ce dovedesc performanțele și rezistența sacului de dormit pentru a garanta un cel mai bun somn și cea mai buna odihnă(rezistență termică, rezistență la abraziune, confort, etc.). Realizăm numeroase teste pe teren în condiții reale.

Recomandări de întreținere

A se spăla automat la max. 30° - program normal

A nu se înălbi

Uscare în mașina automată - temperatură mică

A nu se călca

A nu se curăța chimic

Produse similare

Imagini

Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 5°C Galben
Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 5°C Galben
Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 5°C Galben

Video

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri

Impact asupra mediului

co2-impact-cover
Amprenta de carbon a acestui produs este:
26,7 kg CO2e
1 kg de CO2e este echivalentul a 5 km parcurși cu o mașină alimentată pe bază de petrol (conform scorului Base Carbone©, definit de ADEME)
Ce este amprenta de carbon? Evaluăm impactul asupra mediului al tuturor produselor noastre, în fiecare etapă a ciclului lor de viață: de la extracția și transportul materiei prime la fabrica unde se procesează, la transformarea, manufactura, transportul produsului final, până la etapa de utilizare și de final de viață. Mai multe detalii despre măsurarea amprentei de carbon a produselor noastre