FORCLAZ

Sac de dormit cu umplutură din puf Trekking MT900 10°C Albastru

59999 RON
Ref. : 8575969

Produs conceput pentru a dormi confortabil la temperaturi mai mari sau egale cu 10°C. Sac de dormit cu umplutură din puf și pene certificate RDS.

Sac de dormit 10°C (umplutură din puf, 800 cuin) : Vârf de gamă. 700g la mărimea L. Călduros, ușor, compact. Formă confortabilă de sarcofag. Glugă ergonomică. Fermoar cu cheiță dublă.Hidrofob.

Culoare: Gri granit / Albastru petrol închis

 • S undefined
 • M undefined
 • L undefined
 • XL undefined
+ 599 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Temperatură utilizare

  Temperatură confort 10°C. Temperatură limită 5°C.

  Transportare ușoară

  Pentru mărimea L. Greutate: 700 g. Volum: 4,9 L. Husă de compresie.

  Confort în timpul somnului

  Formă de sarcofag și glugă anatomică. Un fermoar lung, cu cursor dublu.

  Hidrofobie

  Materialul exterior este tratat pentru a bloca pătrunderea apei.

  Căldură

  Puf cu putere de umflare 800 CUIN.

  Compatibilitate

  Nu se poate uni cu alt sac de dormit.

  Imagini

  Sac de dormit cu umplutură din puf Trekking MT900 10°C Albastru
  Sac de dormit cu umplutură din puf Trekking MT900 10°C Albastru
  Sac de dormit cu umplutură din puf Trekking MT900 10°C Albastru

  Informații tehnice

  Ce înseamnă temperatură de confort?

  Afișăm pe toți sacii noștri de dormit temperatura de confort testată într-un laborator independent (AITEX) conform normei europene ISO 23537-1:2022. Temperatura de confort este limita inferioară la care utilizatorului aflat în poziție relaxată nu îi este nici cald, nici frig (temperatură măsurată de un utilizator de sex feminin, în condiții normale de utilizare). Alegeți sacul de dormit în funcție de aceasta.

  Ce înseamnă temperatură limită?

  Temperatură limită: temperatura limită la care utilizatorului aflat în poziție ghemuit nu îi este nici cald, nici frig temperatură măsurată pe un utilizator de sex masculin, în condiții normale de utilizare).

  O precizare importantă privind norma ISO 23537-1

  În cadrul acestei norme, protocolul de măsurare termică pentru un sac de dormit utilizează o saltea cu o rezistență termică de 4,8 R-value.
  Acest lucru înseamnă că dacă vei folosi o saltea care oferă mai puțină izolare, performanța termică a sacului de dormit va fi și ea mai mică.
  A se utiliza o saltea izolantă pentru a optimiza confortul termic.

  Mici trucuri de încălzire

  Îmbrăcați-vă simplu (1 singur strat de haine este suficient). Încălziţi-vă extremităţile: căciulă, mănuși, șosete etc. Un recipient cu apă caldă poate servi ca termofor (dacă se închide etanș).
  Contractaţi musculatura (70% din energia consumată se transformă în căldură), dar fără a efectua mişcări ce pot produce curenţi de aer rece.
  Folosiți un cearșaf pentru a optimiza căldura în interiorul sacului.

  Formă

  Formă de sarcofag, pentru izolare termică îmbunătățită (nu permite pierderile de căldură, limitând pătrunderea și circulația aerului), libertate de mișcare relativ redusă. Lățime la umeri 73 cm, înălțime la bază 27 cm la mărimea L.

  Greutate și dimensiuni

  Mărimea S:560 g, înălțime utilizator de max. 1,59 m. Dimensiuni husă: Ø 12 x 34 cm. Volum 3,5L. 260 g puf/pene. Mărimea M: 620 g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,60m și 1,69 m. Dimensiuni husă: Ø 13 x 34 cm. Volum 4,2 L. 260 g puf/pene. Mărimea L: 700 g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,70m și 1,84 m. Dimensiuni husă: Ø 14 x 34 cm. Volum 4,9 L. 300 g puf/pene. Mărimea XL: 780 g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,85 m și 2 m. Dimensiuni husă: Ø 15 x 34 cm. Volum 5,6 L. 340 g puf/pene.

  Caracteristici practice

  Glugă anatomică care asigură acoperire optimă și este prevăzută cu șnur de strângere. Protecție anti-frig de-a lungul fermoarelor, pentru a evita pierderea de căldură. Fermoarele cu un cursor dublu asigură ventilare optimă. Cusături transversale.

  Avantajele umpluturii din puf și pene de rață

  Volumul și rezistența pufului asigură: - Izolare termică datorită aerului reţinut de pene și puf.
  -Greutate redusă: puful este mai ușor decât vata sintetică. - Compactare.

  Cum se măsoară capacitatea de umflare a pufului și penelor?

  Capacitatea de izolare termică se datorează calității pufului de a reține un anumit volum de aer în interior. Se exprimă în CUIN. Cu cât stratul de puf are o putere mai mare de umflare (cu atât coeficientul Cuin este mai mare), cu atât el ocupă mai mult spațiu și reține mai mult aer, care izolează. Sac cu umplutură din 90% puf și 10 % fulgi are un volum mai mare sau egal cu 800 CUIN (normă internațională).

  Informații suplimentare despre dezvoltarea durabilă

  Am ales să utilizăm materialul de culoare gri, cu un fir numit „biton”. Vopsirea textilelor necesită multă apă, dar evacuează și apele reziduale din băile de colorant. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, utilizăm doar un fir colorat din două, reducând astfel consumul și impactul asupra apei.

  Cum se întreține sacul de dormit din puf?

  Chiar dacă folosiți în mod regulat un cearșaf pentru sacul de dormit, acesta trebuie, totuși, spălat din când în când. Recomandări de întreținere a pufului: https://sfaturi.decathlon.ro/intretinerea-jachetei-de-puf
  Pe scurt: 1. A se spăla în mașina de spălat, la 30°, cu 2-3 mingi de tenis. Program de stoarcere ușoară. A se folosi un detergent special pentru puf (cod: 8609821).
  2. A se usca automat, cu 2-3 mingi de tenis în cuvă. A se repeta procesul de 2-3 ori până la uscarea completă.

  Cum se poate repara sacul de dormit?

  În timpul practicării de trekking, sacul de dormit se poate agăța, dar vestea bună este că acesta poate fi reparat. Ele pot fi peticite sau se poate aplica un patch termolipit, pentru a preveni lărgirea zonei rupte sau ieșirea pufului.
  Pentru reparare se recomandă utilizarea patch-urilor autocolante (cod: 8584596)
  Mai multe informații: https://sfaturi.decathlon.ro/intretinerea-jachetei-de-puf

  Garanție

  Produsul are garanție 5 ani. Garanția se aplică începând de la data marcată pe bonul de casă. Produsul aflat în garanție va fi schimbat sau reparat gratuit. Garanția acoperă posibilele defecte ale produsului, excluzându-le pe cele datorate uzurii normale sau unor condții neadecvate de utilizare. GARANȚIE de 5 ANI se aplică pe baza prezentării produsului și a bonului de casă/ cardului de fidelitate.

  Garanție

  5 ani

  Greutate

  S : 0.56 kg
  M : 0.62 kg
  L : 0.7 kg
  XL : 0.78 kg

  Video

  Compoziție/ Recomandări

  Compoziție

  Umplutură 90% Puf de raţă cenușie, 10% Pene de raţă cenușie Căptuşeală 100% Poliamidă Carcasă 100% Poliamidă Geantă transport 85% Poliester, 15% Poliuretan Husă geantă/ rucsac 100% Poliester

  RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

  Pentru a nu-i deteriora puterea de umflare (ce influențează performanțele termice), retrageți husa și depozitați sacul întins. A se depozita întins.

  Restricții de utilizare

  Nu se poate uni cu alt sac de dormit.

  Recomandări de întreținere

  A se spăla automat la max. 30° - program pentru haine delicate

  A nu se înălbi

  Uscare în mașina automată - temperatură mică

  A nu se călca

  A nu se curăța chimic

  Opinii clienți

  Întrebări și răspunsuri