FORCLAZ

Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 0°C Kaki

37999 RON
Ref. : 8556637

Prevăzut cu glugă, guler dublu și strat gros de vatelină: totul este gândit pentru a menține căldura în sacul de dormit. Cele 2 fermoare cu cursor dublu asigură ventilare. Se poate uni cu alte modele de saci de dormit din gama MT500 Forclaz.

Produs conceput pentru a asigura confort în nopțile petrecute în bivuac, la temperaturi mai mari sau egale cu 0°C.

Culoare: Maro kaki / Gri granit

 • M 10
 • L 10
 • XL 10
+ 379 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Temperatură utilizare

  Temperatură confort: 0°C. Temperatură limită: -5°C. Umplutură din vatelină.

  Transportare ușoară

  Pentru mărimea L. Greutatea: 1670 g. Volum: 15,2L. Husă de compresie.

  Confort în timpul somnului

  Formă de sarcofag. 2 fermoare 3/4, cursor dublu pentru ventilare.

  Compatibilitate

  Se poate uni cu alte modele de saci de dormit din gama MT500 Forclaz.

  Hidrofobie

  Materialul exterior este tratat pentru a bloca pătrunderea apei.

  Imagini

  Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 0°C Kaki
  Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 0°C Kaki
  Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 0°C Kaki
  Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 0°C Kaki

  Informații tehnice

  Ce este temperatura de confort?

  Afișăm pe toți sacii noștri de dormit temperaturile de confort testate de către un laborator independent (AITEX), în conformitate cu norma europeană ISO 23537-1:2022. Temperatura de confort este limita inferioară de confort la care o persoană în postură relaxată este la nivel global într-un echilibru termic și nu îi este nici frig, nici cald (deterninată pentru o femeie, în condiții normale de utilizare). Alege sacul de dormit în funcție de temperatura de confort.

  Ce este temperatura limită?

  Temperatura limită este temperatura la care o persoană în poziție ghemuită, aflată în sacul de dormit, se află la nivel global în echilibru termic și nu-i este nici frig, nici cald (determinată pentru un bărbat, în condiții normale de utilizare). Se recomandă folosirea unui izopren sau a unei saltele, pentru a optimiza confortul termic.

  O precizație importantă privind norma ISO 23537-1

  În cadrul acestei norme, protocolul de măsurare termică pentru un sac de dormit utilizează o saltea cu o rezistență termică de 4,8 R-value.
  Acest lucru înseamnă că dacă vei folosi o saltea care oferă mai puțină izolare, performanța termică a sacului de dormit va fi și ea mai mică.
  A se utiliza o saltea izolantă pentru a optimiza confortul termic.

  Mici trucuri de încălzire

  Îmbrăcați-vă simplu (un singur strat de haine este suficient). Încălziţi-vă extremităţile: căciulă, mănuși, șosete etc. Un recipient cu apă caldă poate servi ca termofor (dacă se închide etanș).
  Contractaţi musculatura (70% din energia consumată se transformă în căldură), dar fără a efectua mişcări ce pot produce curenţi de aer rece.
  Folosiți un cearșaf pentru a optimiza căldura în interiorul sacului.

  Formă

  Formă de sarcofag, lată la umeri și mai îngustă spre bază, pentru a permite izolarea termică (și pentru a evita pierderile de căldură). Nivel optim de libertate de mișcare. Lățime la umeri 72 cm, lungime picioare 34 cm, la mărimea L. 64/30 pentru mărimea S, 68/32 pentru mărimea M, 76/36 pentru mărimea XL.

  Greutate şi dimensiuni

  Mărimea S: 1450 g, înălțime utilizator de până la 1,59 m. Dimensiuni husă: L 42 cm Ø 19,5 cm. Volum: 12,5L. Mărimea M: 1550 g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,60 m și 1,69 m. Dimensiuni husă: L 42 cm Ø 20,5 cm. Volum: 13,9L. Mărimea L: 1670 g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,70 m și 1,84 m. Dimensiuni husă: L 42 cm Ø 21,5 cm. Volum: 15,2L. Mărimea XL: 1790 g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,85 m și 2 m. Dimensiuni husă: L 42 cm Ø 22,5 cm. Volum 16,7 L. Volumul și dimensiunile pot varia în funcție de compresia aplicată produsului.

  Caracteristici practice

  Glugă ergonomică, cu şnur de strângere. Guler dublu pentru a proteja de frig. Protecție anti-frig de-a lungul fermoarelor, pentru a evita pierderea de căldură. Fermoarele cu un cursor dublu asigură ventilare optimă. Posibilitate de deschidere în partea de deasupra sacului de dormit, datorită celor 2 fermoare laterale.

  Vreți să aflați mai multe despre vatelina utilizată?

  Folosim 2 straturi suprapuse de vatelină:
  - unul de 115 g/m2, din 100% poliester (reciclat în proporție de 70%),
  - și unul de 150 g/m2, din 100% poliester (reciclat în proporție de 70%). Vatelina este concepută din fibre elicoidale de silicon, ușor compresibile și care asigură rezistență puternică. În ciuda greutății reduse, sacul de dormit asigură izolare datorită aerului cald care este reținut în interior.
  În plus, aceasta asigură confort termic chiar și udă.

  Compatibilitate

  Se poate uni cu alte modele de saci de dormit din gama MT500 Forclaz. De asemenea, se poate uni cu un alt sac din gama "Ultralight" 2017 și "light" 2018.

  Informații suplimentare despre dezvoltarea durabilă

  Vopsirea textilelor necesită multă apă, dar evacuează și apele reziduale din băile de colorant. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, pentru materialul gri al sacului de dormit, vopsim doar un singur fir din două, reducând astfel consumul și impactul asupra apei. Raportat la vopsirea clasică, această tehnică permite diminuarea cu 16% a emisiilor de C02.
  De asemenea, folosim vatelină concepută din 70% poliester reciclat.

  Cum se poate repara sacul de dormit?

  În timpul practicării de trekking, sacul de dormit se poate agăța, dar vestea bună este că acesta poate fi reparat. Sacul de dormit se poate repara pentru a evita dișirarea, lărgirea zonei rupte și ieșirea fibrelor sintetice. Pentru reparare se recomandă utilizarea patchurilor autocolante (cod: 8584596).
  Repararea sacilor de dormit cu ajutorul patch-urilor autocolante se poate realiza și în atelierele din magazinele Decathlon.

  Garanție

  Produsul are GARANȚIE 5 ANI. Garanția se aplică începând de la data marcată pe bonul de casă. Produsul aflat în garanție va fi schimbat sau reparat gratuit. Garanția acoperă posibilele defecte ale produsului, excluzându-le pe cele datorate uzurii normale sau unor condții neadecvate de utilizare. GARANȚIE de 5 ANI se aplică pe baza prezentării produsului și a bonului de casă/ cardului de fidelitate.

  Garanție

  5 ani

  Greutate

  M : 1.55 kg
  L : 1.67 kg
  XL : 1.785 kg

  Video

  Compoziție/ Recomandări

  Compoziție

  Umplutură 100% Polietilenă tereftalată Material principal 100% Polietilenă tereftalată Geantă transport 100% Polietilenă tereftalată Căptuşeală 100% Polietilenă tereftalată

  RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

  Sacul se depozitează ușor, rulându-l în husă, începând de la picioare. Pentru a-i păstra forma, necesară performanțelor termice, a se depozita fără husă, întins, într-un loc uscat.

  Restricții de utilizare

  S < 1,60m < M < 1,70m < L < 1,85m < XL < 2m

  TESTE

  Toți sacii de dormit sunt supuși unor teste mecanice ce dovedesc performanțele și rezistența sacului de dormit pentru a garanta un cel mai bun somn și cea mai buna odihnă(rezistență termică, rezistență la abraziune, confort, etc.). Realizăm numeroase teste pe teren în condiții reale.

  Recomandări de întreținere

  A se spăla automat la max. 30° - program normal

  A nu se înălbi

  Uscare în mașina automată - temperatură mică

  A nu se călca

  A nu se curăța chimic

  Opinii clienți

  Loading

  Întrebări și răspunsuri