Echipament pentru schi

Echipamente pentru schi

Descoperă colecția noastră de echipamente pentru schi! Schiuri, clăpari, bețe de schi, căști pentru schi și multe altele, potrivite pentru începători, nivel mediu sau avansat, toate create în colaborare cu specialiști si practicanți ai acestui sport. Ai nevoie și de echipamente de transport pentru schiuri, clapari etc.? Găsește acum totul într-un singur loc.

Cum să alegi
Topul greșelilor de evitat atunci când înveți să schiezi
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
4.4/5 Pe baza a 6944 Opinii exprimate online și în magazine

În cât timp poți învăța să schiezi?

Schiatul este un sport care îți oferă adrenalină, te ajută să te relaxezi și să ieși din cotidian. Dacă nu știi să schiezi, însă ți-ai dori, trebuie să îți aloci câteva ore ca să poți să stăpânești regulile. Când încă ești la nivel de începător, nu ai nevoie de cea mai abruptă sau lungă pârtie ca să înveți câteva tehnici de schiat, dar este esențial să alegi o pârtie cât mai aerisită și liberă, dacă se poate.

Ca începător, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le înveți e poziția corectă pe schiuri, iar acest aspect îl vei descoperi exersând. Pentru un schior începător, poziția de bază este denumită plug.

La Decathlon vei găsi schiuri pentru damă și bărbați, concepute pentru diverse niveluri de practică, de la începători până la avansați. Create să le poți manipula ușor, vârful acestora asigură ușurința în viraje și aderență bună pe zăpadă. Spre deosebire de cele pentru adulți, schiurile pentru copii au o greutate mai mică pentru o deplasare mai facilă, adaptată greutății corpurilor acestora.


Cum te îmbraci adecvat pentru schi?

Fie că ai deja un echipament de schi, fie că ești pe cale să-ți procuri unul pentru prima dată, este important să îți asiguri în mod corespunzător confortul termic, prin atenție la detalii, dar și printr-o tehnică folosită de schiorii profesioniști.

În partea superioară a corpului aplică regula celor trei straturi - bluză termică, polar călduros și jachetă confortabilă. Pentru picioare poți îmbrăca mai întâi pantaloni termici și apoi pe cei de schi. Există chiar și combinezoane impermeabile ce se adaptează temperaturii corpului și mediului exterior, potrivite pentru ambele sporturi.


Cum protejezi extremitățile corpului de frig pe pârtie ?

Degetele de la mâini și de la picioare sunt foarte sensibile. Capul, este și el o zonă care are nevoie de protecție adecvată. Pentru mâini alege-ți o pereche de mănuși căptușite, cu exterior dintr-un material hidrofob, iar pentru picioare optează pentru șosete care îmbină rezistența cu izolarea termic, dar care permit și absorbția transpirației. Pentru cap alege o cagulă pe care să o porți fie sub cască, dar există și modele pe care să le porți deasupra acesteia.

Este un cadou? Oferă bucuria de a face sport Oferă un card cadou