PONGORI

TAC BILIARD DISCOVERY 300 145 cm (57”)

9999 RON
Ref. : 963026

Produs conceput pentru biliard, pentru a descoperi biliardul englez sau snooker.

Ești începător în practicarea biliardului englez sau a snooker-ului și cauți un tac pentru primele tale partide de joc? Datorită formatului său de 145 cm, poți avea niște începuturi senzaționale datorită acestui tac de biliard de tip monobloc!

Culoare: Negru

Ridicare gratuită din magazin

+ 99 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Precizie

  Asigură lovituri precise, datorită greutății sale adaptate și a vârfului său cu diametrul de 10 mm.

  Montare/demontare

  Tacul de biliard nu are nevoie de montaj: este compus dintr-un singur element.

  Transportare ușoară

  Fiind de tip monobloc, transportul său este mai dificil decât cel al unui tac cu îmbinare.

  Polivalență

  Tacul UK/SNK DISCO 300 145 cm nu este prevăzut cu prelungire.

  Durabilitate

  Din lemn moale.Carcasă din alamă de 0,5 cm. Nicio îmbinare = garanția durabilității.

  Informații tehnice

  Greutatea tacului tău de biliard

  Pentru a conștientiza mai bine senzațiile biliardului, echipa noastră îți recomandă să alegi un tac mai degrabă greu, dacă ești începător. Tacul tău de biliard englez/snooker măsoară 145 cm (57 inci) şi cântăreşte 540 gr (19 ozi). Nu putem garanta o greutate precisă (toleranță de 10%), deoarece densitatea lemnului poate varia (chiar și la aceeași esență de lemn), în funcție de pădure, de expunerea la soare sau de porțiunea exploatată (trunchi, coroană, vârf, parte superioară).

  Dimensiunile tacului tău

  Tacul UK/SNK DISCO 300 măsoară 145 cm (57 inch).
  Ideal pentru începători, deoarece mărimea sa standard îți va permite să descoperi adevăratele senzații ale biliardului și să ai o mai bună aderență, în special pentru loviturile mai îndepărtate de benzi!

  De ce nu putem garanta caracterul rectiliniu al tacurilor noastre de biliard?

  Toate tacurile noastre de biliard sunt fabricate manual. La ieșirea din fabrică, este verificat, bucată cu bucată, individual, caracterul lor rectiliniu. Totuși, fiindcă tacurile de biliard sunt din lemn, acestea sunt supuse variațiilor de temperatură și de umiditate în timpul transportului și al depozitării, care pot modifica rectitudinea de-a lungul timpului. Această dificultate a stabilității este reală pentru toate tacurile de biliard din lemn de pe piață (arțar, frasin, plop, ramin).

  De ce este necesar plopul galben?

  Caracteristicile tehnice și accesibilitatea fac din plop (esență de lemn moale) un lemn des folosit, mai ales în producția de mobilier. Echipa noastră l-a ales pentru tacurile de biliard, datorită avantajului său major: uscarea rapidă și fără deformare.De asemenea, caracteristica sa de a crește drept îi conferă avantajul unei rectitudini naturale.Acest lucru face ca această esență de lemn să fie o alegere adaptată în special pentru tacurile de biliard!

  Ce este snooker-ul ?

  snooker-ul este ușor de recunoscut datorită mesei impozante: 3,57 m lungime pe 1,78 m lățime și o greutate de 1,2 kg. Numărul de bile este mai mare decât la biliardul american sau englez: (15 bile vs 22 bile snooker).
  Masă foarte mare, bile cu diametrul mic: precizia și rigurozitatea sunt foarte importante în această disciplină.

  Proprietățile fizice și datele tehnice ale plopului galben

  Pentru lemnul de plop, coeficientul tensiunii de rupere în compresie și cel al tensiunii de rupere în îndoire statică este de 35 MPa, respectiv de 62 MPa (la o umiditate de 12%).
  Altfel spus: acest tac din lemn de plop este rezistent, solid, stabil.
  Cu toate acestea, este mai puțin rezistent decât tacurile din arțar sau din frasin.Aceste două esențe de lemn au caracteristici care le conferă soliditate și stabilitate mai bune (de asemenea, sunt mai scumpe).

  Cum se depozitează tacul de biliard?

  Pentru păstrarea proprietăților tacului tău (în special rectitudinea sa) și pentru evitarea deformărilor, îți recomandăm să îl ferești de umiditate și de variațiile de temperatură.
  După terminarea jocului, așază-l la orizontală, într-o husă sau într-o cutie de depozitare sau într-un suport de tacuri, cât mai vertical posibil. Nu îl sprijini de perete, deoarece acest lucru ar putea cauza deformarea!

  Ştiaţi? Vârful tacului trebuie îngrijit.

  În fața variațiilor de temperatură, a uzurii în timp sau a abraziunii cauzate de cretă, vârful tacului tău se deteriorează și își pierde din precizie.Prin urmare, este importantă întreținerea regulată a acestuia. Pentru acest lucru, nu trebuie decât:
  1/ Să scoți vârful deteriorat
  2/ Să îl șlefuiești pe cel nou cu șmirghel
  3/ Să lipești vârful
  4/ Să ascuți vârful cu ajutorul unui cutter

  De ce un tac tip monobloc?

  Tacul DISCO 300 145 cm este de tip monobloc (dintr-o singură bucată), ceea ce îi conferă avantajul unei rectitudini, rezistențe și durabilități mai bune decât în cazul tacului îmbinat. Utilizarea sa va fi în principal la domiciliu (fiind mai greu de transportat, deoarece este realizat dintr-o singură bucată), însă cu toate acestea vei putea să joci ușor și rapid: nu este nevoie de montaj, este gata pentru joc, imediat!

  Sfatul echipei: cum se face un rack bun?

  Pentru reușita loviturilor tale la biliard, poziționarea mâinii este primordială: este „rack-ul”.Există numeroase poziții ale mâinii, în funcție de lovitura pe care o realizezi sau de poziționarea bilelor pe suprafața mesei. Nicolas Henric, antrenor al echipelor franceze de blackball (biliard englez) și Maeva Brionne, jucătoare internațională, ne explică cum se face un rack bun de biliard > https://www.youtube.com/watch?v=355CLLm9SnI

  Care este tacul potrivit pentru o anumită destinație?

  Biliardul are o diversitate de practici: american, englez, francez, snooker... și multe altele!
  Fiecare se caracterizează prin propriile reguli și propria stare de spirit... Însă și printr-un comportament specific, pentru bile mai mici sau mai mari.
  Să îți alegi cum trebuie tacul de biliard presupune să cunoști disciplina pentru care acesta este destinat!
  Iată mărimea vârfurilor care se folosesc în general:
  > biliard american: 13 mm
  > biliard francez: 11" (-12 mm) > snooker:9-10 mm
  > blackball: 8-9mm

  Garanție

  2 ani

  Compoziție/ Recomandări

  Compoziție

  Tac de biliard 100% Lemn Tampon 100% Cauciuc nitril butadin Îmbinare metalică 100% Alamă Capăt pentru tacul de biliard 100% Piele

  RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

  Tac de biliard, din lemn: pentru a evita deformarea, recomandăm depozitarea în poziție orizontală, ferit de lumina soarelui, de umiditate și schimbări de temperatură.

  Aprobat de

  Corentin, Manon și Denis, membrii echipei Pongori şi câştigătorii medaliei de aur, de argint și de bronz la biliard francez.

  Opinii clienți

  Întrebări și răspunsuri