FORCLAZ

Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 10°C Turcoaz

24999 RON
Ref. : 8575966

Produs conceput pentru a dormi confortabil la temperaturi de 10°C sau mai mari, în timpul sesiunilor de trekking sau bivuac.

Foarte compact și ușor. Somn confortabil de la 10° la 20°C datorită celor 2 fermoare 3/4, cursor dublu, pentru gestionarea căldurii: ventilație personalizată.

Culoare: Verde brad / Gri granit

 • S undefined
 • M undefined
 • L undefined
 • XL undefined
+ 249 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Temperatură utilizare

  Temperatură confort 10°C. Temperatură limită 5°C. Umplutură din vatelină.

  Transportare ușoară

  Pentru mărimea L. Greutate: 970 g. Volum: 7,9 L. Husă de compresie.

  Confort în timpul somnului

  Formă confortabilă de sarcofag. 2 fermoare 3/4 cu cursor dublu, pentru ventilare.

  Compatibilitate

  Se poate uni cu alte modele de saci de dormit din gama MT500 Forclaz.

  Hidrofobie

  Materialul exterior este tratat pentru a bloca pătrunderea apei.

  Imagini

  Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 10°C Turcoaz
  Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 10°C Turcoaz
  Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 10°C Turcoaz
  Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 10°C Turcoaz
  Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 10°C Turcoaz
  Sac de dormit cu umplutură din vatelină Trekking MT500 10°C Turcoaz

  Informații tehnice

  Ce înseamnă temperatură de confort?

  Afișăm pe toți sacii noștri de dormit temperatura de confort testată într-un laborator independent (AITEX) conform normei europene ISO 23537-1:2022. Temperatura de confort este limita inferioară la care utilizatorului aflat în poziție relaxată nu îi este nici cald, nici frig (temperatură măsurată pe un utilizator de sex feminin, în condiții normale de utilizare). Alegeți-vă sacul de dormit în funcție de aceasta.

  Ce înseamnă temperatură limită?

  Temperatură limită este temperatura la care utilizatorului aflat în poziție ghemuit nu îi este nici cald, nici frig (temperatură măsurată pe un utilizator de sex masculin, în condiții normale de utilizare). A se utiliza o saltea izolantă pentru a optimiza confortul termic.

  O precizație importantă privind norma ISO 23537-1

  În cadrul acestei norme, protocolul de măsurare termică pentru un sac de dormit utilizează o saltea cu o rezistență termică de 4,8 R-value.
  Acest lucru înseamnă că dacă vei folosi o saltea care oferă mai puțină izolare, performanța termică a sacului de dormit va fi și ea mai mică.
  A se utiliza o saltea izolantă pentru a optimiza confortul termic.

  Mici trucuri de încălzire

  Îmbrăcați-vă simplu (1 singur strat de haine este suficient). Încălziţi-vă extremităţile: căciulă, mănuși, șosete etc. Un recipient cu apă caldă poate servi ca termofor (dacă se închide etanș).
  Contractaţi musculatura (70% din energia consumată se transformă în căldură), dar fără a efectua mişcări ce pot produce curenţi de aer rece.
  Folosiți un cearșaf pentru a optimiza căldura în interiorul sacului.

  Formă

  Formă de sarcofag, lată la umeri și mai îngustă spre bază, pentru a permite izolarea termică (și pentru a evita pierderile de căldură). Nivel optim de libertate de mișcare. Lățime umeri 70 cm, lungime picioare 32 cm pentru mărimea L, 62/28 pentru mărimea S, 66/30 pentru mărimea M, 74/34 pentru mărimea XL.

  Greutate și dimensiuni

  Mărimea S: 790g, înălțime utilizator de până la 1,59m. Dimensiuni husă: L 33 cm Ø 15,5 cm. Volum: 6,2L. Mărimea M: 890g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,60 m și 1,69 m. L 33 cm Ø 16,5 cm. Volum: 7,1L. Mărimea L: 970g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,70 m și 1,84 m. Dimensiuni husă: L 33 cm Ø 17,5 cm. Volum: 7,9L. Mărimea XL: 1040g, înălțime utilizator cuprinsă între 1,85 m și 2 m. Dimensiuni husă: L 33 cm Ø 18,5 cm. Volum: 8,9L. Volumul și dimensiunile pot varia în funcție de compresia aplicată produsului.

  Caracteristici

  Glugă ergonomică, cu şnur de strângere. Protecție anti-frig de-a lungul fermoarelor, pentru a evita pierderea de căldură. Fermoarele cu un cursor dublu asigură ventilare optimă. Posibilitate de deschidere în partea de deasupra sacului de dormit, datorită celor 2 fermoare laterale.

  Vreți să aflați mai multe despre vatelina utilizată?

  Folosim un strat de vatelină din 100% poliester (90% reciclat) de 60 g/m2.
  În plus, aceasta asigură confort termic chiar și udă.

  Compatibilitate

  Se poate uni cu alte modele de saci de dormit din gama MT500 Forclaz. De asemenea, se poate uni cu un alt sac din gama "Ultralight" 2017 și "light" 2018.

  Informații suplimentare despre dezvoltarea durabilă

  Vopsirea textilelor necesită multă apă, dar evacuează și apele reziduale din băile de vopsire. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, pentru materialul gri al sacului de dormit, vopsim doar un singur fir din două, reducând astfel consumul și impactul asupra apei. Raportat la vopsirea clasică, această tehnică permite diminuarea cu 19% a emisiilor de C02.
  De asemenea, folosim vatelină concepută din 90% poliester reciclat.

  Cum se poate repara sacul de dormit?

  În timpul practicării de trekking, sacul de dormit se poate agăța, dar vestea bună este că acesta poate fi reparat. Sacul de dormit se poate repara pentru a evita dișirarea, lărgirea zonei rupte și ieșirea fibrelor sintetice. Pentru reparare se recomandă utilizarea patchurilor autocolante (cod: 8584596).
  Repararea sacilor de dormit cu ajutorul patch-urilor autocolante se poate realiza și în atelierele din magazinele Decathlon.

  Garanție

  Produsul are garanție 5 ani. Garanția se aplică începând de la data marcată pe bonul de casă. Produsul aflat în garanție va fi schimbat sau reparat gratuit. Garanția acoperă posibilele defecte ale produsului, excluzându-le pe cele datorate uzurii normale sau unor condții neadecvate de utilizare. GARANȚIE de 5 ANI se aplică pe baza prezentării produsului și a bonului de casă/ cardului de fidelitate.

  Garanție

  5 ani

  Greutate

  S : 0.79 kg
  M : 0.89 kg
  L : 0.97 kg
  XL : 1.04 kg

  Compoziție/ Recomandări

  Compoziție

  Umplutură 100% Poliester Material principal 100% Poliester Geantă transport 100% Poliester Căptuşeală 100% Poliester

  RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

  Depozitați ușor sacul,rulându-l în husă, începând de la picioare. se introduce în husă, începând cu partea de jos. Se depozitează,fără husă, la loc uscat, pentru a menţine forma, proprietăţile termice.

  Restricții de utilizare

  S < 1,60 m < M < 1,70 m< L < 1,85 m< XL < 2m

  TESTE

  Toți sacii de dormit sunt supuși unor teste mecanice ce dovedesc performanțele și rezistența sacului de dormit pentru a garanta un cel mai bun somn și cea mai buna odihnă(rezistență termică, rezistență la abraziune, confort, etc.). Realizăm numeroase teste pe teren în condiții reale.

  Recomandări de întreținere

  A se spăla automat la max. 30° - program normal

  A nu se înălbi

  Uscare în mașina automată - temperatură mică

  A nu se călca

  A nu se curăța chimic

  Opinii clienți

  Întrebări și răspunsuri