Temperatură de utilizare
Afișăm pe toți sacii noștri de dormit temperatura de confort testată într-un laborator independent (AITEX) conform normei europene ISO 23537-1 din 21/01/2017. Temperatura de confort este limita inferioară la care utilizatorului aflat în poziție relaxată nu îi este nici cald, nici frig (emperatură măsurată pe o utilizatoare de sex feminin, în condiții normale de utilizare). Alegeți sacul de dormit în funcție de aceasta.
Care este temperatura limită?
Temperatură limită: temperatura limită la care utilizatorului aflat în poziție ghemuit nu îi este nici cald, nici frig (temperatură măsurată pe un utilizator de sex masculin, în condiții normale de utilizare).
Reducerea consumului de apă
Am îmbunătățit acest produs printr-un demers de concepere eco, vopsind materialul cu ajutorul tehnicii "dope dyed". Vopsirea textilelor necesită multă apă, dar evacuează și apele reziduale din băile de colorant. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, am ales să folosim vopsirea în masă (numită Dope Dye), integrând pigmenții de culoare încă de la fabricarea materialului.
Compoziție
Material interior și exterior: 100% poliester. Umplutură: 100% vatelină din poliester 300 g/m².
De reținut despre temperaturi
Sacul de dormit nu produce căldură, ci o păstrează pe cea produsă de corp. Dacă ești epuizat sau dacă își este foarte frig și intri în sacul de dormit înghețat și umed, riști să-ți fie și mai frig, indiferent de cât de călduros este sacul de dormit! Aceste temperaturi depind de rezistența la frig a fiecăruia (de greutate, de oboseală), de echipament (folosirea izoprenului), de îmbrăcăminte (dacă stai dezbrăcat sau în îmbrăcăminte termică), de vreme (de umiditate, vânt).
Mici trucuri de încălzire
Îmbrăcă-te simplu (un singur strat de haine este suficient). Încălzește-ți extremităţile: căciulă, mănuși, șosete, benzi încălzitoare, frecare etc. Un bidon de apă caldă poate servi drept sursă de căldură (dacă nu există niciun risc de deschidere a capacului!). Contractă mușchii (70% din energia consumată se transformă în căldură), dar nu face mișcări care ar putea să creeze curenți de aer rece. Pentru a evita curățarea repetată a sacului de dormit, se recomandă folosirea unui cearșaf.
Spălarea sacului de dormit
Se recomandă utilizarea unei mașini de spălat prevăzută cu o cuvă cu un volum de minimum 7 kg și închiderea fermoarelor de la sacul de dormit.