Geacă cu umplutură de vatelină Trekking la munte MT100 -5°C Negru Damă

14999 LEI
8573844

Produs conceput pentru trekking la munte pe vreme rece. Asigură confort termic până la -5°C, în activitate. Geacă călduroasă, ușoară și rezistentă.

Geacă tehnică, compactă și ușoară! Angajamentul nostru de dezvoltare durabilă: 70% din vatelină este din poliester reciclat.

Culoare: Negru
Mărime: Ghid de mărimi

NOU: RETUR GRATUIT

+ 149 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

Avantaje produs

Căldură

Asigură confort termic între 5°C și -5°C.Umplutură din vatelină: 125 g/m². Se strânge la bază.

Compactare

Se depozitează ușor în propriul buzunar (cel din stânga), datorită fermoarului.

Hidrofobie

Materialul exterior este tratat (fără PFC) pentru a bloca pătrunderea apei.

Buzunare

2 buzunare cu fermoar pentru mâini.

Rezistenţă

Material exterior din 100% poliamidă, cu 39 g/m2. 20 denieri.

Întreținere

Umplutură sintetică din vatelină, ce se poate spăla la mașină, la 30°C.

Greutate

Cântărește doar 330g pentru mărimea M.

Informații tehnice

Izolare termică

Temperatura de confort validată a fost de -5°C, în timpul unui test în camera termică. Modelul a purtat geaca pe deasupra unei bluze sintetice și a unui polar ușor. Viteza vântului din camera termică: 5 km/h.
Acesta corespunde în comparatorul nostru de căldură unui nivel de 2 stele.

Detalii

Element de protecție în spatele fermoarului, pentru a proteja de vânt.
- Manșete elastice; - Material care protejează bărbia; - Strângere cu șnur elastic și opritori; - Glugă cu elastic.

Informații tehnice despre vatelină

Folosim vatelină din 100% poliester (70% reciclat) de 125 g/m² pe corp și 100 g/m² pe mâneci și glugă. Vatelina este concepută din fibre elicoidale siliconate care ii dau o mare capacitate de compactare și o rezistență puternică. În ciuda greutății reduse, geaca asigură protecție eficientă împotriva frigului.
În plus, aceasta asigură confort termic chiar și umedă.

Materiale rezistente

Acest material din poliamidă folosește fire de 20 denieri (unite de măsură pentru grosimea unui fir) și rezistă la 20 000 cicluri de abraziune. Rezistența este calculată datorită testului martindale, conform normei 12 947-2. Acest test constă în frecarea materialului gecii de un alt material, pentru a constata limita de uzură a produsului. Exterior: material din 100% poliamidă, 39 g/m², 20 denieri.
Căptușeală: material din 100% poliamidă, 35 g/m², amestec de fire de 15 şi 20 denieri.

Material tratat hidrofob (a nu se confunda cu impermeabilitatea).

Hidrofobia unui material reprezintă capacitatea acestuia de a lăsa apa să alunece pe suprafaţa lui, fără a o absorbi. Astfel,materialul nu se îmbibă cu apă şi rămâne uşor şi călduros. Se obţine printr-un tratament aplicat pe partea exterioară a materialului. Tratamentul trebuie reînnoit pe toată durata de viaţă a produsului (fiecare spălare).În magazinele Decathlon există o gamă variată de produse pentru reactivarea hidrofobiei.

Cum se reactivează hidrofobia?

După spălare, a se utiliza un spray pentru a reactiva hidrofobia materialului exterior. https://www.decathlon.ro/lichid-reactivare-hidrofobie-id_8554908.htmlTratamentul hidrofob optimizează performanţa produsului şi îi prelungeşte durata de viaţă.

Ce este un tratament hidrofob fără PFC?

Tratament hidrofob fără PFC (perfluorocarbures) sau PFC Free.
PFC este utilizat pentru a face materialul hidrofob, dar generează destul de multă toxicitate pentru mediu și persoane. Înlocuind PFC cu alte tehnologii pe care le-am dezvoltat la nivel de performanță, am ajuns să reducem impactul asupra mediului înconjurător.

Ştiţi de ce căptuşeala este gri?

Pentru că materialul pe care îl utilizăm reduce cu 40 % emisiile de CO2. Materialul din care este concepută căptușeala conține un amestec între un fir negru, vopsit în masă, și un fir nevopsit. Raportat la vopsire clasică, procedeul permite diminuarea: • 66% din emisia de particule fine (PM2.5)
• 74% eutrofizarea apei dulci
• 68% eutrofizarea apelor marine

Impactul produsului asupra mediului a fost redus, prin vopsirea firului la sursă

Vopsirea materialelor textile necesită multă apă, folosirea de produse chimice și energie. Și totuși, ne place să purtăm haine colorate. Astfel, pentru a reduce acest impact, folosim tehnica ”Dope Dyed” care constă în integrarea pigmenților de culoare sub formă de pudră, încă de la fabricarea firului (și nu prin scufundare în băi de vopsea, așa cum se întâmplă de obicei). În acest mod reducem consumul de apă, dar și deversarea apelor folosite în procesul de vopsire al materialelor noastre.

Recomandare pentru o mai bună rezistență a gecii!

În general, nu se recomandă spălarea frecventă a gecii, deoarece fiecare spălare reduce proprietățile termice ale acesteia.

Cum se repară geaca?

În trekking, un cârlig poate deteriora geaca sau vesta, dar vestea bună este că acestea pot fi reparate. Ele pot fi reparate/ cusute sau se poate aplica un patch termolipit, pentru a preveni lărgirea zonei rupte sau ieșirea fibrelor sintetice. Pentru reparare, puteți folosi și acest set: https://www.decathlon.ro/set-multifunctional-reparare--id_8584597.htmlPatch-urile autocolante termice sunt soluția potrivită!

Notă pentru a compara impactul produselor asupra mediului.

Impactul produsului asupra mediului este calculat pentru totalitatea ciclului de viață, în funcție de diferiți indicatori. O notă ABCDE a fost calculată pentru a vă ajuta să identificați produsele cu cea mai bună performanță de mediu, prin compararea produselor de acelaşi tip (tricouri, pantaloni, rucascuri). Decathlon se implică voluntar în acest demers de afișare a impactului produselor asupra mediului.

Garanție

2 ani

Greutate

XS : 0.31 kg
S : 0.315 kg
M : 0.365 kg
L : 0.345 kg
XL : 0.365 kg
XXL : 0.38 kg

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Material principal 100% Poliamidă Căptuşeala principală 100% Poliamidă Umplutură 100% Polietilenă tereftalată

TESTE

În noiembrie 2017, 6 practicanți de trekking (4 bărbați și 2 femei), însoțiti de echipa mărcii Forclaz au testat această jachetă timp de 4 zile, în Alpii de Sud Francezi. În urma părerilor utilizatorilor, am îmbunătățit produsul.

Recomandări de întreținere

A se spăla automat la max. 30° - program normal

A nu se înălbi

Uscare în mașina automată - temperatură mică

A nu se călca

A nu se curăța chimic

Produse similare

Imagini

Geacă cu umplutură de vatelină Trekking la munte MT100 -5°C Negru Damă
Geacă cu umplutură de vatelină Trekking la munte MT100 -5°C Negru Damă

Video

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri

Impact asupra mediului

environmental-score-cover
Acest produs a primit nota B‬
environmental-score
Ce este nota care evaluează impactul unui produs asupra mediului? Nota globală atribuită unui produs pentru a compara impactul său asupra mediului cu cel al produselor din aceeași categorie. Ea este calculată pe baza unei grile stabilite de Agenția Franceză pentru Tranziție Ecologică, în funcție de impactul său asupra mediului (cantitatea de apă uzată generată, emisii de gaze cu efect de seră, epuizarea resurselor naturale) în fiecare etapă a ciclului său de viață. Află mai multe detalii