Geacă cu fermoar scurt Impermeabilă Drumeție în natură Raincut Albastru Damă

4999 LEI
8549506

Produs conceput pentru a proteja de o ploaie ușoară în timpul drumețiilor în natură.

Geacă impermeabilă! Ușoară, compactă și respirantă. Se depozitează ușor în buzunarul propriu.

Culoare:

Albastru petrol închis

Mărime: Ghid de mărimi
+ 49 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

Avantaje produs

Impermeabilitate

Strat protector impermeabil 5 000 mm H2O (Schmerber). Cusături principale etanșe.

Protecție vânt

Protejează de vânt de până la 70km/h.

Respirabilitate

Strat hidrofil (RET=12): reduce condensul.

Transportare ușoară

Un buzunar cu fermoar. Se depozitează în buzunar.

Utilizare ușoară

Strângere glugă.

Lejeritate

Geacă ușoară și compactă. Greutate: 180 g pentru mărimea S-M.

Informații tehnice

Reducerea consumului de apă

Vopsirea textilelor necesită multă apă, dar presupune și multă apă uzată, rezultată din băile de vopsea. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, am ales să folosim vopsirea în masă pentru geaca albastră, integrând pigmenții de culoare încă de la fabricarea materialului.

Poliester reciclat

Reciclând peturi de plastic sau materiale textile folosite pentru a produce poliester, reducem utilizarea resursele provenite din petrol, păstrând în același timp performanțele materialului special conceput pentru drumeții. Gecile Raincut în trei culori conțin cel puțin 25% poliester reciclat.

Poliamidă reciclată

Gecile Raincut în trei culori conțin cel puțin 44% poliamidă reciclată.Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că pe lângă a fi tehnic, acest produs a fost conceput ținând cont de impactul său asupra mediului. Pe scurt: poliamida este un material sintetic, fabricat pe baza resurselor din petrol. A utiliza poliester reciclat înseamnă a recupera, a transforma produsele destinate a fi aruncate, cum ar fi resturile de producție sau peturile de plastic, în loc de a utiliza noi resurse petroliere.

Tratament hidrofob fără perfluorocarbon

Material hidrofob: apa alunecă pe suprafața acestuia, fără a fi absorbită. Astfel, materialul nu se îmbibă cu apă şi este uşor şi respirant. Hidrofobia se obţine printr-un tratament aplicat pe partea exterioară a materialului. Nu se folosesc compuși fluorurați care au un impact nociv asupra faunei și florei.

Reactivarea hidrofobiei

Pentru o hidrofobie durabilă a materialului, vă recomandăm să o reactivați constantReactivarea se poate realiza după fiecare trei spălări sau după câteva zeci de utilizări pe ploaie. Hidrofobia se poate reactiva ușor, la cald:
- prin uscarea automată, la un program de 15 min (program sintetic); - cu un uscător de păr, la o distanță de 20cm, realizând 2 mișcări de jos în sus.
- prin trecerea de 2 ori a fierului de călcat peste material, reglat pe delicate și fără funcția de abur.

Impermeabilitatea materialului

Impermeabilitatea unui material, asigurată de un strat protector sau de o membrană, se măsoară în Schmerber sau mm H20 (presiune exercitată de o coloană de apă). Cu cât valoarea este mai mare, cu atât materialul este mai impermeabil.
Această geacă este concepută dintr-un material impermeabil cu strat protector (norma JIS 1092 standard): acest material rezistă la 5000 mm H20 (Schmerber) înainte de spălare (respectiv presiunea exercitată de 5 metri coloană de apă).

Respirabilitate material

Materialul acestei jachete este respirant: RET=12. Respirabilitatea materialului se măsoară în „Rezistență Evaporativă Termică” (RET). Este vorba despre capacitatea de a evacua transpirația în timpul efortului.Cu cât coeficientul este mai scăzut, cu cât materialul este mai respirant:
RET ≤ 6: material foarte respirant.
RET ≤12: material respirant.
RET ≤ 20: material mai puțin respirant.

Alegerea gecii impermeabile în funcție de intensitatea efortului

Geacă concepută pentru o drumeție de 2h, cu o viteză de 5km/h maximum, pe trasee fără diferențe de nivel. În timpul activităților sportive, transpirăm în funcție de intensitatea efortului. Dacă respirabilitatea materialului nu este adaptată tipului de efort, transpirația se va transforma în condens. Astfel, pielea nu mai este uscată: din cauza condensului. Este recomandat să alegeți o geacă de ploaie adaptată intensității efortului.

Produse complementare recomandate

Vă propunem suprapantalonul impermeabil pentru a vă proteja în partea de jos a corpului. Astfel, veţi dispune de un echipament de protecţie complet şi eficient pe vânt si vreme ploioasă. Și mai ales: acest surpapantalon este conceput eco, materialul din care este conceput fiind vopsit în masă.

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Material principal 100% Polietilenă tereftalată Strat protector 100% Poliuretan

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se usca înainte de depozitare.

Restricții de utilizare

Nu este recomandat pentru efort la intensitate ridicată.

TESTE

Centrul nostru mondial de concepere Quechua se află în Passy, la poalele muntelui Mont-Blanc, în Haute Savoie.
Acesta loc este ideal pentru întâlnirile dintre echipele noastre (designeri, șefi de produs, inginieri etc.) și practicanții de sporturi outdoor, pentru a putea testa produsele în natură. Gama noastră de geci și suprapantaloni este supusă unui test tip duș, realizat în camera climatică, din laboratorul Decathlon Sportslab, de lângă Lille.

Aprobat de

Pentru a corespunde exigențelor, produsele Quechua sunt testate în munți, în toate condițiile pe care le puteți întâlni în timpul drumețiilor.
Echipele noastre, precum și un grup de testare (format din parteneri, ambasadori și clienți) testează produsele pe toată durata dezvoltării lor până la comercializare.

Recomandări de întreținere

A se spăla automat la max. 30° - program normal

A nu se înălbi

Uscare în mașina automată - temperatură mică

A nu se călca

A nu se curăța chimic

Produse similare

Imagini

Geacă cu fermoar scurt Impermeabilă Drumeție în natură Raincut Albastru Damă
Geacă cu fermoar scurt Impermeabilă Drumeție în natură Raincut Albastru Damă
Geacă cu fermoar scurt Impermeabilă Drumeție în natură Raincut Albastru Damă

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri

Impact asupra mediului

co2-impact-cover
Amprenta de carbon a acestui produs este:
7,9 kg CO2e
1 kg de CO2e este echivalentul a 5 km parcurși cu o mașină alimentată pe bază de petrol (conform scorului Base Carbone©, definit de ADEME)
Ce este amprenta de carbon? Evaluăm impactul asupra mediului al tuturor produselor noastre, în fiecare etapă a ciclului lor de viață: de la extracția și transportul materiei prime la fabrica unde se procesează, la transformarea, manufactura, transportul produsului final, până la etapa de utilizare și de final de viață. Mai multe detalii despre măsurarea amprentei de carbon a produselor noastre