KOROK

Cros─â lemn hochei ├«n sal─â 30% carbon LB FH930W nivel avansat Ro╚Öu Adul╚Ťi

29999 RON
Fii prima persoan─â care scrie o opinie!
Ref. : 8619367

Produs conceput pentru hochei pe iarb─â (nivel avansat). Asigur─â manevrabilitate datorit─â curburii low bow ┼či putere datorit─â structurii cu 30% din carbon.

Cros─â de hochei ├«n sal─â pentru adul╚Ťi, Korok, nivel avansat.

Culoare: Ro┼ču aprins / Alb

 • 36,5" Produs indisponibil online momentan
 • 37,5" Produs indisponibil online momentan
+ 299 puncte
Pentru achizi╚Ťionarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Control

  Carbon mai exigent. Curbura pe cap─ât faciliteaz─â dribble-ul ┼či lovitura.

  Putere

  30% carbon ce asigur─â putere, iar curbura pe cap─ât o lovitur─â mai puternic─â.

  Ușor de manipulat

  Curbura pe cap─ât permite dezvoltarea aptitudinilor.

  Reducerea vibraţiilor

  30% carbon, ce implic─â o mai mic─â absorb╚Ťie.

  Prindere ergonomic─â

  Grip clasic, cu mici puncte în relief, profil netezit pe margini.

  Informa╚Ťii tehnice

  Compoziţie

  30% carbon, 10% aramid─â, 10% fibr─â de sticl─â, 50% lemn

  Curbur─â

  curbură pe capăt Punct de curbură maxim: 250 mm.Înălţimea curburii maxime: 24 mm. Greutate: 470g +/- 15g; Punct de echilibru 380 mm.

  Descriere detaliat─â a produsului (1)

  Fibr─â de sticl─â 12K 800 tex de origine japonez─â (Toho Tenex) ┼či fibr─â de sticl─â 1080 tex suprapuse. Aramid─â la nivelul capului. Shaft adaptat pentru prindere ┼či manevrabilitate. Cap la 45┬░ pentru manevrabilitate. Cap ┼či v├órf adaptate pentru manevrabilitate. Spum─â de 1 mm din polietilen─â etilen-acetat de vinil (PE-EVA) sub grip, pentru absorb┼úia vibra┼úiilor. Grip din poliuretan (PU) 1,8 mm grosime, pentru prindere. Lungimea m├ónerului: 42 cm.

  Descriere detaliat─â a produsului (2)

  Diametru total al m├ónerului 31mm pentru prindere. L─â┼úime ┼či perimetru al shaftului la 47 cm de capac:3,7 cm / 10 cm.

  Produs validat de practican╚Ťi (1)

  Jill Boon [fost─â c─âpitan ╚Öi 302 caps ├«n echipa na╚Ťional─â a Belgiei, olimpic─â (Londra 2012), juc─âtoare Royal Racing Club Bruxelles (Belgia)]; Berta Bonastre [juc─âtoare ├«n echipa na╚Ťional─â a Spaniei, medaliat─â cu bronz la Cupa Mondial─â 2018 ╚Öi Campionatul European 2019, olimpic─â (Rio 2016), va participa la Tokyo 2021 ╚Öi juc─âtoare la Club Egara (Spania)], Laura Nunnink [juc─âtoare ├«n echipa na╚Ťional─â din Olanda, campioan─â European─â ├«n 2017, 2019 ╚Öi 2021, vice-campioan─â olimpic─â la Rio].

  Produs validat de practican╚Ťi (2)

  ╚Öi Victor Charlet [c─âpitan al echipei din Fran╚Ťa, juc─âtor ├«n echipa Waterloo Ducks (Belgia), Cupa Mondial─â 2018].

  Din ce materiale este realizat─â o cros─â?

  Realizate ├«n mod originar din lemn (dud, frasin), majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt ast─âzi concepute din materiale compuse (fibre de sticl─â, de carbon ┼či aramid─â). NB Kevlar este marca comercial─â a unui tip de aramid─â. Exist─â crose din 100% lemn, din lemn cu ├«nt─ârituri din fibr─â de sticl─â, din 100% fibr─â de sticl─â, din fibr─â de sticl─â cu un procent de carbon din ce ├«n ce mai ridicat.

  Din ce materiale este realizat─â o cros─â? Concepere

  (adesea cu 5-10% de aramidă când procentul de carbon este foarte ridicat).

  Calit─â╚Ťi de utilizare

  Fibra de sticl─â este mult mai dur─â, rigid─â, u┼čoar─â ┼či rezistent─â la abraziune dec├ót lemnul. Vom avea mai mult─â putere, dar mai pu┼úin control ╚Öi o senza┼úie mai mare de duritate. Carbonul este ┼či mai u┼čor ┼či rigid, astfel c─â asigur─â mai mult─â for┼ú─â, dar mai pu┼úin control, dac─â nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizat─â ├«n combina┼úie cu carbonul, pentru a amortiza vibra┼úiile ┼či/sau la c─âlc├ói, datorit─â rezisten┼úei mari la abraziune.

  Cum este fabricat─â o cros─â din materiale compozite?

  O cros─â din materiale compuse este conceput─â din mai multe foi rulate ├«n jurul unui nucleu vid, el ├«nsu┼či organizat ├«n una sau mai multe cavit─â┼úi longitudinale. Materialele compuse, num─ârul de straturi ┼či structura nucleului vid variaz─â. Simpla indicare a procentajului de carbon nu ofer─â multe informa┼úii asupra calit─â┼úii crosei.

  Ce material s─â aleg?

  Copiii ├«ncep─âtori apreciaz─â lemnul. Pe m─âsur─â ce ├«nva┼ú─â, copiii trec la fibr─â de sticl─â, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adul┼úii ├«ncep─âtori pot ├«ncepe direct cu fibra de sticl─â. Adul┼úii de nivel mediu ┼či avansat aleg o cros─â cu procent mai mare de carbon, adaptat─â tipului de joc.

  Ce este curbura unei crose?

  O cros─â nu este dreapt─â, ci prezint─â o curbur─â. Curbura se caracterizeaz─â prin ├«n─âl┼úimea maxim─â (spa┼úiul vertical maxim ├«ntre o cros─â pe o suprafa┼ú─â plan─â ┼či aceast─â suprafa┼ú─â) ┼či locul unde aceast─â ├«n─âl┼úime este maxim─â, m─âsurat─â de la capul crosei (numit punct de curbur─â maxim).

  Ce este curbura unei crose? Concepere

  ├Än mod normal, o cros─â prezint─â o ├«n─âl┼úime a curburii maxime de 15 mm ┼či un punct al curburii maxim situat la jum─âtatea ├«n─âl┼úimii crosei.

  Tipuri de curbur─â

  Vorbim despre o 'ÔÇ×curbur─â standardÔÇŁ (bow reprezint─â curbura) atunci c├ónd ├«n─âl┼úimea curburii maxime este de 17-20 mm ┼či punctul de curbur─â maxim este situat la 300 mm. O cros─â av├ónd o ÔÇ×curbur─â pe mijlocÔÇŁ prezint─â, ├«n general, o ├«n─âl┼úime a curburii maxime de 23-24 mm ┼či un punct al curburii maxim situat la 300 mm. O cros─â av├ónd o ÔÇ×curbur─â pe cap─âtÔÇŁ prezint─â o ├«n─âl╚Ťime a curburii de 24-25 mm ┼či 250 mm. O cros─â ÔÇ×extra curbur─â pe cap─âtÔÇŁ prezint─â o ├«n─âl╚Ťime a curburii de 24-25 mm ┼či 200 mm.

  Norm─â FIH pentru curbur─â

  Conform normelor FIH, punctul curburii maxim al unei crose pentru iarb─â trebuie s─â fie situat la minimum 200 mm de capul crosei ┼či la 25 mm de la curbura maxim─â.

  Ce curbur─â s─â alege╚Ťi?

  ├Äncep─âtorii vor alege o ÔÇ×curbur─â standardÔÇŁ. Un juc─âtor de nivel mediu sau avansat vrea s─â controleze mingea ┼či va alege o ÔÇ×curbur─â midÔÇŁ. Un juc─âtor de nivel avansat care vrea s─â dribleze, s─â joace ├«n 3D ┼či s─â aib─â control perfect al mingii, va alege o ÔÇ×curbur─â lowÔÇŁ. Pentru a ├«nv─â╚Ťa tehnica ÔÇ×drag-flicksÔÇŁ, alege┼úi o cros─â ÔÇ×curbur─â extra lowÔÇŁ.

  C├ót c├ónt─âre┼čte o cros─â?

  Majoritatea croselor (m─ârime 36,5"-37,5") c├ónt─âresc ├«ntre 520 ┼či 580 g. O cros─â pentru copii are o greutate ├«ncep├ónd de la 400 g. Lua┼úi ├«n considerare c─â pot exista diferen┼úe de 20-30 g la acelea┼či modele de crose, din cauza materialelor.

  Norm─â FIH pentru greutate

  Conform normelor FIH, greutatea maxim─â a unei crose pentru iarb─â este de 737 g. Majoritatea croselor (m─ârime 36,5"-37,5") c├ónt─âresc ├«ntre 520 ┼či 580 g. O cros─â pentru copii are o greutate ├«ncep├ónd de la 400 g. Lua┼úi ├«n considerare c─â pot exista diferen┼úe de 20-30 g la acelea┼či modele de crose, din cauza materialelor.

  De ce este echilibrul important?

  La greut─â┼úi egale, este reparti┼úia masei din cros─â care va fi determinat─â. Punctul de echilibru este centrul de greutate al crosei m─âsurat─â ├«ncep├ónd de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosei m─âsurat─â ├«ncep├ónd de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate ├«n m├ón─â. Acest lucru va cre┼čte puterea crosei.

  Ce greutate/echilibru s─â aleg?

  Dac─â prefera┼úi dexteritatea, alege┼úi o cros─â u┼čoar─â ┼či un punct de echilibru ridicat. Dac─â dori┼úi for┼ú─â, alege┼úi o cros─â grea ┼či un punct de echilibru redus.

  Cum aleg m─ârimea?

  M─ârimea unei crose se calculeaz─â ├«n centimetri ("). 1" = 2,54 cm. Pentru un adult, m─ârimea standard este de 36,5". Unele crose sunt de 37,5ÔÇŁ sau 38,5ÔÇŁ, m─ârime ce asigur─â mai mult─â for┼ú─â ┼či ├«ntindere. Totu┼či, acestea sunt destinate juc─âtorilor de performan┼ú─â. Un juc─âtor mai ├«nalt de 1,80 m poate alege o cros─â de 37,5ÔÇŁ sau 38,5", asigur├óndu-se c─â celelalte caracteristici ale crosei (materiale, curbur─â) sunt adaptate nivelului s─âu.

  Norm─â FIH pentru m─ârime

  Conform normelor FIH, lungimea maxim─â a unei crose pe iarb─â este de 41" (105 cm).

  Recomand─âri generale pentru alegerea crosei

  Crosa care vi se potrive┼čte este cea care reprezint─â o combina┼úie bun─â ├«ntre m─ârime, compozi┼úie (┼či structur─â intern─â), curbur─â, greutate ┼či punct de echilibru.

  Detalii marc─â

  Cros─â conceput─â eco de c─âtre echipa de dezvoltatori de produs, compus─â din juc─âtori pasiona╚Ťi de hochei (╚Öefi de produs, designeri, ingineri, stili╚Öti, tehnicieni de prototip ╚Öi laboratoare, dar ╚Öi de practican╚Ťi, precum Jill Boon, Berta Bonastre, Laura Nunnink, Thomas Briels, Victor Wegnez ╚Öi Victor Charlet).

  Concepere

  Juc─âtori din cluburile partenere sau din comunitate, speciali╚Öti R&D ╚Öi procesul de plastice compozite Decathlon ╚Öi de c─âtre speciali┼čti de procese pentru protec┼úie, ai Decathlon.

  Informaţii

  Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

  Segmentare

  adult/avansat/lowbow/lemn-FG-Carbon-Aramid─â

  M─ârimi

  36,5 |37,5

  Garan╚Ťie

  2 ani

  Compozi╚Ťie/ Recomand─âri

  Compozi╚Ťie

  Ax 50% Lemn, 30% Carbon, 10% Aramid─â, 10% Fibr─â de sticl─â Grip 100% Poliuretan

  RECOMAND─éRI DE DEPOZITARE

  A se cur─â╚Ťa ╚Öi degresa, ├«n caz de nevoie.

  TESTE

  Produsele sunt testate ├«n laborator ┼či pe teren, ├«n condi┼úii reale de joc, de c─âtre echipa noastr─â.

  Aprobat de

  Jill Boon (Belgia), Lucie Breyne (Belgia), Tiphaine Duquesne (Belgia), Judith Vandermeiren (Belgia), Berta Bonastre (Spania), Manuela Urroz (Chili), Laura Nunnink (Olanda), Esme Burge (Anglia), Thomas Briels (Belgia), Victor Wegnez (Belgia), Jacob Draper (╚Üara Galilor) ╚Öi Victor Charlet (Fran╚Ťa).

  Opinii clien╚Ťi