KOROK

Crosă lemn/fibră de sticlă hochei în sală FH100 Mid Bow Adulți nivel începător, Albastru

16999 RON
Ref. : 8796799

Compoziția 50% lemn și 50% fibră de sticlă absoarbe impactul cu mingea, pentru confort şi control.

Produs conceput pentru hochei pe iarbă. Asigură control!

Culoare: Albastru de Prusia / Negru / Alb

36.5 10
Disponibil

Ridicare gratuită din magazin

+ 169 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Controlul traiectoriei

  50% lemn, ce asigură controlul mingii.

  Putere

  50% fibră de sticlă, ce asigură putere.

  Ușor de manipulat

  Curbura mid bow permite învățarea unor mișcări noi.

  Reducerea vibraţiilor

  Lemnul absoarbe cel mai bine vibraţiile.

  Prindere ergonomică

  Grip clasic, cu mici puncte în relief, profil netezit pe margini.

  Informații tehnice

  Compoziţie

  50% lemn, 50% fibră de sticlă.

  Curbură

  curbură midbowGreutate: 453g +/- 20g pentru mărimea 36,5"

  Concepere

  Lemn de dud (5 straturi) şi fibră de sticlă 1080 tex. Cap standard, pentru învăţare. Grip din poliuretan (PU) 1,8mm grosime, pentru prindere.

  Din ce se realizează crosele?

  Realizate în mod originar din lemn (dud, frasin), majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt astăzi concepute din materiale compuse (fibre de sticlă, de carbon şi aramidă). NB Kevlar este marca comercială a unui tip de aramidă. Există crose din lemn 100%, din lemn cu întărituri din fibră de sticlă,din fibră de sticlă 100%, din fibră de sticlă cu un procent de carbon din ce în ce mai mare (cu 5-10% aramidă, atunci când procentul de carbon este ridicat).

  Calități de utilizare

  Fibra de sticlă este mult mai dură, rigidă, uşoară şi rezistentă la abraziune decât lemnul. Vom avea mai multă putere, dar mai puţin control și o senzaţie mai mare de duritate. Carbonul este şi mai uşor şi rigid, astfel că asigură mai multă forţă, dar mai puţin control, dacă nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizată în combinaţie cu carbonul, pentru a amortiza vibraţiile şi/sau la călcâi, datorită rezistenţei mari la abraziune.

  Cum este fabricată o crosă?

  O crosă din materiale compuse este concepută din mai multe foi rulate în jurul unui nucleu vid, el însuşi organizat în una sau mai multe cavităţi longitudinale. Materialele compuse, numărul de straturi şi structura nucleului vid variază. Simpla indicare a procentajului de carbon nu oferă multe informaţii asupra calităţii crosei.

  Ce material să aleg?

  Copiii începători apreciază lemnul. Pe măsură ce învaţă, copiii trec la fibră de sticlă, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adulţii începători pot începe direct cu fibra de sticlă. Adulţii de nivel mediu şi avansat aleg o crosă cu procent mai mare de carbon, adaptată tipului de joc.

  Ce este curbura unei crose?

  O crosă nu este dreaptă, ci prezintă o curbură. Curbura se caracterizează prin înălţimea maximă (spaţiul vertical maxim între o crosă pe o suprafaţă plană şi această suprafaţă) şi locul unde această înălţime este maximă, măsurată de la capul crosei (numit punct de curbură maxim). În mod normal, o crosă prezintă o înălţime a curburii maxime de 15 mm şi un punct al curburii maxim situat la jumătatea înălţimei crosei.

  Tipuri de curbură

  Vorbim despre o '„curbură standard” (bow reprezintă curbura) atunci când înălţimea curburii maxime este de 17-20 mm şi punctul de curbură maxim este situat la 300 mm. O crosă având o „curbură pe mijloc” prezintă, în general, o înălţime a curburii maxime de 23-24 mm şi un punct al curburii maxim situat la 300 mm. O crosă având o „curbură pe capăt” prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 250 mm. O crosă „extra curbură pe capăt” prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 200 mm.

  Ştiaţi?

  Conform normelor FIH, punctul curburii maxim al unei crose pentru iarbă trebuie să fie situat la minimum 200 mm de capul crosei şi la 25 mm de la curbura maximă.

  Ce curbură să alegeți?

  Începătorii vor alege o ''curbură centrală". Un jucător de nivel mediu sau avansat vrea să controleze mingea şi va alege o ''curbură centrală". Un jucător de nivel avansat care vrea să dribleze, să joace în D şi să aibă control perfect al mingii, va alege o ''curbură pe capăt". Pentru a realiza ''drag-flicks", alegeţi o crosă ''curbură extra low".

  Cât cântăreşte o crosă?

  Conform normelor FIH, greutatea maximă a unei crose pentru iarbă este de 737 grame. Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

  De ce este echilibrul important?

  La greutăţi egale, este repartiţia masei din crosă care va fi determinată. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosie măsurată începând de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate în mână. Acest lucru va creşte forţa.

  Ce greutate/echilibru să aleg?

  Dacă preferaţi dexteritatea, alegeţi o crosă uşoară şi un punct de echilibru ridicat. Dacă doriţi forţă, alegeţi o crosă grea şi un punct de echilibru redus.

  Cum aleg mărimea?

  Mărimea unei crose se calculează în centimetri ("). 1"=2,54cm. Pentru un copil, poziţionaţi crosa pe vertical, capul la sol, în faţa copilului care stă drept. Alegeţi o crosă a cărei înălţime a mânerului ajunge la nivelul buricului. Pentru un adult, mărimea standard este de 36,5".

  Ştiai că?

  Conform normelor FIH, lungimea maximă a unei crose pe iarbă este de 41" (105cm).

  Sfaturi generale

  Crosa care vi se potriveşte este cea care reprezintă o combinaţie bună între mărime, compoziţie (şi structură internă), curbură, greutate şi punct de echilibru.

  Detalii marcă

  Acest produs a fost conceput de către echipa noastră pasionată de hochei (şefi de produs, designeri, ingineri, modelişti, stilişti, tehnicieni) şi de către specialişti de materiale compuse, de partenerul nostru Jill boon (jucător la Belgian Red Panthers) şi unul dintre cei mai importanţi fabricanţi de crose din lume.

  Informaţii

  Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

  Segmentare

  adulți/ nivel începător/ lemn/ curbură midbow

  Garanție

  2 ani

  Compoziție/ Recomandări

  Compoziție

  Mâner/Coadă 50% Fibră de sticlă, 50% Lemn Grip 100% Poliuretan

  TESTE

  Produsele sunt testate în laborator şi pe teren, în condiţii reale de joc, de către echipa noastră.

  Opinii clienți

  Loading