KOROK

Crosă hochei pe iarbă curbură la capăt 50% carbon FH500 Albastru Adulţi

24999 RON
Fii prima persoană care scrie o opinie!
Ref. : 8529855

50% carbon pentru rigiditate şi forţă, îmbinate cu spumă de 1 mm, sub grip, pentru confort, datorită absorbţiei vibraţiilor.

Produs conceput pentru nivel mediu, pentru dexteritate şi curbură la capăt, cu 50% carbon.

Culoare: Verde Lămâie / Albastru petrol

36.5 10
Disponibil

Ridicare gratuită din magazin

+ 249 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Control al mingii

  50% carbon asigură dexteritate. Curbura pe capăt facilitează driblul şi lovitura

  Putere

  50% carbon asigură forţă, iar curbura pe capăt o împingere mai puternică.

  Ușor de manipulat

  Curbura pe mijloc, 540g şi punct de echilibru la 390mm pentru dexteritate.

  Reducerea vibraţiilor

  Rigiditatea carbonului este compensată de spuma PE-EVA sub grip.

  Prindere ergonomică

  Grip din PU, confort la atingere, diametru mâner 30mm.

  Durabilitate

  50% carbon şi 5% aramidă asigură rezistenţă.

  Informații tehnice

  Compoziţie

  50% carbon, 45% fibră de sticlă, 5% aramidă

  Curbură şi greutate

  Curbura pe mijloc Punct de curbură maxim. 300 mm. Înălţimea curburii maxime. 24 mm. greutate: 540g +/- 20g; punct de echilibru 390mm

  CONCEPERE

  Fibră din carbon 12K 800 tex de origine japoneză (Toho Tenex) şi fibră de sticlă 1080 tex suprapuse. Structură cu două canale. Cap din aramidă. Shaft ce asigură dexteritate şi prindere. Cap standard 45° pentru dexteritate. Cap şi capăt ce asigură dexteritate. Spumă de 1mm din PE-EVA, sub grip, pentru absorpţia vibraţiilor. Grip din poliuretan (PU) 1,8mm grosime, pentru prindere.

  Concepere

  Diametru total al mânerului 31mm pentru prindere. Lăţime şi perimetru al shaftului la 47cm de capac:3,7cm / 10cm.

  Din ce este o crosă?

  Din lemn (dud, frasin) majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt astăzi concepute din materiale compuse (fibre de sticlă, de carbon şi aramidă). NB Kevlar este marca comercială a unui tip de aramidă. Există crose din lemn 100%, din lemn cu întărituri din fibră de sticlă, fibră de sticlă 100%, din fibră de sticlă cu un procent de carbon din ce în ce mai mare (cu 5-10% aramidă, atunci când procentul de carbon este ridicat).

  Calităţi?

  Fibra de sticlă este mult mai dură, rigidă, uşoară şi rezistentă la abraziune, decât lemnul. Vom avea mai multă putere, dar mai puţin control, o senzaţie mai mare de duritate. Carbonul este şi mai uşor şi rigid, astfel că asigură mai multă forţă, dar mai puţin control, dacă nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizată în combinaţie cu carbonul, pentru a amortiza vibraţiile şi/sau la călcâi, datorită rezistenţei mari la abraziune.

  Cum este fabricată o crosă?

  O crosă din materiale compuse este concepută din mai multe foi rulate în jurul unui nucleu vid, el însuşi organizat în una sau mai multe cavităţi longitudinale. Materialele compuse, numărul de straturi şi structura nucleului vid variază. Indicarea procentajului de carbon nu oferă multe informaţii asupra calităţii crosei.

  Ce material să aleg?

  Copiii începători apreciază lemnul. Pe măsură ce învaţă, copiii trec la fibră de sticlă, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adulţii începători pot începe direct cu fibra de sticlă. Adulţii de nivel mediu şi avansat aleg o crosă cu procent mai mare de carbon, adaptată tipului de joc.

  Ce este curbura unei crose?

  O crosă nu este dreaptă, ci prezintă o curbură. Curbura se caracterizează prin înălţimea maximă (spaţiul vertical maxim între o crosă pe o suprafaţă plană şi această suprafaţă) şi locul unde această înălţime este maximă, măsurată de la capul crosei (numit punct de curbură maxim). În mod normal, o crosă prezintă o înălţime a curburii maxime de 15 mm şi un punct al curburii maxim situat la jumătatea înălţimei crosei.

  Tipuri de curbură

  Vorbim despre ,curbură standard" (bow reprezintă curbura) atunci când înălţimea curburii maxime este de 17-22 mm şi punctul de curbură maxim este situat la 300mm. O crosă cu ,,curbură pe mijloc" prezintă, în general, o înălţime a curburii maxime de 23-24 mm şi un puct al curburii maxim situat la 300 mm. Pentru o crosă ,,curbură pe capăt", în general 24-25 mm şi 250 mm. Pentru o crosă ,,extra curbură pe capăt", în general 24-25 mm şi 200 mm.

  Ce curbură?

  Începătorii vor alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel mediu sau avansat vrea să controleze mingea şi va alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel avansat care vrea să dribleze, să joace în 3D şi să aibă control perfect al mingii, va alege o ,,curbură pe capăt". Pentru a realiza ,,drag-flicks", alegeţi o crosă ,,curbură extra low".

  Cât cântăreşte o crosă?

  Conform normelor FIH, greutatea maximă a unei crose pentru iarbă este de 737 grame. Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

  De ce este echilibrul important?

  La greutăţi egale, este repartiţia masei din crosă care va fi determinată. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosie măsurată începând de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosie măsurată începând de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate în mână. Acest lucru va creşte forţa.

  Ce greutate/echilibru să aleg?

  Dacă preferaţi dexteritatea, alegeţi o crosă uşoară şi un punct de echilibru ridicat. Dacă doriţi forţă, alegeţi o crosă grea şi un punct de echilibru redus.

  CARE ESTE MĂRIMEA CORECTĂ

  Mărimea unei crose se calculează în centimetri ("). 1"=2,54cm. Pentru un adult, mărimea standard este de 36,5". Unele crose sunt de 37,5", mărime ce asigură mai multă forţă şi întindere. Totuşi sunt destinate jucătorilor de performanţă. Un jucător mai înalt de 1,85m poate alege o crosă de 37,5", asigurându-se că celelalte caracteristici ale crosei (materiale, curbură) sunt adaptate nivelului său.

  Ştiaţi?

  Conform normelor FIH, lungimea maximă a unei crose pe iarbă este de 41" (105cm).

  Sfaturi generale

  Crosa care vi se potriveşte este cea care reprezintă o combinaţie bună între mărime, compoziţie (şi structură internă), curbură, greutate şi punct de echilibru.

  Concepere

  Acest produs a fost conceput de către echipa noastră pasionată de hochei (şefi de produs, designeri, ingineri, modelişti, stilişti, tehnicieni) şi de către specialişti de materiale compuse, de partenerul nostru Jill boon (jucător la Belgian Red Panthers) şi unul dintre cei mai importanţi fabricanţi de crose din lume.

  Informaţii

  Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

  Segmentare

  adulte/nivel mediu/curbură centrală/40-60%carbon

  Garanție

  2 ani

  Compoziție/ Recomandări

  Compoziție

  Mâner/Coadă 50% Carbon, 45% Fibră de sticlă, 5% Aramidă Grip 100% Poliuretan

  RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

  Curățaţi nisipul care rămâne pe crosă.

  TESTE

  Produsele sunt testate în laborator şi pe teren, în condiţii reale de joc, de către echipa noastră.

  Aprobat de

  Jill Boon, jucător la Belgian Red Panthers, partenerul nostru tehnic.

  Opinii clienți

  Loading