DITA

Cros─â Dita Megapro Wood C30 hochei ├«n sal─â LB Albastru Adul╚Ťi

19999 RON
Fii prima persoan─â care scrie o opinie!
Ref. : 8754592

Produs conceput pentru pentru adul╚Ťi care joac─â hochei ├«n sal─â, nivel mediu. Asigur─â manevrabilitate, datorit─â curburii low bow ┼či rezisten╚Ť─â datorit─â procentajului de 30% de carbon.

Compozi╚Ťia acestei crose, alc─âtuit─â din lemn ├«n propor╚Ťie de 70% ╚Öi carbon ├«n propor╚Ťie de 30%, permite absorb╚Ťia impactului mingii ╚Öi ├«i ofer─â o rezisten╚Ť─â mai bun─â.

36,5" Produs indisponibil online momentan

Ridicare gratuit─â din magazin

Afl─â mai multe despre protec╚Ťia datelor personale
+ 199 puncte
Pentru achizi╚Ťionarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Putere

  Procentajul de carbon de 30% confer─â crosei o bun─â rezisten╚Ť─â.

  Informa╚Ťii tehnice

  Compoziţie

  70% lemn, 30% carbon.

  Curbur─â

  Curbur─â low bow (pe cap─ât)

  Descriere detaliat─â a produsului (1)

  Grip clasic, cu mici puncte în relief și profil netezit pe margini. Lungimea mânerului: 41,5 cm.Capăt clasic.

  Descriere detaliat─â a produsului (2)

  Diametru m├óner la 12 cm de capac: 29 mm. L─â┼úime ┼či perimetru al shaftului la 47 cm de cap─ât: 3,8 cm / 10 cm.

  Din ce materiale este realizat─â o cros─â?

  Realizate ├«n mod originar din lemn (dud, frasin), majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt ast─âzi concepute din materiale compuse (fibre de sticl─â, de carbon ┼či aramid─â). NB Kevlar este marca comercial─â a unui tip de aramid─â. Exist─â crose din 100% lemn, din lemn cu ├«nt─ârituri din fibr─â de sticl─â, din 100% fibr─â de sticl─â, din fibr─â de sticl─â cu un procent de carbon din ce ├«n ce mai ridicat.

  Din ce materiale este realizat─â o cros─â? Concepere

  (adesea cu 5-10% de aramidă când procentul de carbon este foarte ridicat).

  Calit─â╚Ťi de utilizare

  Fibra de sticl─â este mult mai dur─â, rigid─â, u┼čoar─â ┼či rezistent─â la abraziune dec├ót lemnul. Vom avea mai mult─â putere, dar mai pu┼úin control ╚Öi o senza┼úie mai mare de duritate. Carbonul este ┼či mai u┼čor ┼či rigid, astfel c─â asigur─â mai mult─â for┼ú─â, dar mai pu┼úin control, dac─â nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizat─â ├«n combina┼úie cu carbonul, pentru a amortiza vibra┼úiile ┼či/sau la c─âlc├ói, datorit─â rezisten┼úei mari la abraziune.

  Cum este fabricat─â o cros─â din materiale compozite?

  O cros─â din materiale compuse este conceput─â din mai multe foi rulate ├«n jurul unui nucleu vid, el ├«nsu┼či organizat ├«n una sau mai multe cavit─â┼úi longitudinale. Materialele compuse, num─ârul de straturi ┼či structura nucleului vid variaz─â. Simpla indicare a procentajului de carbon nu ofer─â multe informa┼úii asupra calit─â┼úii crosei.

  Ce material s─â aleg?

  Copiii ├«ncep─âtori apreciaz─â lemnul. Pe m─âsur─â ce ├«nva┼ú─â, copiii trec la fibr─â de sticl─â, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adul┼úii ├«ncep─âtori pot ├«ncepe direct cu fibra de sticl─â. Adul┼úii de nivel mediu ┼či avansat aleg o cros─â cu procent mai mare de carbon, adaptat─â tipului de joc.

  Ce este curbura unei crose?

  O cros─â nu este dreapt─â, ci prezint─â o curbur─â. Curbura se caracterizeaz─â prin ├«n─âl┼úimea maxim─â (spa┼úiul vertical maxim ├«ntre o cros─â pe o suprafa┼ú─â plan─â ┼či aceast─â suprafa┼ú─â) ┼či locul unde aceast─â ├«n─âl┼úime este maxim─â, m─âsurat─â de la capul crosei (numit punct de curbur─â maxim).

  Ce este curbura unei crose? Concepere

  ├Än mod normal, o cros─â prezint─â o ├«n─âl┼úime a curburii maxime de 15 mm ┼či un punct al curburii maxim situat la jum─âtatea ├«n─âl┼úimii crosei.

  Tipuri de curbur─â

  Vorbim despre o ''curbur─â standard" (bow reprezint─â curbura) atunci c├ónd ├«n─âl┼úimea curburii maxime este de 17-22 mm ┼či punctul de curbur─â maxim este situat la 300mm. O cros─â av├ónd o ''curbur─â pe mijloc" prezint─â, ├«n general, o ├«n─âl┼úime a curburii maxime de 23-24 mm ┼či un punct al curburii maxim situat la 300 mm. O cros─â av├ónd o ''curbur─â pe cap─ât" prezint─â o ├«n─âl╚Ťime a curburii de 24-25 mm ┼či 250 mm. O cros─â ''extra curbur─â pe cap─ât" prezint─â o ├«n─âl╚Ťime a curburii de 24-25 mm ┼či 200 mm.

  Norm─â FIH pentru curbur─â

  Conform normelor FIH, punctul curburii maxim al unei crose pentru iarb─â trebuie s─â fie situat la minimum 200 mm de capul crosei ┼či la 25mm de la curbura maxim─â.

  Ce curbur─â s─â alege╚Ťi?

  ├Äncep─âtorii vor alege o ,,curbur─â central─â". Un juc─âtor de nivel mediu sau avansat vrea s─â controleze mingea ┼či va alege o ,,curbur─â central─â". Un juc─âtor de nivel avansat care vrea s─â dribleze, s─â joace ├«n 3D ┼či s─â aib─â control perfect al mingii, va alege o ,,curbur─â pe cap─ât". Pentru a ├«nv─â╚Ťa tehnica ,,drag-flicks", alege┼úi o cros─â ,,curbur─â extra low".

  C├ót c├ónt─âre┼čte o cros─â?

  Majoritatea croselor (m─ârime 36,5"-37,5") c├ónt─âresc ├«ntre 520 ┼či 580g. O cros─â pentru copii are o greutate ├«ncep├ónd de la 400g. Lua┼úi ├«n considerare c─â pot exista diferen┼úe de 20-30g la acelea┼či modele de crose, din cauza materialelor.

  Norm─â FIH pentru greutate

  Conform normelor FIH, greutatea maxim─â a unei crose pentru iarb─â este de 737 grame. Majoritatea croselor (m─ârime 36,5"-37,5") c├ónt─âresc ├«ntre 520 ┼či 580g. O cros─â pentru copii are o greutate ├«ncep├ónd de la 400g. Lua┼úi ├«n considerare c─â pot exista diferen┼úe de 20-30g la acelea┼či modele de crose, din cauza materialelor.

  De ce este echilibrul important?

  La greut─â┼úi egale, este reparti┼úia masei din cros─â care va fi determinat─â. Punctul de echilibru este centrul de greutate al crosei m─âsurat─â ├«ncep├ónd de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosei m─âsurat─â ├«ncep├ónd de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate ├«n m├ón─â. Acest lucru va cre┼čte puterea crosei.

  Ce greutate/echilibru s─â aleg?

  Dac─â prefera┼úi dexteritatea, alege┼úi o cros─â u┼čoar─â ┼či un punct de echilibru ridicat. Dac─â dori┼úi for┼ú─â, alege┼úi o cros─â grea ┼či un punct de echilibru redus.

  Cum alege╚Ťi m─ârimea?

  M─ârimea unei crose se calculeaz─â ├«n centimetri ("). 1"=2,54cm. Pentru un adult, m─ârimea standard este de 36,5". Unele crose sunt de 37,5ÔÇŁ sau 38,5ÔÇŁ, m─ârime ce asigur─â mai mult─â for┼ú─â ┼či ├«ntindere. Totu┼či, acestea sunt destinate juc─âtorilor de performan┼ú─â. Un juc─âtor mai ├«nalt de 1,80m poate alege o cros─â de 37,5ÔÇŁ sau 38,5", asigur├óndu-se c─â celelalte caracteristici ale crosei (materiale, curbur─â) sunt adaptate nivelului s─âu.

  Norm─â FIH pentru m─ârime

  Conform normelor FIH, lungimea maxim─â a unei crose pe iarb─â este de 41" (105cm).

  Recomand─âri generale pentru alegerea crosei

  Crosa care vi se potrive┼čte este cea care reprezint─â o combina┼úie bun─â ├«ntre m─ârime, compozi┼úie (┼či structur─â intern─â), curbur─â, greutate ┼či punct de echilibru.

  Concepere

  Fondat─â ├«n 1891, de M. Allah Dita, ├«n Pakistan. La ├«nceputurile sportului, marca Dita a fost la originea multor inova╚Ťii care au modelat hocheiul de ast─âzi. Dita concepe produse care favorizeaz─â un joc creativ ╚Öi performant. Respectiv, acel tip de joc practicat de Seve van Ass, Florent van Aubel ╚Öi Martin H├óner!

  Informaţii

  Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

  Segmentare

  adult/nivel mediu/curbur─â low bow/lemn-40%carbon

  Garan╚Ťie

  2 ani

  Compozi╚Ťie/ Recomand─âri

  Compozi╚Ťie

  Ax 50% Lemn, 30% Carbon, 10% Aramid─â, 10% Fibr─â de sticl─â Grip 100% Poliuretan

  RECOMAND─éRI DE DEPOZITARE

  A se cur─â╚Ťa nisipul care r─âm├óne pe cros─â. A se cur─â╚Ťa cu o c├órp─â umed─â. A se cur─â╚Ťa ╚Öi degresa, ├«n caz de nevoie.

  Recomand─âri de ├«ntre╚Ťinere

  A nu se sp─âla

  A nu se înălbi

  A nu se usca în mașina automată

  A nu se c─âlca

  A nu se cur─â╚Ťa chimic

  Opinii clien╚Ťi