Clăpari FR 500 LOWTECH FLEX 90

1.19999 LEI

Produs conceput pentru schi freeride (nivel avansat). Flex progresiv, pentru amortizare pe teren.

Ideali pentru a practica schi freeride. Reactivi pe pârtie și confortabili în afara ei.

Mărime: Ghid de mărimi

NOU: RETUR GRATUIT

+ 1199 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs
Beneficii:

Avantaje produs

Rigiditate

Flex de 90, pentru a progresa ușor.

Amortizare

3 clape, pentru un plus de mobilitate și amortizare pe teren.

Compatibilitate

Talpă cu inserții, compatibilă cu legăturile pentru schi alpin și de tură.

Libertate de mișcare

Skiwalk: cursă de 42° în poziție de mers, care facilitează urcarea.

Susținere

3 clape micrometrice, bandă lată.

Confort

Confort foarte bun. Gheată interioară termoformabilă.

Utilizare

Căptușeală lycra, pentru descălţare uşoară.

Căldură

Gheată și talpă izolatoare, pentru căldură.

Informații tehnice

Şosetă termoformabilă

Ghete din polietilenă, material termoformabil, gros de 3 mm. Este posibil să le termoformați, încălzind spuma și comprimând-o, pentru a crea mai mult spațiu și a asigura confort. Sistem Shock Absorder Area la nivelul călcâiului, pentru amortizarea șocurilor în timpul săriturilor.

Cum termoformez gheata interioară?

1- Încălziți cuptorul la 80 °C.2- Scoateți gheata interioară.3- Scoateți branțurile.4- Puneţi gheata interioară 5 minute la cuptor.5- Scoateţi gheata interioară din cuptor.6- Reintroduceți branțurile.7- Puneţi gheata interioară în clăpari. 8- Încălţaţi clăparii şi închideţi cataramele.9- Aşteptaţi 15 minute.Sunteţi gata pentru schi!

Reglarea clapelor

3 clape micro-metrice din aluminiu şi 1 clapă cu 3 poziţii pe tibie, pentru a se adapta la toate tipurile de gambă. Legătura din partea superioară asigură strângere optimă a carcasei. Poziție de mers (Walk-roșu), pentru a îmbunătăți oscilația bazei.

Gheată interioară

Clăpari (last 100 mm), gheată light liner: 3 mm spumă termoformabilă. Ghete interioare foarte ușoare și confortabile! Spumă preformată la nivelul maleolelor. Inserţii din spumă flexibilă ce favorizează deformarea ghetelor interioare la urcare sau în mers. În caz de disconfort, se poate termoforma gheata interioară.

Ce este flex-ul?

Indicele de flexiune al clăparilor indică rigiditatea acestora. Cu cât cifra este mai mare, cu atât clăparii sunt mai inflexibili. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât carcasa e mai rigidă. Se consideră cu un flex de 70 este conceput pentru nivel începător spre mediu. Un flex între 70-90 este conceput pentru schi la nivel mediu. Un flex de peste 90 este conceput pentru schiori avansați. Persoanele ce poartă mărimi mai mari, pot alege clăpari mai rigizi.

Cum să probați clăparii?

După încălțare, cataramele trebuie strânse la reglaj mediu. Puteţi să înaintaţi? Atunci mărimea clăparilor nu este potrivită. Odată clăparii închişi, efecutaţi 3 flexiuni mari, apăsând tare pe tibie (puneţi mâinile pe genunchi), pentru a face călcâiul să se ducă înapoi. Staţi drept: trebuie să puteţi atinge uşor vârful carcasei. La flexiune, piciorul trebuie să se ducă în spate şi să nu mai puteţi simţi vârful.

Ce puteți face pentru a evita durerile la picioare?

1/ Alegeți șosete de schi tehnice, pentru a evita punctele de presiune și a permite circulația normală a sângelui.
2/ Alegeți un model de talpă care să se adapteze piciorului. Puteți cere sfatul specialiștilor din magazinele Decathlon!
3/ Termoformați gheata interioară.

Cum să împiedicați apariția frigului la nivelul picioarelor?

Adesea neglijată, uscarea clăparilor este acțiunea cea mai importantă pentru a împiedica apariției frigului la nivelul piciorului. Chiar și la -10°C, piciorul transpiră și clăparii nu se pot usca în carcasa din plastic, nici chiar după mai multe zile. Astfel, ghetele interioare trebuie să fie scoase din carcasă în fiecare zi. De asemenea, puteți folosi dispozitive speciale pentru uscarea acestora, fără să le mai scoateți din carcasă!

Greutate

25-25.5, 1645 g.

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Exterior din 100% Polipropilenă Interior din 100% Poliester Talpă din 100% Poliuretan termoplastic Căptuşeală caldă 100% Poliester

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se lăsa la uscat înainte de depozitare. Se recomandă depozitarea într-o husă specială, la temperatură ambiantă, cu clapele închise.

Produse similare

Imagini

Clăpari FR 500 LOWTECH FLEX 90
Clăpari FR 500 LOWTECH FLEX 90

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri