Bocanci Mid Impermeabili Drumeţie la Munte MH900 Albastru Damă

44999 LEI

Produs conceput pentru drumeție la munte, practicare intensivă. Asigură aderență și protecție în orice condiții.

Ideală pentru orice tip de teren. Din piele întoarsă, impermeabilă, confort EVOFIT și protecție pietre 360°. Talpă aderentă, ce asigură un raport bun între amortizare și protecție.

Culoare: ALBASTRU ÎNCHIS / Roşu coral
Mărime: Ghid de mărimi
+ 449 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs
Beneficii:

Avantaje produs

STABILITATE

Talpă aderentă din cauciuc. Crampoane de 5 mm.

Protecție împotriva loviturilor

360°: protecție pietre față/ spate.

Impermeabilitate

Membrană impermeabilă laminată HDry®: menține pielea uscată 8h.

Amortizare

Talpă intermediară din 3 straturi, pentru amortizare, protecție și stabilitate.

Adaptare la conformație

Concept EVOFIT pentru adaptare în lățime a vârfului încălțămintei.

Susținere

Faţă din piele întoarsă. Șireturi, pentru strângere optimă.

Lejeritate

Cântărește 876 g pentru mărimea 39.

Informații tehnice

Care este frecvența și intensitatea drumețiilor tale?

Am clasat produsele pe 3 niveluri de practicare a drumeției la munte, în funcție de performanțele și funcționalitățile acestora: - Practicare ocazională: 10 drumeții pe an, de aproximativ 3-4 ore, mai puțin de 10 km și mai puțin de 700 m diferență de nivel. - Practicare consecventă: 20 de drumeții pe an, de 4 - 6 ore, 10 - 20 km și 700 - 1200 m diferență de nivel. Practicare intensivă: mai mult de 20 de drumeții pe an, mai lungi de 6 ore, mai mult de 20 km și 1200 - 2000m diferență de nivel.

Informații dezvoltare durabilă

În privința căptușelii încălțămintei, materialul acesteia este vopsit la usrsă, pentru a diminua impactul asupra mediului. Vopsirea textilelor necesită multă apă, dar evacuează și apele reziduale din băile de colorant. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, am ales să folosim o vopsea în masă (numită Dope Dye), integrând pigmenții de culoare încă de la fabricarea materialului.

Talpă aderentă

Aderența tălpilor noastre este brevetată. Pentru a obține această certificare, încălțămintea este testată în laborator, pentru a-i determina coeficientul de aderență pe diferite suprafețe (teren neted, cu asperități, uscat sau umed). Pentru validarea finală, încălțămintea testată pe teren, de utilizatori reprezentativi, pe trasee ce însumează 500 km.

Membrană impermeabilă HDry®

Membrana HDry® este laminată direct pe interior. Astfel, nu mai există spațiu între față și membrană, ceea ce reduce infiltrarea apei, spre deosebire de varianta cu șosetă interioară cu membrană impermeabilă. Interiorul bocancilor este mai adaptat la conformația piciorului, iar impermeabilitatea este mai performantă în timp.

Test de impermeabilitate

În laborator, încălțămintea a fost scufundată în apă pe jumătate, în timp ce un picior mecanic simulează mersul. Datorită acestor teste, am putut determina numărul de km pe care, parcurgându-i, încălțămintea rămâne uscată. Apoi, produsul este validat pe teren, în condiții reale de utilizare.

Prelungirea impermeabilității

Se recomandă purtarea unor parazăpezi impermeabile care nu vor permite pătrunderea apei, a pietricelelor sau a nisipului. Se recomandă utilizarea de câteva ori pe an a unui spray reimpermeabilizant pentru a proteja de pete şi de pătrunderea apei.

Concept EVOFIT

Concept EVOFIT Folosim materiale extensibile, cu design special în zona articulațiilor, pentru a se adapta cât mai bine la forma piciorului.

Conceperea produselor: cunoștințele noastre.

Centrul nostru mondial de concepere Quechua se află în Passy, la poalele masivului Mont-Blanc în Haute Savoie. Acesta este un loc veritabil de întâlnire pentru echipele noastre (designeri, șefi de produs, ingineri etc.) și practicanți de sporturi outdoor. Un avantaj excelent pentru a proiecta produsele pentru drumeții montane și pentru a pune în valoare toată experiența noastră.

Ce mărime să aleg?

Cel mai important este să încercați cât mai multe mărimi și modele pentru a putea găsi perechea potrivită!
Este important să alegeți o mărime mai mare decât cea obișnuită, pentru a evita lovirea degetelor la coborâre. Recomandări: păstrați unghiile scurte, iar înainte de coborâre verificați ca șireturile să nu permită alunecarea piciorului spre vârf.

Sfaturi de cumpărare a încălțămintei

Puteți proba încălțămintea în magazinele Decathlon.
1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile. 3. Verificați două aspecte:- călcâiul nu alunecă în față când mergeți în pantă.- piciorul nu alunecă și degetele nu se lovesc la coborâre.4. Încercați mai multe modele și mai multe mărimi.
Utilizați-i progresiv pentru a lua forma piciorului.

CUM SĂ EVIȚI APARIȚIA BĂȘICILOR?

Mai multe sfaturi sportive aici: https://sfaturi.decathlon.ro/

Alegerea corectă a şosetelor

Boncancii impermeabili sunt mai puțin respiranți decât cei care nu sunt impermeabili. Şostele MH500, MH520, MH900 mid asigură evacuarea transpiraţiei şi limintează frecarea.

Întreţinerea încălţămintei

Ase usca în aer liber. Îndepărtați noroiul cu o perie tare.
Pentru pete, curățați cu o perie și apa călduță. Lăsați-i să se usuce. Pulverizați spray de reimpermeabilizare: astfel, pielea își va recăpăta hidrofobia.

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Exterior din 54.5% Poliester, 45.5% Piele de bovine Talpă din 65% , 30% EVA, 5% Poliuretan termoplastic Interior din 100% Poliester

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se păstra într-un loc răcoros şi uscat.

TESTE

Toate modelele noastre sunt testate de către utilizatori reprezentativi, în condiţii identice cu cele reale. Considerăm că doar testarea produselor în practică ne poate ajuta să le îmbunătăţim sub aspectul design-ului şi al tehnicităţii.

Aprobat de

Sandra, ghid montan și practicantă care testează produsele Quechua: ”Pe Mont Blanc, bocancii MH900 mi-au fost alături pe caniculă, ploaie, chiar și zăpadă. Aceștia sunt ușori și suficienți de rigizi pentru traseele montane, asigurând o foarte bună aderență și o bună susținere, chiar și în zonele nisipoase. În zonele stâncoase, bocancii asigură suficientă aderență pentru a te simți în siguranță. Punctul lor forte: sistemul precis de legare al șireturilor.”

Recomandări de întreținere

A se spăla manual. A se usca în aer liber.

Produse similare

Imagini

Bocanci Mid Impermeabili Drumeţie la Munte MH900 Albastru Damă
Bocanci Mid Impermeabili Drumeţie la Munte MH900 Albastru Damă

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri