7 SFATURI PENTRU A VĂ MENȚINE PIELEA USCATĂ ÎN TIMPUL DRUMEȚIEI

7 Sfaturi pentru a v─â men╚Ťine pielea uscat─â ├«n timpul drume╚Ťiei

ALEGE ECHIPAMENTUL IMPERMEABIL DE BAZĂ PROTECȚIE PENTRU PICIOARE PROTEJEAZĂ-ȚI FAȚA DE APA CARE SE POATE SCURGE DE PE GLUGĂ

Ploaia nu trebuie s─â fie un impediment pentru a te bucura de drume╚Ťie. Indiferent de anotimp, echipamentul potrivit va face diferen╚Ťa. Aten╚Ťie, ├«ns─â, trebuie s─â acorzi aten╚Ťia cuvenit─â ╚Öi verific─ârii prognozei meteo, pentru a evita orice situa╚Ťie riscant─â.

Pentru a men╚Ťine pielea uscat─â, echipamentul impermeabil este primordial. Nu mai pu╚Ťin important─â este respirabilitatea materialului, pentru a permite evacuarea transpira╚Ťiei ╚Öi a reduce riscul de instalare a hipotermiei.

7 SFATURI PENTRU A VĂ MENȚINE PIELEA USCATĂ ÎN TIMPUL DRUMEȚIEI

1.Alege echipamentul impermeabil de baz─â

Jacheta ╚Öi suprapantalonul trebuie s─â fie impermeabile. De cele mai multe ori, sunt confec╚Ťionate din materiale u╚Öoare, pentru a putea ocupa pu╚Ťin spa╚Ťiu ├«n rucsac. Anumite modele de suprapantaloni pot avea chiar fermoare laterale, de lungul piciorului, pentru a nu fi nevoie s─â te descal╚Ťi pentru a-i ├«mbr─âca. Precizare suplimentar─â: po╚Ťi opta fie pentru poncho, fie pentru jachet─â impermeabil─â. Avantajul poncho-ului este c─â protejeaz─â ╚Öi rucsacul. ├Äns─â, dac─â bate v├óntul, poate deveni incomod, ba chiar, te poate ├«mpiedica s─â vezi pe unde calci. Jacheta nu protejeaz─â ╚Öi rucsacul, ├«ns─â nu afecteaz─â libertatea de mi╚Öcare. ├Än acest caz, vei avea nevoie ╚Öi de o hus─â pentru protejarea rucsacului. Unele modele de rucsacuri Quechua au hus─â de ploaie inclus─â.

7 SFATURI PENTRU A VĂ MENȚINE PIELEA USCATĂ ÎN TIMPUL DRUMEȚIEI

2. Protec╚Ťie pentru picioare

Nu e deloc pl─âcut s─â parcurgi un traseu av├ónd picioarele ude. Pot ap─ârea cu u╚Öurin╚Ť─â irita╚Ťii. De aceea, ├«╚Ťi recomand─âm s─â alegi ├«nc─âl╚Ť─âminte rezistent─â la ap─â. Aten╚Ťie, ├«ns─â, modelele de ├«nc─âl╚Ť─âminte impermeabil─â din oferta noastr─â au niveluri diferite de impermeabilitate. : Exist─â 3 niveluri de impermeabilitate (calculate ├«n func╚Ťie de num─ârul de pa╚Öi sau flexiuni): - 2000 de flexiuni (deplasare pe o distan╚Ť─â de aproximativ 4km) - 4000 flexions (deplasare pe o distan╚Ť─â de aproximativ 8km) - 8000 flexions (deplasare pe o distan╚Ť─â de aproximativ 16km) Dac─â ai folosit ├«nc─âl╚Ť─âmintea timp de c├ó╚Ťiva ani, este recomandat s─â ├«i re├«nnoie╚Öti tratamentul impermeabil cu o sear─â ├«naintea drume╚Ťiei. Dac─â e nevoie s─â traversezi un curs de ap─â, este mai bine s─â ├«╚Ťi sco╚Ťi ├«nc─âl╚Ť─âmintea ╚Öi ╚Öosetele ╚Öi s─â le ├«nlocuie╚Öti cu un model care se usuc─â rapid (cum sunt cele din gama noastr─â Fresh - care permit evacuarea apei prin talpa perforat─â). ├Änainte s─â te ├«ncal╚Ťi din nou, picioarele trebuie s─â fie complet uscate. Nu uita de ╚Öosetele de schimb, care nu trebuie s─â ├«╚Ťi lipseasc─â niciodat─â din rucsac.

7 SFATURI PENTRU A VĂ MENȚINE PIELEA USCATĂ ÎN TIMPUL DRUMEȚIEI

3. Protejeaz─â-╚Ťi fa╚Ťa de apa care se poate scurge de pe glug─â

Pentru ca vizibilitatea s─â nu-╚Ťi fie afectat─â, dar ╚Öi pentru a evita ca apa s─â ╚Ťi se scurg─â pe g├ót, po╚Ťi purta o ╚Öapc─â cu vizier─â, pe sub glug─â. Precizare suplimentar─â : Quechua a creat jachete impermeabile cu glug─â 3D ╚Öi vizier─â rigid─â, ce protejeaz─â fa╚Ťa de ploaie. ├Än plus, gluga este reglabil─â.

7 SFATURI PENTRU A VĂ MENȚINE PIELEA USCATĂ ÎN TIMPUL DRUMEȚIEI

4.Alege îmbrăcăminte tehnică și respirantă, pentru a evita efectul de saună

Este important ca ├«mbr─âc─âmintea purtat─â pe sub jachet─â s─â permit─â evacuarea transpira╚Ťiei. Descoper─â cum se calculeaz─â respirabilitatea materialelor, din sfatul nostru. Precizare suplimentar─â : Cu to╚Ťii avem tendin╚Ťa de a str├ónge la maximum benzile cu arici de la man╚Öete, g├óndindu-ne c─â vom evita p─âtrunderea apei. Nu reu╚Öim dec├ót s─â ne fie ╚Öi mai cald. Jacheta creeaz─â, ├«n scurt timp, efectul de saun─â, oric├ót de respirant─â ar fi.

7 SFATURI PENTRU A VĂ MENȚINE PIELEA USCATĂ ÎN TIMPUL DRUMEȚIEI

5. Protejeaz─â-╚Ťi rucsacul, at├ót pe interior, c├ót ╚Öi la exterior

Este extrem de important ca echipamentul din rucsac s─â r─âm├ón─â uscat, mai ales c├ónd vorbim de echipamentul de schimb. Husa impermeabil─â este eficient─â, ├«ns─â nu suficient─â. Apa se poate scurge de-a lungul spatelui. Cel mai bine este s─â ├«mpachetezi ╚Öi obiectele din interiorul rucsacului ├«n pungi de plastic, pentru a te asigura c─â totul r─âm├óne uscat chiar dac─â rucsacul se ud─â. Pentru o organizare c├ót mai eficient─â a con╚Ťinutului rucsacului, po╚Ťi folosi ╚Öi pungile de compresie etan╚Öe.

7 SFATURI PENTRU A VĂ MENȚINE PIELEA USCATĂ ÎN TIMPUL DRUMEȚIEI

6. Hus─â de protec╚Ťie etan╚Ö─â

Hart─â, aparat foto, acte, telefon - toate au nevoie de protec╚Ťie ├«mpotriva ploii. Husele de protec╚Ťie etan╚Öe sunt cea mai bun─â variant─â pentru ca obiectele s─â r─âm├ón─â perfect uscate. Husa pentru hart─â permite consultarea ei chiar ╚Öi atunci c├ónd plou─â, f─âr─â a mai fi nevoie s─â o scoate╚Ťi. Precizare suplimentar─â : Jacheta impermeabil─â Forclaz 900 are ╚Öi buzunare exterioare cu fermoar etan╚Ö, pentru a men╚Ťine obiectele personale perfect uscate, mereu la ├«ndem├ón─â.

7 SFATURI PENTRU A VĂ MENȚINE PIELEA USCATĂ ÎN TIMPUL DRUMEȚIEI

7. Uscarea echipamentului pe timpul nop╚Ťii

├Än fiecare sear─â dup─â revenirea de pe traseu, este esen╚Ťial s─â pui echipamentul la uscat, pentru a-l avea preg─âtit a doua zi. Depoziteaz─â-╚Ťi echipamentul la ad─âpost de ploaie, ├«ntr-un loc uscat, pentru confortul de a doua zi. Dac─â bocancii sunt uzi ├«n interior, scoate bran╚Ťurile, desf─â ╚Öireturile, dar nu le a╚Öeza prea aproape de o surs─â de c─âldur─â, pentru c─â se pot deforma, incomod├óndu-te a doua zi. Precizare suplimentar─â: Po╚Ťi profita ╚Öi de pauzele de pe traseu, pentru uscarea echipamentului (ag─â╚Ť├óndu-l simplu de un copac). Mai mult, se poate usca de la soare, dac─â ├«l fixezi pe rucsac. Pentru siguran╚Ťa ta :Nu continua un traseu dac─â plou─â toren╚Ťial. Este esen╚Ťial ca pe durata ├«ntregului traseu s─â ai vizibilitate bun─â, ploaia toren╚Ťial─â poate ├«mpiedica acest lucru. Nu trebuie s─â-╚Ťi lipseasc─â niciodat─â din rucsac o lantern─â frontal─â (chiar dac─â nu protejeaz─â de ploaie). Astfel, te vei descurca dac─â te prinde noaptea pe traseu ╚Öi vei fi vizibil de