Saci de box profesionali (30 Produse)

CUM ALEGI SACUL DE BOX

CUM ALEGI SACUL DE BOX

No result
4.6/5 Pe baza a 711 Opinii exprimate online și în magazine

Cum să alegi corect sacul de box în funcție de nivelul de practică?

Sacul de box este ținta pe care o utilizezi pentru a-ți îmbunătăți puterea loviturii și stilul pe care îl abordezi. De aceea trebuie să optezi pentru un accesoriu care să corespundă nevoilor tale. Este recomandată achiziția unui sac potrivit nivelului tău sportiv care să îți permită creșterea performanțelor.

  • • Dacă practici boxul doar prin loviturile cu pumnii, alege un sac de box cu dimensiuni între 80 și 100 de cm. Dacă dorești să exersezi și loviturile cu picioare atunci este necesar un sac mai mare de 100 de cm.
  • • Pentru copii și începători, sacii de box din poliester sunt recomandați datorită flexibilității lor. Permit exersarea loviturilor mai ușoare, sunt stabili și destul de rigizi.
  • • Practicanții de box la un nivel consecvent, de amator își pot exersa mișcările cu ajutorul unui sac de box din PVC sau pielea. Acestea sunt mai rigide și rezistă la lovituri mai intense.
  • • Boxerii care practică acest sport la nivel de performanță au nevoie de saci extrem de rigizi și care opun multă rezistență la lovituri extrem de puternice.

Sacii de box se lovesc doar cu mănușile de box pentru a evita accidentarea mâinilor, a asigura protecție și amortizarea necesară.

Cum se întreține corespunzător un sac de box?

Sacii de box profesionali sunt foarte rezistenți în timp, însă dacă nu sunt îngrijiți în mod corespunzător, procesul de uzură se va accelera. De aceea, aceștia nu trebuie amplasați în spații cu umiditate crescută. De asemenea, curățarea lor se face cu ajutorul unei lavete umede, cu apă curată și săpun.

Care sunt beneficiile practicării boxului?

Boxul, deși este un sport agresiv, de fapt, constituie un exercițiu optim de dezvoltarea a voinței, de disciplină și de autocontrol. Datorită nivelul de concentrare la care ești supus, te învață să îți canalizezi energia și forța în mod corespunzător.

În același timp, are un efect psihologic eliberator, deoarece este o formă de descărcare a emoțiilor și de redobândire a echilibrului emoțional.

De asemenea, boxul îmbunătățește considerabil circulația sângelui, care are rol de a accelera metabolismul, procesul de ardere al grăsimilor și întărire a imunității. În același timp, musculatura este tonifiată corespunzător și, în caz de antrenament consecvent poate contribui chiar și la creșterea masei musculare.

Oferă bucuria de a face sport

Oferă un card cadou