WEDZE

Cl─âpari FR 500 LOWTECH FLEX 90

1.19999 RON
Ref. : 8563589

Produs conceput pentru freeride (nivel începător). Flex progresiv, pentru amortizare.

Ideali pentru a practica schi freeride. Reactivi pe pârtie și confortabili în afara ei.

 • 23-23,5cm Produs indisponibil online momentan
 • 24-24,5cm Produs indisponibil online momentan
 • 26-26,5cm Produs indisponibil online momentan
 • 27-27,5cm Produs indisponibil online momentan
+ 1199 puncte
Pentru achizi╚Ťionarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Rigiditate

  Flex de 90, pentru a progresa ușor.

  Amortizare

  3 clape, pentru un plus de mobilitate și amortizare pe teren.

  Compatibilitate

  Talp─â cu inser╚Ťii, compatibil─â cu leg─âturile pentru schi alpin ╚Öi de tur─â.

  Libertate de mișcare

  Skiwalk: curs─â de 42┬░ ├«n pozi╚Ťie de mers, care faciliteaz─â urcarea.

  Sus╚Ťinere picior

  3 clape micrometrice, band─â lat─â.

  Confort

  Confort foarte bun. Gheat─â interioar─â termo-formabil─â.

  Utilizare

  C─âptu╚Öeal─â lycra, pentru desc─âl┼úare u┼čoar─â.

  C─âldur─â

  Gheată și talpă izolatoare, pentru căldură.

  Imagini

  Cl─âpari FR 500 LOWTECH FLEX 90
  Cl─âpari FR 500 LOWTECH FLEX 90
  Cl─âpari FR 500 LOWTECH FLEX 90
  Cl─âpari FR 500 LOWTECH FLEX 90

  Informa╚Ťii tehnice

  Gheat─â interioar─â termoformabil─â

  Ghete din polietilen─â, material termoformabil gros de 3 mm. Este posibil s─â le termoforma╚Ťi, ├«nc─âlzind spuma ╚Öi comprim├ónd-o, pentru a crrea mai mult spa╚Ťiu ╚Öi a asigura confort. Sistem Shock Absorder Area la nivelul c─âlc├óiului, pentru amortizarea ╚Öocurilor ├«n timpul s─âriturilor.

  Cum termoformez gheata interioar─â?

  1- ├Änc─âlzi╚Ťi cuptorul la 80 ┬░C.2- Scoate╚Ťi gheata interioar─â.3- Scoate╚Ťi bran╚Ťurile.4- Pune┼úi gheata interioar─â 5 minute la cuptor.5- Scoate┼úi gheata interioar─â din cuptor.6- Reintroduce╚Ťi bran╚Ťurile.7- Pune┼úi gheata interioar─â ├«n cl─âpari. 8- ├Änc─âl┼úa┼úi cl─âparii ┼či ├«nchide┼úi cataramele.9- A┼čtepta┼úi 15 minute.Sunte┼úi gata pentru schi!

  Reglarea cataramelor

  3 clape micro-metrice din aluminiu ┼či 1 clap─â cu 3 pozi┼úii pe tibie, pentru a se adapta la toate tipurile de gamb─â. Leg─âtura din partea superioar─â asigur─â str├óngere optim─â a carcasei. Pozi╚Ťie de mers (Walk-ro╚Öu), pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi oscila╚Ťia bazei.

  Gheat─â interioar─â

  Clăpari (last 100mm), gheată light liner: 3 mm spumă termoformabilă. Ghete interioare foarte ușoare și confortabile! Spumă preformată la nivelul maleolelor. Inserţii din spumă flexibilă ce favorizează deformarea ghetelor interioare la urcare sau în mers. În caz de disconfort, se poate termoforma gheata interioară.

  Ce este flex-ul?

  Indicele de flexiune al cl─âparilor indic─â rigiditatea acestora. Cu c├ót cifra este mai mare, cu at├ót cl─âparii sunt mai inflexibili. Cu c├ót valoarea este mai mare, cu at├ót carcasa e mai rigid─â. Se consider─â cu un flex de 70 este conceput pentru nivel ├«ncep─âtor spre mediu. Un flex ├«ntre 70-90 este conceput pentru schi la nivel mediu. Un flex de peste 90 este conceput pentru schiori avansa╚Ťi. Persoanele ce poart─â m─ârimi mai mari, pot alege cl─âpari mai rigizi.

  Cum se probeaz─â cl─âparii?

  Dup─â ├«nc─âl╚Ťare, cataramele trebuie str├ónse la reglaj mediu. Pute┼úi s─â ├«nainta┼úi? Atunci m─ârimea cl─âparilor nu este potrivit─â. Odat─â cl─âparii ├«nchi┼či, efecuta┼úi 3 flexiuni mari ap─âs├ónd tare pe tibie (pune┼úi m├óinile pe genunchi), pentru a face c─âlc├óiul s─â se duc─â ├«napoi. Sta┼úi drept: trebuie s─â pute┼úi atinge u┼čor v├órful carcasei. La flexiune, piciorul trebuie s─â se duc─â ├«n spate ┼či s─â nu mai pute┼úi sim┼úi v├órful.

  Ce pute╚Ťi face pentru a evita durerile la picioare?

  1/ Alege╚Ťi ╚Öosete de schi tehnice, pentru a evita punctele de presiune ╚Öi a permite circula╚Ťia normal─â a s├óngelui.
  2/ Alege╚Ťi un model de talp─â care s─â se adapteze piciorului. Pute╚Ťi cere sfatul speciali╚Ötilor din magazinele Decathlon!
  3/ Termoforma╚Ťi gheata interioar─â.

  Cum s─â ├«mpiedica╚Ťi apari╚Ťia frigului la nivelul picioarelor?

  Adesea neglijat─â, uscarea cl─âparilor este ac╚Ťiunea cea mai important─â pentru a ├«mpiedica apari╚Ťiei frigului la nivelul piciorului. Chiar ╚Öi la -10┬░C, piciorul transpir─â ╚Öi cl─âparii nu se pot usca ├«n carcasa din plastic, nici chiar dup─â mai multe zile. Astfel, ghetele interioare trebuie s─â fie scoase din carcas─â ├«n fiecare zi. De asemenea, pute╚Ťi folosi dispozitive speciale pentru uscarea acestora, f─âr─â s─â le mai scoate╚Ťi din carcas─â!

  Greutate

  25-25.5, 1645 g.

  Garan╚Ťie

  2 ani

  Compozi╚Ťie/ Recomand─âri

  Compozi╚Ťie

  Parte superioară din 100% Polipropilenă Interior din 100% Poliester Talpă din 100% Poliuretan termoplastic Căptușeală călduroasă 100% Poliester

  RECOMAND─éRI DE DEPOZITARE

  A se lăsa la uscat înainte de depozitare. Se recomandă depozitarea într-o husă specială, la temperatură ambiantă, cu clapele închise.

  Restric╚Ťii de utilizare

  A nu se usca pe calorifer.

  TESTE

  Toate produsele Wed'ze sunt concepute ┼či produse ├«n zona Mont-Blanc. Apoi sunt testate ├«n condi┼úii identice cu cele ├«nt├ólnite pe p├órtie.Echipele de produc┼úie se asigur─â c─â produsul corespunde utiliz─ârii ├«n practic─â.

  Opinii clien╚Ťi

  Întrebări și răspunsuri