Unselected
DANS: CUM SĂ ALEGI CORECT ȚINUTA

Cum s─â alegi echipamentul potrivit pentru dans 

 Afl─â cum alegi echipamentul de dans potrivit pentru stilul practicat ╚Öi ce beneficii ofer─â piesele alese corect de pe Decathlon.ro!

Unselected

Te-ai ├«nscris la un curs de dans ╚Öi te ├«ntrebi ce ╚Ťinut─â ar fi mai potrivit─â? ├Än func╚Ťie de stilul pe care ai ales s─â-l practici, echipamentul va avea elemente distincte, ce ├«╚Ťi vor permite confort ╚Öi mobilitate, indiferent de complexitatea mi╚Öc─ârilor executate.

Unselected

1. Importan╚Ťa echipamentului potrivit pentru dans

Indiferent de tipul dansului pe care ├«╚Ťi dore╚Öti s─â ├«l practici, alegerea echipamentului potrivit se afl─â la baza unor beneficii, sesizabile chiar de la primele utiliz─âri. Cau╚Ťi echipament de dans sportiv sau un echipament de street dance? Indiferent de pasiunea pe care o ai, ├«mbr─âc─âmintea din timpul orelor de antrenament: 

Asigură confort deplin și libertate în mișcare
Ce au in comun cele 3 tipuri de dans despre care discut─âm ast─âzi: dansul clasic, dansul modern ╚Öi street dance-ul? Din punct de vedere al dificult─â╚Ťii mi╚Öc─ârilor, aceste activit─â╚Ťi fizice sunt c├ót se poate de solicitante.

Echilibrul, coordonarea, for╚Ťa fizic─â a bra╚Ťelor ╚Öi picioarelor - toate aceste atribute-cheie ale unui dansator sunt ascunse cu m─âiestrie sub coregrafii ce atrag admira╚Ťia privitorilor. ├Äns─â trebuie s─â ╚Ötii c─â pentru a ajunge s─â execu╚Ťi chiar ╚Öi cele mai solicitante mi╚Öc─âri, ai nevoie de un echipament pe m─âsur─â, ce nu str├ónge, nu irit─â ╚Öi cu care te po╚Ťi mi╚Öca liber.
Te ajut─â s─â ├«nve╚Ťi corect executarea mi╚Öc─ârilor
Motivele ce ╚Ťin de estetic─â sau confort nu reprezint─â singura suma de argumente pentru a comanda online echipament de dans de pe decathlon.ro. ╚Üine cont de faptul c─â, ├«nainte de orice alt criteriu de alegere, orice dansator profesionist recomand─â un echipament dedicat, din motive ce ╚Ťin pur de tehnic─â.

Orice tip de dans este asociat unor mi╚Öc─âri ce pot fi realizate doar cu ajutorul unui echipament adecvat, menit s─â ├«╚Ťi ofere control deplin, ├«n timpul execut─ârii acestora. De exemplu, poantele de balet asigura echilibrul perfect, indiferent de tipul mi╚Öc─ârii realizate: s─âritur─â, piruet─â, fandare sau stat ├«ntr-un picior.

├Ä╚Ťi permite s─â te exprimi a╚Öa cum ├«╚Ťi dore╚Öti
Farmecul practic─ârii unui anumit tip de dans are leg─âtur─â cu suma de emo╚Ťii pe care o po╚Ťi exprima, a╚Öa cum ├«╚Ťi dore╚Öti, f─âr─â niciun fel de constr├óngere. Iar echipamentul potrivit garanteaz─â c─â po╚Ťi ar─âta ├«ntregii lumi ce sim╚Ťi, atunci c├ónd dansezi, prin mi╚Öc─ârile executate ╚Öi atitudinea completat─â de hainele. 

Garanteaz─â rezisten╚Ť─â de lung─â durat─â
Chiar dac─â cele mai multe tipuri de dans exprim─â gra╚Ťie, cu fiecare mi╚Öcare nou─â pe care o realizezi, echipamentul de dans este supus unei tensiuni continue, ├«ntr-o rela╚Ťie direct─â cu nivelul de complexitate la care ai ajuns. Indiferent de stilul abordat - balet, street dance, dans modern - ├«╚Ťi dore╚Öti o croial─â ce poate trece cu brio testul timpul ╚Öi al solicit─ârilor fizice.
Te apropie al─âturi de al╚Ťi pasiona╚Ťi ai dansului
Pe l├óng─â utilitatea acestor haine, ele transmit ╚Öi un mesaj nonverbal tuturor celor cu care interac╚Ťionezi, privind pasiunea voastr─â comuna pentru mi╚Öcarea pe ritmul muzicii.

DANS: CUM SĂ ALEGI CORECT ȚINUTA
Unselected
DANS: CUM SĂ ALEGI CORECT ȚINUTA

2. Echipamentul recomandat pentru dans clasic 

Caracteristicile echipamentului
Dansul clasic este o disciplin─â care se caracterizeaz─â prin rigoare, precizia posturii, dar ╚Öi prin elegan╚Ť─â. Alegerea ╚Ťinutei trebuie s─â reflecte particularit─â╚Ťile dansului clasic. ╚ścolile de dans pot, uneori, impune culoarea ╚Ťinutei.

├Än general, pentru dans clasic se impun culorile pastelate sau negrul sobru. Din punct de vedere practic, ╚Ťinuta dansului clasic trebuie s─â fie mulat─â pentru a permite profesorului s─â ├«╚Ťi observe mi╚Öc─ârile ╚Öi s─â te corecteze dac─â este necesar. Astfel, ├«╚Ťi vei putea perfec╚Ťiona fiecare postur─â cu precizie ╚Öi u╚Öurin╚Ť─â.

Produse recomandate
╚Üinuta de dans clasic de baz─â cuprinde: un body (simplu sau cu fust─â), ╚Öi colan╚Ťi (din microfibr─â pentru mai mult─â rezisten╚Ť─â). ├Än func╚Ťie de nivelul t─âu de practicare alege ├«nc─âl╚Ť─âminte de dans, demi-poante sau poante.

Pentru poante, ai de ales ├«ntre piele mai rezistent─â sau p├ónz─â care se spal─â la ma╚Öin─â. Pentru perioadele de iarn─â, opteaz─â pentru o bluz─â de dans clasic ╚Öi jambiere de dans, ideale pentru a ├«╚Ťi men╚Ťine corpul ├«nc─âlzit.

DETALIU: Dac─â ├«╚Ťi str├óngi p─ârul ├«ntr-un coc practic ╚Öi elegant, scapi de ╚Öuvi╚Ťele de p─âr care te-ar putea deranja. Asigur─â elegan╚Ť─â ╚Öi gra╚Ťie ╚Ťinutei.

Unselected
DANS: CUM SĂ ALEGI CORECT ȚINUTA

3. Echipamentul recomandat pentru dans modern

Caracteristicile echipamentului
Dansul modern este un amestec de diferite influen╚Ťe de dansuri, de la jazz la clasic ╚Öi trec├ónd prin dansurile urbane ╚Öi chiar tribale. A╚Öadar nu exist─â cu adev─ârat coduri pentru ╚Ťinut─â. Ea variaz─â ├«n func╚Ťie de profesorul t─âu ╚Öi influen╚Ťele lui artistice.

Trebuie totu╚Öi s─â alegi ├«mbr─âc─âminte ├«n care s─â te sim╚Ťi confortabil ╚Öi s─â nu te sim╚Ťi ├«n nici un caz jenat─â ├«n efectuarea mi╚Öc─ârilor ╚Öi posturilor. O ╚Ťinut─â fluid─â care s─â ├«╚Ťi asigure libertate total─â de mi╚Öcare.

Produse recomandate
╚Üinuta de baz─â pentru dans modern este compus─â, ├«n partea inferioar─â, din pantalon, colan╚Ťi sau ╚Öort negru, de preferin╚Ť─â mulate. Pentru partea superioar─â a corpului, alege o form─â ╚Öi un stil care s─â ├«╚Ťi permit─â s─â realizezi mi╚Öc─ârile cu fluiditate. C├ót despre ├«nc─âl╚Ť─âminte, este important ca aceasta s─â ├«╚Ťi asigure contact bun cu solul ╚Öi confort. ├Ä╚Ťi recomand─âm balerinii de dans, flexibili ╚Öi confortabili.

DETALIU: Dac─â ai genunchi sensibili, ├«╚Ťi recomand─âm s─â te antrenezi cu genunchiere, pentru a preveni orice risc de r─ânire.

Unselected
DANS: CUM SĂ ALEGI CORECT ȚINUTA

4. Echipamentul recomandat pentru street dance 

Caracteristicile echipamentului
Street dance-ul sau dansul urban se caracterizeaz─â prin mi╚Öc─âri ample ╚Öi sacadate, ├«nl─ân╚Ťuiri de pa╚Öi rapizi cu amplitudini mari ╚Öi figuri la sol. No╚Ťiunea de stil este foarte important─â pentru normele acestui univers. Dac─â faci parte dintr-o trup─â, codul vestimentar impus poate revendica apartenen╚Ťa la acest grup. ├Ämbr─âc─âmintea trebuie, la fel ca pentru celelalte dansuri, s─â asigure confort ╚Öi fluiditate ├«n mi╚Öcare.

Produse recomandate
Prima regul─â pe care s─â o urmezi: d─â fr├óu liber imagina╚Ťiei ╚Öi ├«ncrede-te ├«n propriul stil ! Din punct de vedere practic, iat─â recomand─ârile noastre: pentru partea inferioar─â a corpului, alege un pantalon larg, de tip baggy, ╚Öalvari sau trening evazat. Amplitudinea ╚Ťinutei ├«╚Ťi va permite s─â realizezi to╚Ťi pa╚Öii ╚Öi acroba╚Ťiile cu u╚Öurin╚Ť─â, r─âm├ón├ónd ├«n normele Hip Hop.

Nicio regul─â special─â nu se impune pentru partea superioar─â a ╚Ťinutei, at├ót timp c├ót te sim╚Ťi ├«n largul t─âu. ├Änc─âl╚Ť─âmintea sport este o necesitate, ╚Öi trebuie s─â fie confortabil─â ╚Öi asortat─â cu restul ╚Ťinutei. Fie c─â optezi pentru ├«mbr─âc─âminte larg─â sau mulat─â, singurul lucru important este s─â ├«╚Ťi acoperi picioarele pentru a evita zg├órieturile ├«n timpul figurilor la sol.

DETALIU: ╚Üinuta reprezint─â ╚Öi ea o modalitate de exprimare personal─â a╚Öa c─â mi╚Öc─â-te cu stil, d├ónd fr├óu liber imagina╚Ťiei! La fel ca ├«n cazul dansului modern, ├«╚Ťi recomand─âm s─â-╚Ťi protejezi genunchii cu genunchiere.