INTRĂ ÎN PROGRAMUL DE FIDELITATE: ADUNI PUNCTE ȘI PRIMEȘTI VOUCHERE!

Poante, Demi-poante Balet

8 produs produse

Ordonează după:

Poante de balet și echipament de dans la Decathlon

Baletul este una dintre cele mai apreciate activități artistice practicate de către copii, începând de la o vârstă fragedă. Demi-poantele și poantele fac parte dintr-un ansamblu esențial pentru dans, așa că orice balerină va avea nevoie de cel puțin o pereche de încălțăminte de acest fel. Selecția Decathlon cuprinde modele speciale de pantofi pentru balet, in diverse mărimi, astfel încât fiecare dansatoare își poate găsi opincuțele potrivite!

Rolul poantelor în balet

Principalul rol al poantelor în balet este să susțină piciorul în poziția corectă, adică pe vârful degetelor. Această este o trăsătură definitorie pentru baletul clasic, mișcările putând fi executate doar prin intermediul acestora. Însă, în primii ani de studiu, balerinele poartă demi-poante cu talpă divizată, ce asigură flexibilitate la nivelul boltei piciorului, fiind cele mai recomandate pentru începători ori demi-poante cu talpă întreagă, iar mai apoi poante, in cazul celor care stăpânesc deja tehnicile.

Alegerea corectă a mărimii și a materialului din care sunt confecționate poantele

Încălțămintea de balet trebuie aleasă având grijă că pantoful să nu strângă degetele, ci doar să le susțină corespunzător, mai ales în cazul poantelor. În mod ideal, perechea perfectă trebuie să permită întinderea degetului mare în interior. Pantofii de balet pot fi confecționați din pânză ori din piele. Primii sunt mai comozi și mai flexibili, fiind și ușor de spălat. În schimb, cei din piele sunt mai rezistenți. În ceea ce privește aspectul, la Decathlon puteți găsi poante și demi-poante în nuanțe pastel, precum roz ori bej, sau negre. Prețul este unul accesibil și variază în funcție de tipul pantofului. Un echipament complet cuprinde numeroase piese, pe lângă încălțăminte, printre care body-uri și alte articole de îmbrăcăminte pentru balet, dar și dresuri și jambiere.