Bocanci bărbați pentru munte și drumeție (140 Produse)

Găsește întreaga noastră gamă de bocanci, ghete și apreschiuri pentru drumeții bărbați. Nu ezita să aplici filtre pentru a afișa rezultatele în funcție de nivelul tău de practică sportivă pentru a afisa modelele care ți se potrivesc cel mai mult.

Cum să alegi
CUM ALEGEM ÎNCĂLȚĂMINTEA POTRIVITĂ PENTRU DRUMEȚIE SAU TREKKING?
Reduceri
Bocanci trekking TREK 900 Bărbați
Bocanci trekking TREK 900 Bărbați
69999 LEI −24%
52999 LEI
FORCLAZ

Bocanci trekking TREK 900 Bărbați

(112)
livrare in 2 zile din depozit local
Reduceri
Bocanci ALPINISM Albastru
Bocanci ALPINISM Albastru
89999 LEI
SIMOND

Bocanci ALPINISM Albastru

(70)
livrare in 15 zile din depozit internațional
4.3/5 Pe baza a 21810 Opinii exprimate online și în magazine

De ce este nevoie să porți ghete de drumeție în funcție de teren?

Încălțămintea pe care o vei încălța în drumeții îți influențează mult experiența trăită. Dacă ea este adecvată tipului de teren, te poți bucura de priveliște și efortul va fi unul mult mai redus față de situația în care aceasta nu este potrivită. Înainte să achiziționezi ghetele, verifică specificațiile lor pentru a vedea pe ce tip de teren se potrivesc - în pădure, la munte și pe trasee abrupte, sau pentru zăpadă.

În timp ce din prima categorie fac parte bocancii cu o talpă exterioară care fac față drumurilor forestiere sau a celor din câmpie, pentru traseele montane vei avea nevoie de ghete diferite., concepute din materiale extensibile, cu design prevăzut cu flexibilitate în zona articulației de la picior, dar și talpă prevăzută cu crampoane pentru aderență și stabilitate.

În cazul drumețiilor pe zăpadă atât bărbații, cât și femeile au nevoie de ghete călduroase și impermeabile. În oferta Decathlon se află bocancii cu tehnologia SNOWCONTACT. În afară de faptul că aceștia dispun de o membrană impermeabilă și respirantă, talpa este concepută dintr-un material special, cu crampoane adaptate, pentru a asigura aderență optimă. De asemenea, talpa Snowcontact este mai eficientă pe zăpadă decât cea clasică.

De ce să alegi încălțăminte impermeabilă pentru drumeții?

Pentru drumeții pe teren umed, pe vreme ploioasă sau pe zăpadă, este esențial să alegi bocanci impermeabili, pentru protecție completă împotriva umidității.

În urma testelor de laborator ale Decathlon, am clasat încălțămintea pe 3 niveluri de impermeabilitate. În cadrul acestor teste, încălțămintea este pe jumătate scufundată în apă. Am testat încălțămintea la 2000 de flexiuni, pentru a menține pielea uscată în timpul deplasărilor de până la 4km, la 4000 de flexiuni, pentru a menține pielea uscată în timpul deplasărilor de până la 8 km, la 8000 de flexiuni, pentru a menține pielea uscată în timpul deplasărilor de până la 16 km.

Cum alegi bocancii potriviți de la Decathlon?

După ce ai determinat tipul de teren și gradul de impermeabilitate în funcție de kilometrii pe care ți-i setezi să îi parcurgi, este timpul să achiziționezi perechea mult dorită. În magazinele Decathlon poți proba încălțămintea. După ce încalți bocancii, strânge bine șireturile și verifică următoarele aspecte: - călcâiul să nu alunece spre vârful piciorului (în timpul urcării), iar degetele nu se lovesc de vârful bocancului (în timpul coborârii). Încearcă mai multe modele și mărimi astfel încât să o găsești pe cea perfectă.

Ca să eviți principalele probleme asociate primei purtări a bocancilor, îți recomandăm:

  • alege mărimea potrivită la încălțăminte;
  • poartă șosete adecvate, pentru damă sau pentru bărbați;
  • leagă șireturile nici prea strâns, dar nici prea larg;
  • la prima utilizare, poartă încălțămintea pe un traseu scurt.

Cauți un cadou sportiv? Oferă bucuria de a face sport Oferă un card cadou