DITA

Crosă Dita Indoor Carbotec C85 XLB Auriu Adulți

47499 RON
Fii prima persoană care scrie o opinie!
Ref. : 8799528

Produs conceput pentru hochei pe iarbă (nivel avansat). Asigură manevrabilitate datorită curburii pe capăt și compoziției din 85% carbon.

Crosă de hochei în sală Dita XLB pentru adulți de nivel avansat.

 • 36,5" Produs indisponibil online momentan
 • 37,5" Produs indisponibil online momentan
 • 38,5" Produs indisponibil online momentan
+ 474 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Control

  Proporția de 80% carbon necesită mai mult control.

  Informații tehnice

  Compoziţie

  85% carbon și 15% fibră de sticlă

  Curbură

  Extra low bow; Punct de curbură maxim: 200mmÎnălţimea curburii maxime: 25mmGreutate: 541 ; punct de echilibru 390mm

  Descriere detaliată a produsului (1)

  Grip clasic, cu mici puncte în relief și profil netezit pe margini. Lungimea mânerului: 41,5 cm.Capăt de crosă finisat cu nisip.

  Descriere detaliată a produsului (2)

  Diametru total al mânerului 31mm pentru prindere. Lăţime şi perimetru al shaftului la 47cm de capac:3,7cm / 10cm.

  Din ce materiale este realizată o crosă?

  Realizate în mod originar din lemn (dud, frasin), majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt astăzi concepute din materiale compuse (fibre de sticlă, de carbon şi aramidă). NB Kevlar este marca comercială a unui tip de aramidă. Există crose din 100% lemn, din lemn cu întărituri din fibră de sticlă, din 100% fibră de sticlă, din fibră de sticlă cu un procent de carbon din ce în ce mai ridicat.

  Din ce materiale este realizată o crosă? Concepere

  (adesea cu 5-10% de aramidă când procentul de carbon este foarte ridicat).

  Calități de utilizare

  Fibra de sticlă este mult mai dură, rigidă, uşoară şi rezistentă la abraziune decât lemnul. Vom avea mai multă putere, dar mai puţin control și o senzaţie mai mare de duritate. Carbonul este şi mai uşor şi rigid, astfel că asigură mai multă forţă, dar mai puţin control, dacă nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizată în combinaţie cu carbonul, pentru a amortiza vibraţiile şi/sau la călcâi, datorită rezistenţei mari la abraziune.

  Cum este fabricată o crosă din materiale compozite?

  O crosă din materiale compuse este concepută din mai multe foi rulate în jurul unui nucleu vid, el însuşi organizat în una sau mai multe cavităţi longitudinale. Materialele compuse, numărul de straturi şi structura nucleului vid variază. Simpla indicare a procentajului de carbon nu oferă multe informaţii asupra calităţii crosei.

  Ce material să aleg?

  Copiii începători apreciază lemnul. Pe măsură ce învaţă, copiii trec la fibră de sticlă, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adulţii începători pot începe direct cu fibra de sticlă. Adulţii de nivel mediu şi avansat aleg o crosă cu procent mai mare de carbon, adaptată tipului de joc.

  Ce este curbura unei crose?

  O crosă nu este dreaptă, ci prezintă o curbură. Curbura se caracterizează prin înălţimea maximă (spaţiul vertical maxim între o crosă pe o suprafaţă plană şi această suprafaţă) şi locul unde această înălţime este maximă, măsurată de la capul crosei (numit punct de curbură maxim).

  Ce este curbura unei crose? Concepere

  În mod normal, o crosă prezintă o înălţime a curburii maxime de 15 mm şi un punct al curburii maxim situat la jumătatea înălţimii crosei.

  Tipuri de curbură

  Vorbim despre o ''curbură standard" (bow reprezintă curbura) atunci când înălţimea curburii maxime este de 17-22 mm şi punctul de curbură maxim este situat la 300mm. O crosă având o ''curbură pe mijloc" prezintă, în general, o înălţime a curburii maxime de 23-24 mm şi un punct al curburii maxim situat la 300 mm. O crosă având o ''curbură pe capăt" prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 250 mm. O crosă ''extra curbură pe capăt" prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 200 mm.

  Normă FIH pentru curbură

  Conform normelor FIH, punctul curburii maxim al unei crose pentru iarbă trebuie să fie situat la minimum 200 mm de capul crosei şi la 25mm de la curbura maximă.

  Ce curbură să alegeți?

  Începătorii vor alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel mediu sau avansat vrea să controleze mingea şi va alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel avansat care vrea să dribleze, să joace în 3D şi să aibă control perfect al mingii, va alege o ,,curbură pe capăt". Pentru a învăța tehnica ,,drag-flicks", alegeţi o crosă ,,curbură extra low".

  Cât cântăreşte o crosă?

  Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

  Normă FIH pentru greutate

  Conform normelor FIH, greutatea maximă a unei crose pentru iarbă este de 737 grame. Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

  De ce este echilibrul important?

  La greutăţi egale, este repartiţia masei din crosă care va fi determinată. Punctul de echilibru este centrul de greutate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate în mână. Acest lucru va creşte puterea crosei.

  Ce greutate/echilibru să aleg?

  Dacă preferaţi dexteritatea, alegeţi o crosă uşoară şi un punct de echilibru ridicat. Dacă doriţi forţă, alegeţi o crosă grea şi un punct de echilibru redus.

  Cum alegeți mărimea?

  Mărimea unei crose se calculează în centimetri ("). 1"=2,54cm. Pentru un adult, mărimea standard este de 36,5". Unele crose sunt de 37,5” sau 38,5”, mărime ce asigură mai multă forţă şi întindere. Totuşi, acestea sunt destinate jucătorilor de performanţă. Un jucător mai înalt de 1,80m poate alege o crosă de 37,5” sau 38,5", asigurându-se că celelalte caracteristici ale crosei (materiale, curbură) sunt adaptate nivelului său.

  Normă FIH pentru mărime

  Conform normelor FIH, lungimea maximă a unei crose pe iarbă este de 41" (105cm).

  Recomandări generale pentru alegerea crosei

  Crosa care vi se potriveşte este cea care reprezintă o combinaţie bună între mărime, compoziţie (şi structură internă), curbură, greutate şi punct de echilibru.

  Concepere

  Fondată în 1891, de M. Allah Dita, în Pakistan. La începuturile sportului, marca Dita a fost la originea multor inovații care au modelat hocheiul de astăzi. Dita concepe produse care favorizează un joc creativ și performant. Respectiv, acel tip de joc practicat de Seve van Ass, Florent van Aubel și Martin Hâner!

  Informaţii

  Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

  Segmentare

  adult/expert/curbură pe capăt/80-100% carbon

  Garanție

  2 ani

  Compoziție/ Recomandări

  RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

  A se curăța și degresa, în caz de nevoie.

  Opinii clienți

  Loading