Skip categories Skip categories

Rachete de zapada si antiderapante (38 Produse)

Cum să alegi
CUM SĂ ALEGI ECHIPAMENTUL PENTRU DRUMEȚIA CU RACHETE DE ZĂPADĂ
Skip categories Skip categories
Rachete de Zăpadă Cadru Mare TSL227 Alb
64999 LEI
TSL

Rachete de Zăpadă Cadru Mare TSL227 Alb

Indisponibil online, verifică stocul din magazin
4.4/5 Pe baza a 1084 Opinii exprimate online și în magazine

Care este importanța rachetelor de zăpadă în drumețiile de iarnă?

Panoramele muntoase sunt uluitoare și sunt cu atât mai spectaculoase dacă le vezi în timpul unei drumeții. Dar ca să ajungi în vârf pe timp de iarnă ai nevoie de ajutoare de drum pentru a putea să traversezi și cele mai dificile tipuri de teren - poteci înguste înzăpezite, zăpadă abia așezată sau teren accidentat. Rachetele de zăpadă sunt ajutoare de nădejde în aceste situații, iar echiparea cu ele este esențială indiferent dacă ești un drumeț ocazional sau unul experimentat. Alegerea lor trebuie făcută în funcție de natura terenului pe care îl traversezi, mărime, dar și preferințele tale.

Cum alegi rachetele pentru drumeții pe zăpadă?

Capacitatea rachetelor de a susține utilizatorul pe zăpadă depinde de greutatea acestuia, dar și de cea a rucsacului pe care îl cară. Există forme și mărimi diferite, iar fiecare produs de pe Decathlon are indicată greutatea maximă pe care o suportă.

Pentru deplasarea pe zăpadă tare, alege un model cu cadru mai mic (manevrabil și ușor), pentru că nu vei avea nevoie de foarte multă portanță ca în cazul zăpezii proaspete (cea de tip pulvăr).

Dacă traseul pe care intenționezi să îl parcurgi are și denivelări, alege un model de rachete cu înălțătoare la călcâi: inspirate din sistemul folosit pentru schiurile de tură, vei putea, cu ajutorul lui, să compensezi înclinarea versantului cu până la 10 grade. În consecință, vei simți că te deplasezi pe teren plat și vei consuma mai puțină energie.

De ce să cumperi rachete de zăpadă de la Decathlon?

Rachetele de zăpadă din oferta Decathlon sunt rezultatul multor ani de experiență în domeniul sporturilor de iarnă. Echipate cu o gheară frontală și crampoane, acestea oferă aderență în timpul drumețiilor. Picioarele și glezna sunt menținute perfect datorită sistemelor solide de strângere. De asemenea, modelele sunt ușoare și ușor de utilizat astfel încât să poți să profiți la maximum de priveliști și să te preocupi mai puțin de natura terenului.

Anumite modele de rachete de zăpadă au forme diferite pentru piciorul stâng/ drept (așa că nu pot fi schimbate între ele). Astfel, la aceste modele cadrul poate fi mai îngust pe partea interioară, pentru o deplasare mai ușoară. Pentru susținere mai bună, anumite modele au și o talpă preformată, pe lângă curelele de strângere, pentru adaptare mai ușoară la mărimea încălțămintei.

Cauți un cadou sportiv? Oferă bucuria de a face sport Oferă un card cadou