Skip filters
Filtre
Preț

Bocanci și ghete pentru alpinism (5 Produse)

4.2/5 Pe baza a 165 Opinii exprimate online și în magazine

Care sunt avantajele bocancilor pentru alpinism?

Bocancii pentru alpinism te pot ajuta să practici această activitate în siguranță. De aceea, acești bocanci oferă:

  • Aderență - talpa este rigidă, din cauciuc, prevăzută cu crampoane groase și adânci. Pentru eficiență la urcare și coborâre ghetele de alpinism sunt prevăzute pe talpă cu striații multidirecționale.
  • Amortizare - inserțiile din spumă EVA în strat dublu preia șocurile și protejează articulațiile.
  • Impermeabilitatea este asigurată de o membrană care îndepărtează apa, asigură respirabilitate și menține pielea uscată.
  • Susținere - bocancii sunt foarte rigizi, creați din materiale rezistente, care oferă o bună susținere încheieturilor pentru a preveni suprasolicitarea lor.
  • Protecție anti-șoc prin poziționarea unor întărituri în zona vârfului degetelor și a călcâielor.


Cum alegi ghetele pentru alpinism?

Pentru a beneficia de avantajele încălțămintei pentru alpinism, alege, în funcție de nivelul de practicare, perechea de ghete potrivită. În alegerea ghetelor de alpinism, urmăriți aceste recomandări:

  • Pentru versatilitate pe rocile foarte dure, indiferent că este în sezonul cald sau rece, alege un pantof impermeabil, rigid care este creat pentru urcare, adaptându-se pasajelor de stâncă.
  • Pentru zone stâncoase recomandăm bocancii de alpinism mai dinamici, cu talpă puțin mai subțire și mai elastică, cu vârful subțire pentru o precizie optimă.
  • Pentru zonele glaciare, cu zăpadă și gheață, alege ghetele cu talpă foarte rigidă și groasă, cu crampoane mari pentru a asigura aderență optimă.


Cum poți adapta încălțămintea pentru escaladă la mărimea piciorului?

Alege mărimea potrivită a încălțămintei pentru alpinism astfel încât să te simți confortabil pentru a nu-ți îngreuna activitatea și a preveni apariția bătăturilor. Totuși, dacă ai nevoie de mai mult volum interior, se poate înlătura stratul alb de sub branț. Se poate câștiga astfel o jumătate de măsură. Adică dacă mărimea ghetelor este 42, fără talpa imtermediară măsura va fi 42,5.

Oferă bucuria de a face sport

Oferă un card cadou