DESCOPERĂ NOUL PROGRAM DE FIDELITATE: ADUNI PUNCTE ȘI PRIMEȘTI VOUCHERE!

Ochelari inot si masti

59 produs produse

Ordonează după:

Produsul a fost adăugat
Produsele mele (0/5)
Compară produsul
niciun produs de comparat
Comparatorul dvs este complet. Vă rugăm să eliminați un produs.
Eliminare

Ochelari pentru natație:

Ochelarii pentru natație sunt, alături de costumele pentru natație dintr-o piesă și de boxeri, cele mai importante accesorii pentru a putea înota. De ce ? Este foarte simplu ! Deoarece vă protejează ochii de atacul clorului și de bacteriile prezente în piscine. Mai mult, stau la baza unei bune orientări în bazin sau în apele deschise, precum mările sau lacurile. Este, prin urmare, foarte important să alegeți o pereche de ochelari pentru piscină care să fie mărimea potrivită, adaptată fizionomiei dumneavoastră, care să se fixeze și să fie etanși pe toată durata antrenamentului.

Natația în piscină :

Dacă înotați în piscină interioară, știți că macest mediu este mai întunecat ca celelalte. În acest caz sunt recomandați ochelarii pentru natație cu lentile transparente sau cu un grad scazut de opacitate. Aceștia vă asigură un câmp vizual clar, pentru a nu avea impresia că înotați în obscuritate.

Natație în aer liber :

În funcție de anotimp și de condițiile climatice, lentilele tip oglindă sunt recomandate pentru înotul în ape deschise pentru a vă completa echipamentul de bază, alături de costum și cască din neopren. Aceștia vă protejează cel mai bine vederea împotriva agresiunilor soarelui și sunt mai confortabili pentru ochii dumneavoastră, fără să vă afecteze respirația. Anumite perechi de ochelari pentru natație au în compoziția lentilelor indice de protecție UV, ideal pentru înotul în ape deschise.

Natație în interior sau exterior:

Dacă înotați cu ușurință atât în interior, cât și în exterior, ochelarii pentru natație cu lentile fumurii sunt compromisul ideal între cele transparente și cele tip oglindă. Alegerea acestora ține de adaptarea la luminozitatea locului de practică: : cu cât locul este mai întunecat, cu atât mai transparente trebuie să fie lentilele, contrar celor tip oglindă, recomandate sportivilor care practică natația în medii luminoase.

Cum să alegeți mărimea potrivită pentru ochelarii de natație?

Este puțin mai complicat să alegeți mărimea ochelarilor, deoarece trebuie să vă asigurați că aceștia sunt perfect aderenți feței dumneavoastră, pentru pentru a vă proteja ochii de contactul cu apa. Există un truc simplu, dacă aveți posibilitatea să testați ochelarii de natație în magazin și aveți la dispoziție mai multe mărimi: fără să vă puneți elasticul în jurul capului, puneți-vă ochelarii pe ochi și testați astfel ventuzele. Dacă ochelarii rezistă minim 3 secunde așa, aceștia au mărimea potrivită.

Mască sau ochelari?

Măștile utilizate pentru a natație au un câmp vizual mai generos decât ochelarii pentru piscină. Au o stabilitate medie și un câmp vizual panoramic, pentru a vedea mai bine ce se întâmplă în jurul dumneavoastră. Contrar, ochelarii au un câmp vizual mai redus, nu numai pentru un plus în ceea ce privește stabilitatea, ci și hidrodinamica. Dacă sunteți în căutarea îmbunătățirii performanțelor actuale, este recomandat să optați pentru ochelari de natațiecu un câmp vizual redus, dar o foarte bună stabilitate.