Skip filters
Filtre
Preț

BOCANCI ȘI GHETE DRUMEȚIE (272 Produse)

Termini drumeția și simți că te dor tălpile picioarelor sau că bocancii sunt prea grei și îți este greu să mai mergi? Vezi gama de bocanci pentru drumție și trekking de la Decathlon. Gamă de produse proiectată să ofere confort, stabilitate și durabilitate. Bocancii de la Decathlon surprind prin talpă moale și o greutate foarte mică.

Cum să alegi
Cum alegem încălțămintea potrivită pentru drumeție sau trekking?
Reduceri
4.4/5 Pe baza a 36738 Opinii exprimate online și în magazine

Cum să alegi bocancii de drumeție pentru damă, bărbați și copii?

Talpa bocancilor de drumeție asigură aderență. De aceea, este important să fie confecționată dintr-un material:

     • Moale (de exemplu termos plastic polietilenă (TPE)) dacă se vor folosi pe un teren alunecos pentru că are o priză mai bună;

     • Tare (de exemplu cauciuc butadien) dacă se vor folosi pe terenuri mai abrazive.

În funcție de profilul tălpii, cu cât crampoanele sunt mai mari, cu atât asigură o aderență mai bună pe terenurile dure, alunecoase și umede. O talpă mai netedă este potrivită pentru drumuri forestiere ușoare și uscate.

Din punct de vedere al formei, este ideală o talpă cu o curbură care să se adapteze conformației piciorului. O talpă prea dreaptă va provoca leziuni la nivelul articulațiilor.

Din punct de vedere al materialului, alege încălțămintea de drumeție în funcție de sezon. O pereche de bocanci impermeabili din materiale hidrofobe precum poliuretanul și pielea naturală sau alte materiale sintetice pe care s-au aplicat un tratament hidrofob te vor proteja de umiditate. În caz de drumeții în sezonul cald, poliesterul și mesh-ul vor asigura un nivel de respirabilitate optim.

În funcție de înălțimea încălțămintei alege bocancii de drumeții pentru damă, bărbați și copii astfel:

     • Bocancii înalți asigură un grad de protecție ridicat gleznelor, prevenind entorsele. Se folosesc pentru terenurile accidentate cu pante abrupte și alunecoase, cu precădere pentru sezonul rece, teren umed cu gheață, noroi și zăpadă pentru o distanță de minim 20 de km.

     • Bocancii cu o înălțime medie oferă o protecție mai scăzută gleznelor, dar atribuie destulă stabilitate. Se potrivesc pentru trasee cu o dificultate medie, diferență de nivel moderată, fără pante abrupte. Nu se recomandă utilizarea lor pe zăpadă.

     • Bocancii de drumeție joși asigură libertate de mișcare, însă nu asigură protecție gleznei. De aceea, se utilizează pe drumuri forestiere lejere, fără denivelări, în care riscul de accidentare este minim. Sunt potriviți pentru plimbări montane ușoare și terenuri uscate.


CARE SUNT CEI MAI CĂUTAȚI BOCANCI PENTRU MUNTE DE LA DECATHLON?

Vedetele acestei categorii sunt celebrii bocanci pentru drumeție în natură de la Quechua, recunoscuți pentru confortul oferit și pentru prețul incredibil. Sunt atât de îndrăgiți pentru că oferă stabilitate și aderanța necesară pentru drumeții în siguranță. Totodată, designul tălpii a fost supus la numeroase teste în laboratoarele noastre tocmai pentru a obține cea mai bună variantă în ceea ce privește talpa, din punctul de vedere al aderenței, care trebuie să fie adaptată atât pentru teren tip drum forestier, cât și pentru cel de tip mineral, asemănător celui de pe malul mării, acest lucru făcând acești bocanci potriviți pentru drumeție și trekking.


CUM ALEGI BOCANCII PENTRU TREKKING ȘI DRUMEȚIE DE CARE AI NEVOIE?

Este foarte important să cumperi încălțămintea potrivită tocmai pentru a te feri de posibile accidentări sau dureri ce pot apărea din cauza unor alegeri nedocumentate. Există bocanci de trekking special pentru drumețiile la câmpie, pădure sau litoral, care au grijă de piciorele tale și le oferă confort, dar și bocanci pentru trasee montane.Înainte să îți cumperi bocancii, răspunde la următoarea întrebare: „Pe ce tip de teren voi face drumeția și care va fi durata? În funcție de răspunsurile la aceste întrebări, vei găsi acei bocanci trekking perfecți pentru tine.


De ce să alegi bocancii de drumeție pentru damă, bărbați și copii de la Decathlon?

Decathlon oferă o gamă largă de bocanci pentru drumeții atât pentru adulți, dame și bărbați, cât și pentru copii, creați după tehnologii moderne care să asigure confort și stabilitate. Toate elementele bocancilor sunt supuse la teste de laborator pentru a le fi dovedită calitatea și eficiența. În cadrul testelor sunt verificate rezistența orificiilor pentru șireturi și chingi, aderența tălpii la toate tipurile de teren (neted, aspru, uscat sau umed) durabilitatea materialelor și a modului de confecționare a încălțămintei (lipire), rezistența la razele UV, toxicologia și durata de viață. În cadrul testelor de laborator sunt create condiții similare celor naturale. La bocancii impermeabili, se măsoară nivelul de impermeabilitate în funcție de numărul de flexiuni (mișcări) ale piciorului. Astfel, există 3 niveluri de impermeabilitate: pentru 2000 flexiuni (aproximativ 4 km de mers) bocancii de drumeție își păstrează nivelul de impermeabilitate timp de 2 ore, la 4000 flexiuni (aproximativ 8 km de mers), impermeabilitatea este asigurată pe parcursul a 4 ore de drumeție, iar la 8000 flexiuni (aproximativ 16 km de mers), bocancii rămân uscați timp de 8 ore de mers. Desigur că după ce aceștia se usucă își recapătă nivelul de impermeabilitate. În urma validării calității bocancilor la teste de laborator, aceștia sunt supuși și testului pe teren pe trasee ce ajung la 500 km, pe toate condițiile meteo.


Cum alegi încălțămintea potrivită pentru drumeție sau trekking?

Când mergi în natură este important să alegi bocancii de drumeție adaptați tipului de teren, dar și condițiilor meteo. Nu vei putea purta ghetele de munte de vară și pe timp de zăpadă. Diferența o face atât materialul din care sunt confecționați, hidrofobia sau impermeabilitatea acestuia, dar și tipurile diferite de tălpi care oferă aderență pe mai multe feluri de teren.

Dacă îți propui să realizezi un traseu de o jumătate de zi sau de o zi, alege încălțăminte sau bocanci pentru drumeție, nu pentru trekking. Dacă planifici să mergi pe trasee pentru cel puțin o săptămână, ai nevoie de bocanci rezistenți, care nu se vor rupe pe parcursul zilelor de practică sportivă – mai ales dacă mergi mai multe zile pe munte și nu ai posibilitatea de a lua cu tine mai multe perechi de încălțăminte. În acest caz, alege bocanci pentru trekking. Rezistența acestora îți va permite să parcurgi kilometri zi de zi, pe toate tipurile de teren. Fața înaltă a bocancilor asigură o susținere corectă a gleznei, pentru a te bucura de mai mult confort în timp.

Ce fel de bocanci pentru drumeție găsești la Decathlon?

În oferta Decathlon există încălțăminte pentru întreaga familie - femei, bărbați, dar și copii, cu mărimi cuprinse între 22 și 50. În funcție de preferințe, poți alege modele impermeabile sau hidrofobe. În funcție de anotimp, încearcă ghetele cu interior respirabil, de vară, pentru evacuarea transpirației, sau unele cu căptușeală pentru iarnă.

Când încerci bocancii, ia în considerare să cumperi cu o mărime mai mare decât la alte tipuri de încălțări. În acest fel te asiguri să poți să încalți orice tip de șosete. De asemenea, păstrează unghiile scurte ca să nu te incomodeze, iar înainte de coborâre verifică șireturile să nu permită alunecarea piciorului spre vârf.

Oferă bucuria de a face sport

Oferă un card cadou