Saltele pentru cort & camping (41 Produse)

Cum să alegi
CUM SĂ ALEGI SALTEAUA PENTRU BIVUAC SAU CAMPING
Capăt pompă camping/caiac
Capăt pompă camping/caiac
1999 LEI
QUECHUA

Capăt pompă camping/caiac

(23)
livrare in 2 zile din depozit local
4.2/5 Pe baza a 8872 Opinii exprimate online și în magazine

Ce tipuri de saltele pentru camping există?

Principalele trei tipuri de saltele pentru camping sunt salteaua autogonflabilă, salteaua gonflabilă și salteaua din spumă.

Saltelele autogonflabile sunt formate dintr-o membrană impermeabilă, lipită pe o bucățică de spumă cu celule deschise, în care circulă aerul. Atunci când sunt întinse, ele își recapătă forma, grosimea și se umplu cu aer.

Saltelele gonflabile sunt mai groase decât alte modele de saltele și mult mai confortabile. Anumite saltele sunt prevăzute cu o valvă care permite o umflare rapidă, în doar câteva minute. Acestea sunt ideale pentru persoanele care campează în spații special amenajate, ce permit și accesul autoturismelor (așadar, volum mai mare de bagaje), deoarece este nevoie de pompă pentru a le umfla. Saltelele din spumă sunt mai ușor de rulat și sunt potrivite pentru trekking.

Cum alegi salteaua pentru cort când mergi în camping?

Dacă vei călători cu mașina și ai mult spațiu la dispoziție, poți transporta cu tine o saltea gonflabilă pentru camping. Acestea sunt confortabile și îți va lua doar câteva minute să le umfli. Dacă înnoptezi pe munte, însă călătorești doar cu un rucsac în spate probabil vrei să economisești spațiu. Alegerea potrivită în acest caz este salteaua din spumă de izopren. Ușoară și compactă, o vei putea atașa rucsacului și vei putea astfel să împachetezi mai multe lucruri utile. Citește toate sfaturile despre alegerea saltelei potrivite pentru camping!

Cum cureți și întreții saltelele gonflabile?

Saltelele au nevoie de întreținere pentru a le prelungi durata de folosire. Pentru spălare ai nevoie de un burete sau un prosop îmbibat în săpun sau în detergent de vase. Freacă delicat urmele de praf sau de pământ de pe saltea.

Lasă salteaua să se usuce în aer liber, departe de razele soarelui.

Pentru a strânge salteaua după ce ai spălat-o, va trebui să scoți tot aerul din ea:

  • • Scoate capacul saltelei;
  • • Așază-te în capătul opus valvei, pentru a apăsa pe saltea, pentru ca aerul să fie evacuat;
  • • Pliază salteaua.
  • • Rulează progresiv, apăsând și strângând la maximum, pentru a scoate tot aerul rămas în saltea;
  • • Strânge capacul și depoziteaz-o în husă.

Ce saltele găsești la Decathlon?

Poți alege modele care se umflă rapid cu pompa electrică sau cu pompa de picior, dintr-un material plăcut la atingere și cu o structură care se mulează perfect după forma corpului. Poți opta pentru o saltea autogonflabilă, cu valvă dublă pentru umflare precisă, care se umflă singură în proporție de 80% și după poți regla restul de aer din interiorul acesteia, în funcție de preferințele tale. În plus, îți punem la dispoziție accesorii precum pompe electrice care să-ți ușureze munca și să-ți facă zilele de camping mai plăcute.

Cauți un cadou sportiv? Oferă bucuria de a face sport Oferă un card cadou