CELE MAI BUNE BENZI DE ALERGAT

Cele mai bune benzi de alergat

1.De ce ar trebui s─â folose╚Öti banda de alergat 1.1. Beneficiile antrenamentului cu banda de alergare acas─â 2.Ce specifica╚Ťii trebuie s─â aib─â cea mai bun─â band─â de alergat 3.Ce trebuie s─â ╚Ötii ├«nainte s─â ├«ncepi antrenamentul

Cele mai bune benzi de alergat: cum să recunoști aparatul PERFECT pentru tine

Cu siguran╚Ť─â ╚Ötii c─â banda de alergat este unul dintre cele mai folosite aparate pentru exerci╚Ťii cardio. Nu ├«ntotdeauna g─âse╚Öti timp ca s─â mergi la sal─â pentru a-╚Ťi face antrenamentul sportiv. Tocmai de aceea, o band─â de alergat este o solu╚Ťie perfect─â. ├Äns─â care sunt cele mai bune benzi de alergare? Cite╚Öte acest articol pentru a afla informa╚Ťii esen╚Ťiale despre unul din aparatele esen╚Ťiale ├«n s─ân─âtatea corpului t─âu.

CELE MAI BUNE BENZI DE ALERGAT

1. De ce ar trebui să folosești banda de alergat

Antrenamentul fizic este foarte important pentru a avea grij─â de s─ân─âtatea ╚Öi aspectul t─âu. Din cauza anumitor motive, ├«ns─â, nu toat─â lumea poate ajunge la o sal─â de sport pentru a se antrena. Fie c─â este din cauza programului, fie a vremii, a distan╚Ťei c─âtre aceasta sau chiar din cauza sentimentului de disconfort ce se creeaz─â atunci c├ónd te antrenezi ├«n acela╚Öi spa╚Ťiu cu o mul╚Ťime de alte persoane, un lucru sigur este c─â un num─âr mare de persoane nu se pot bucura de multe ori de un asemenea antrenament.

Din fericire, acum po╚Ťi avea majoritatea aparatelor din cadrul unei s─âli de sport chiar la tine acas─â. Po╚Ťi lucra at├ót c├ót sim╚Ťi nevoie, la orice or─â dore╚Öti, indiferent de vreme, f─âr─â a te sim╚Ťi inconfortabil, put├ónd lucra exerci╚Ťii postate ├«n online de antrenori ├«n func╚Ťie de ce anume dore╚Öti s─â lucrezi, iar investi╚Ťia pentru aceste aparate poate fi chiar mai mic─â dec├ót abonamentele de sal─â.

1.1. Beneficiile antrenamentului cu banda de alergare acas─â

-antrenează întreg corpul în același timp;

-sculpteaz─â, tonifiaz─â ╚Öi ├«ntre╚Ťine corpul;

-un antrenament pe banda de alergare te ajut─â s─â arzi ├«ntre 650 ╚Öi 1.400 de calorii, depinz├ónd de tipurile de exerci╚Ťii pe care le faci;

-foarte benefic pentru stimularea circula╚Ťiei;

-dezvoltarea rezisten╚Ťei fizice;

-te po╚Ťi antrena acas─â, indiferent de program ╚Öi de condi╚Ťiile meteo;

-po╚Ťi seta aparatul ├«n multe moduri pentru a diversifica exerci╚Ťiile.

CELE MAI BUNE BENZI DE ALERGAT

2. Ce specifica╚Ťii trebuie s─â aib─â cea mai bun─â band─â de alergat

Cea mai bun─â band─â de alergare pentru acas─â trebuie aleas─â ├«n func╚Ťie de tipul de antrenament pe care dore╚Öti s─â ├«l faci (mers, alergare sau combinat), c├ót de des vei folosi aparatul, varietatea set─ârilor aparatului, ce anume dore╚Öti s─â monitorizezi ╚Öi a╚Öa mai departe.

Pentru a-╚Ťi face un top benzi de alergat dintre care s─â alegi, trebuie s─â cite╚Öti specifica╚Ťiile fiec─ârei benzi ├«n parte pentru a putea decide care band─â are specifica╚Ťiile ce se intersecteaz─â cu nevoile tale.

├Än general, cel mai bun astfel de aparat este unul care permite c├ót mai multe set─âri pentru a putea face o varietate de exerci╚Ťii, cum ar fi mersul la alergarea normal─â la diferite viteze, mersul sau alergarea pe o pant─â cu diferite grade de ├«nclinare, simulate chiar de aparat ╚Öi a╚Öa mai departe.

Decathlon ╚Ťi-a preg─âtit o varietate de benzi de alergat din care po╚Ťi alege, cum sunt acestea:

3. Ce trebuie să știi înainte să începi antrenamentul

├Änainte de a ├«ncepe orice tip de exerci╚Ťiu, trebuie s─â te asiguri c─â te hidratezi, nu ai o stare de oboseal─â, nu te sim╚Ťi r─âu ╚Öi condi╚Ťia ta fizic─â permite efectuarea acestora. Dac─â vei face exerci╚Ťiile ├«n aceste condi╚Ťii, vei resim╚Ťi o accentuare a st─ârii de epuizare, ceea ce te va face s─â ├«nchei antrenamentul foarte rapid, f─âr─â a avea niciun beneficiu ├«n final. Este, de asemenea, foarte important s─â por╚Ťi ├«mbr─âc─âminte ├«n care te sim╚Ťi comod, cu un material ce las─â pielea s─â respire.

Pentru a face un antrenament corect, nu ├«ncerca s─â te for╚Ťezi ├«n a face foarte multe exerci╚Ťii sau unele dificile ├«nc─â de la ├«nceput ╚Öi nu continua exerci╚Ťiul dac─â sim╚Ťi c─â ai obosit, ci ia o pauz─â ╚Öi hidrateaz─â-te pentru a putea continua antrenamentul. Cea mai mare gre╚Öeal─â pe care o po╚Ťi face este s─â te suprasolici╚Ťi. Exerci╚Ťiile complicate, ce au nevoie de o condi╚Ťie fizic─â foarte bun─â, trebuie ad─âugate treptat, nu f─âcute la ├«nceputul antrenamentului, c├ónd corpul nu este preg─âtit ├«nc─â, dar nici la sf├ór╚Öit, deoarece atunci corpul este deja obosit. ├Äncepe cu exerci╚Ťii u╚Öoare, apoi alterneaz─â cu unele gradual mai solicitante, revenind la cele u╚Öoare spre sf├ór╚Öitul antrenamentului.

Pentru a te motiva s─â lucrezi at├ót c├ót ╚Ťi-ai propus, po╚Ťi apela la trucuri mici: urm─âre╚Öte ceva la televizor, ascult─â muzic─â sau antreneaz─â-te al─âturi de cineva cu care po╚Ťi rela╚Ťiona. Astfel, antrenamentul nu ╚Ťi se va p─ârea deloc greu ╚Öi nu te vei concentra pe faptul c─â ai putea obosi, ceea ce te va face s─â continui s─â te antrenezi cu pl─âcere.   

Dup─â cum ai aflat, folosirea bandei de alergare ofer─â o mul╚Ťime de beneficii ╚Öi poate fi folosit─â at├ót de ├«ncep─âtorii, c├ót ╚Öi de avansa╚Ťi. Este o metod─â simpl─â de a antrena ├«ntreg corpul, a-l tonifia ╚Öi ├«nt─âri. Datorit─â set─ârilor pe care le po╚Ťi face aparatului, ai la dispozi╚Ťie un num─âr mare de exerci╚Ťii care te vor ajuta s─â te men╚Ťii ├«n form─â.