O PASTĂ DE FRUCTE REGÂNDITĂ DATORITĂ RECOMANDĂRILOR TALE
Versiunea veche îți părea lipicioasă în ambalaj și, în consecință, dificil de consumat în timpul efortului. Concret, cum am remediat această problemă?
Am adăugat două ingrediente la această rețetă:
- acid citric (deja prezent în rețeta anterioară),
- și citrat de sodiu, obținut din lămâie.
Verdictul? Cei 50 de testeri au validat această nouă rețetă cu gura plină, atât la nivelul gustului, cât și al texturii care se topește în gură... și nelipicioasă!
UN PRODUS LOCAL, AȘA CUM NE PLACE
Nu ești curios să afli unde este fabricată pasta de fructe care te însoțește în timpul cursei? Ei bine, dacă insiști! A apărut într-o fabrică din sudul Franței, „partenerul nostru din ultimii cincisprezece ani”, spune Juliette, inginer nutriționist.Merele și perele sunt din Franța, o să îți spunem puțin mai încolo. Zahărul la fel. În ceea ce privește celelalte fructe, acestea sunt importate din țări din Europa sau din afară, unde climatul permite cultura acestora.
DE CE AM PUS MĂR SAU PARĂ ÎN PASTA TA DE FRUCTE?
Iată o problemă existențială, mai ales atunci când aroma pentru care optezi este cea de citrice sau de căpșune-merișoare. Nu intra în panică, nu este o rețetă ciudată. Nu, mărul și para sunt pur și simplu cele două fructe de bază în rețeta noastră. Acestea sunt alese în livezi de către furnizorul nostru din sud, pe care l-am menționat mai devreme.
Produs conceput pentru efortul de anduranță
60 g de carbohidrați (=zahăr) pe oră de sport practicată este ceea ce recomandă nutriționiștii pentru eforturi de peste 3 ore. Pentru această pastă de fructe de 25g, există 21 g de carbohidrați, dintre care 16 g de zaharuri simple.Prin urmare, îți recomandăm să mănânci primul baton după 30 de minute de activitate, adică două pe oră (sau unul + un gel/un baton), și în plus pe lângă o băutură izotonică.
PREA UȘOR DE DESCHIS ȘI DE ÎNCHIS!
S-au dus zilele în care trebuia să rupi cu greu plasticul cu dinții (și să mesteci o parte din el în timpul procesului...). S-au dus zilele în care trebuia să alegi între a mânca totul dintr-o dată sau a băga restul în buzunare.
Datorită benzii adezive, deschiderea este ușoară și delicată. Iar închiderea protejează produsul prețios până la următoarea gustare!
LA CE SERVESC TOATE ACESTE INGREDIENTE?
● Zahăr și maltodextrină pentru energie.
● Sirop de glucoză pentru textură.
● Glicerol pentru textură și stabilitate.
● Pectină pentru textură. Este un gelifiant utilizat în dulcețuri și prezent în mod natural în fructe.
● Pudra de acerola, un super fruct, pentru vitamina C!
● Vitaminele B1, B3 și B6 pentru reducerea oboselii: zâmbetul din fotografii, asta contează!
● O PASTĂ DE FRUCTE REGÂNDITĂ DATORITĂ RECOMANDĂRILOR TALE
Nutriția sportivă a viitorului: ECO-RESPONSABILĂ ȘI MULT MAI SAVUROASĂ
Aube, persoana responsabilă de ingrediente: «Luarea noastră de atitudine în alegerea ingredientelor merge mult dincolo de cerințele de reglementare. Eliminăm treptat aditivii, ori de câte ori este posibil. În selecția ingredientelor și a aditivilor, suntem interesați de aspectele etice, de mediu și de sănătate. De asemenea, ne-am angajat să ne simplificăm rețetele și ne îndreptăm în această direcție, încetul cu încetul.”