IDEI DE CADOURI PENTRU COPIII MICI ╚śI MARI

Idei de cadouri pentru Ziua Copilului

Alegerea unui cadou pentru cei mici nu este o misiune tocmai u╚Öoar─â. ├Än ciuda acestui fapt, exista un numitor comun al tuturor celor mici, pe care ╚Öi tu ├«l po╚Ťi folosi pentru a g─âsi cadoul potrivit: pl─âcerea de a face mi╚Öcare. 

├Än func╚Ťie de particularit─â╚Ťile fiec─ârei v├órste ├«n parte, ai posibilitatea de a-i oferi unui b─âie╚Ťel sau unei feti╚Ťe un dar care s─â-i ofere libertatea de a practica sport ├«n voie.

├Än prima parte a vie╚Ťii, joaca ╚Öi sportul se suprapun, din punctul de vedere al activit─â╚Ťilor, astfel ├«nc├ót cei mici ├«╚Öi dezvolt─â abilit─â╚Ťile fizice ╚Öi cognitive ├«n timp ce se distreaz─â.

Pe măsură ce crește copilul, acesta își accentuează, prin mișcare, dezvoltarea cât mai armonioasă a musculaturii, a sistemului osos și a sistemului endocrin.

Nu ├«n ultimul r├ónd, activitatea fizic─â ajut─â la men╚Ťinerea unei st─âri psihice c├ót mai echilibrate. ├Än cele de mai jos, facem o trecere ├«n revist─â a celor mai potrivite cadouri.

1. Sfaturi pentru alegerea cadourilor de copii

├Ä╚Ťi dore╚Öti ca cel mic s─â primeasc─â un cadou de care s─â se poat─â bucura cu adev─ârat? Recomand─ârile de mai jos pot simplifica ├«ntregul proces de alegere:

Alege varianta cump─âr─âturilor online, ori de c├óte ori cau╚Ťi anumite cadouri dedicate copiilor. Astfel, ai acces rapid la o list─â vast─â de produse, toate ├«nso╚Ťite de informa╚Ťii tehnice utile despre func╚Ťiile disponibile ╚Öi beneficiile pe care le aduc ├«n joaca celui mic.  

Utilizeaz─â filtrele de sortare rapid─â, pentru a reduce cu u╚Öurin╚Ť─â lista cu op╚Ťiuni de produs relevante, ├«n func╚Ťie de propriile tale criterii: buget, v├órst─â, sau preferin╚Ťele copilului.

Alege cadouri ce pot stimula pasiunea pentru sport, indiferent de vârsta pe care cel mic o are. La fel ca orice altă activitate, mișcarea îl poate atrage pe cel mic, atunci când produsele pentru practicarea sa îi provoacă un real interes.

IDEI DE CADOURI PENTRU COPIII MICI ╚śI MARI

2. Ce po╚Ťi alege pentru copiii ├«ntre 0 ╚Öi 4 ani 

Cei foarte mici au nevoie de articole care să le trezească interesul pentru activitatea fizică. Ergonomice și confortabile, acestea au rolul de a le dezvolta motricitatea. În această etapă, mișcările nu sunt ample, efortul de care sunt capabili copiii este unul foarte mic, iar materialele care intră în contact direct cu pielea trebuie să fie blânde. Printre cadourile cele mai potrivite în cazul unui copil de maximum trei ani se numără:

Un colac scaun cu hublou, pentru bebelu╚Öii care c├ónt─âresc ├«ntre 7-11 kg, afla╚Ťi ├«n faza de trezire a curiozit─â╚Ťii ╚Öi de descoperire a apei;

O biciclet─â f─âr─â pedale, pentru a ├«nv─â╚Ťa men╚Ťinerea echilibrului, sau prima sa biciclet─â de 14 inch, cu ro╚Ťi ajut─âtoare, pentru a ├«nv─â╚Ťa s─â pedaleze;

O mini-piscin─â, pentru copiii mici, afla╚Ťi ├«n stadiul de descoperire a activit─â╚Ťilor acvatice;

Un poncho cu glugă, pentru bebelușul care descoperă plăcerile apei în piscină sau în aer liber;

O minge pentru sărituri, pentru gimnastică educativă și sportivă, începând cu vârsta de 3 ani;

Un zmeu, pentru a descoperi pl─âcerea ├«n─âl╚Ť─ârii zmeielor, ├«ncep├ónd cu v├órsta de 3 ani;

O trotinetă proiectată pentru copiii între 2 și 4 ani, care sunt nerăbdători să se plimbe;

IDEI DE CADOURI PENTRU COPIII MICI ╚śI MARI

3. Care sunt cadourile potrivite între 4 și 8 ani

Acesta este intervalul de v├órst─â ├«n care copilul ├«ncepe s─â fac─â mi╚Öc─âri mai ample ╚Öi se familiarizeaz─â cu no╚Ťiunile de baz─â din baschet, fotbal, ciclism, gimnastic─â sau chiar arte mar╚Ťiale. Po╚Ťi stimula capacitatea de dezvoltare a celui mic, prin articole cum ar fi:

Un kit de tir cu arcul, pentru fanii lui Robin Hood;

O trambulin─â, pentru cei care nu pot sta locului;

O prim─â biciclet─â cu ro╚Ťi ajut─âtoare;

Un rucsac pentru drume╚Ťii, care poate fi personalizat cu prenumele copilului;

Un panou de baschet, pentru întreceri în familie;

O panglic─â de gimnastic─â, pentru antrenamente amuzante;

O poart─â de fotbal, pentru noi provoc─âri;

IDEI DE CADOURI PENTRU COPIII MICI ╚śI MARI

4. Ce alegi pentru copiii între 8 și 12 ani

Sporturile care implic─â alergare ╚Öi chiar contact sunt un apanaj al acestui interval de v├órst─â. Copiii fac deja fa╚Ť─â la reprize prelungite de vitez─â, pot lucra cu obiecte grele ╚Öi au o coordonare excelent─â. Tenisul devine o activitate pl─âcut─â, iar spre finalul acestei perioade, cei mici pot fi ini╚Ťia╚Ťi ├«n box, ├«n canotaj sau ├«n s─âriturile de la trambulin─â.

O mini mas─â de ping-pong;

O pereche de role, pentru plimb─âri distractive prin parc. Nu uita de elementele de protec╚Ťie nici de casc─â, pentru o experien╚Ť─â pl─âcut─â ╚Öi sigur─â de la A la Z!

Un skimboard, pentru cei care vara nu pot sta departe de valuri;

Un joc Turnball, pentru pasiona╚Ťii de sporturi cu racheta;

O minge de rugby de plajă sau chiar pentru volei pe plajă, pentru a juca împreună cu prietenii sau familia.

IDEI DE CADOURI PENTRU COPIII MICI ╚śI MARI

5. Ce le po╚Ťi oferi adolescen╚Ťilor

Pentru a-i face pe cei mici s─â ias─â la aer, s─â se dezlipeasc─â de telefonul mobil ╚Öi s─â petreac─â momente pl─âcute ├«n familie, p─ârin╚Ťii au nevoie de argumente serioase. Urm─âtoarele idei de cadouri le vor aduce celor mici un z├ómbet pe buze, de fiecare dat─â c├ónd ies la activit─â╚Ťi fizice.

O minge de baschet;

Un set de biliard compact, pentru a descoperi biliardul american la domiciliu;

O poart─â de polo pe ap─â, ideal─â pentru ini╚Ťierea ├«n water polo;

Un slackline, pentru dezvoltarea echilibrului;

Un set de badminton, cu 2 rachete sau 4 rachete;

Un skateboard, pentru ├«nv─â╚Ťarea primelor trick-uri.

Cu sfaturile de mai sus, vei alege un cadou care s─â-i stimuleze celui mic at├ót spiritul de competi╚Ťie, c├ót ╚Öi dorin╚Ťa de a-╚Öi ├«ntre╚Ťine permanent condi╚Ťia fizic─â. Studiaz─â-i c├ót mai atent nevoile ╚Öi vei g─âsi rapid ceea ce cau╚Ťi.

6. Greșeli de evitat când alegi cadouri pentru copii

Alegerea unor cadouri nepotrivite pentru v├órsta sa. Evit─â s─â cumperi cadouri pentru copii de v├órst─â mai mare, sau mai mic─â, dec├ót cea a copilului t─âu. De exemplu, ├«n cazul unei biciclete recomandate unei categorii de v├órst─â mult mai mari, cel mic se va obi╚Önui greu cu dimensiunile acesteia, exist├ónd riscul de a evita un cadou ce nu ├«i poate aduce satisfac╚Ťie.

Alegerea unor cadouri mult prea complexe. Sporturile de copii, indiferent de natura acestora, atrag prin dinamica jocului ├«n sine, dar ╚Öi prin simplitatea cu care se poate practica. Acela╚Öi lucru poate fi afirmat ╚Öi despre echipamentele necesare activit─â╚Ťii fizice respective. Cadourile din zona sportului mult prea complexe pot produce confuzie ╚Öi lips─â de interes.  

Alegerea unor cadouri incompatibile cu preferin╚Ťele sale. Doar pentru c─â ├«╚Ťi dore╚Öti ca cel mic s─â practice tenisul, patinajul sau fotbalul, nu ├«nseamn─â ca aceasta este ╚Öi dorin╚Ťa sa. Este o gre╚Öeal─â pe care o fac mul╚Ťi p─ârin╚Ťi, ├«n speran╚Ťa c─â produsele ├«l vor convinge pe cel mic s─â fac─â sport, nu percep╚Ťia pe care activitatea fizic─â respectiv─â o produce ├«n mintea sa.

Cu sfaturile de mai sus, vei alege un cadou care s─â-i stimuleze celui mic at├ót spiritul de competi╚Ťie, c├ót ╚Öi dorin╚Ťa de a-╚Öi ├«ntre╚Ťine permanent condi╚Ťia fizic─â. Studiaz─â-i c├ót mai atent nevoile ╚Öi vei g─âsi rapid ceea ce cau╚Ťi.

Dac─â niciuna dintre variantele de mai sus nu ar fi pe placul copilului t─âu, ce zici de un cadou-experien╚Ť─â? O tab─âr─â? Lec╚Ťii de echita╚Ťie sau de ├«not? Orice ai alege pentru el, asigur─â-te c─â are parte de echipamentul potrivit.

Te-ar putea interesa și...

BASCHETUL: CE ESTE, CUM SE JOAC─é, REGULI DE URMAT

BASCHETUL: CE ESTE, CUM SE JOAC─é, REGULI DE URMAT

Terenul de joc Valoarea punctelor Timp regulamentar de joc Numărul jucătorilor dintr-o echipă și rolul fiecăruia

comment_choisir_velo_enfant

Cum s─â alegi o biciclet─â pentru copii?

De la prima biciclet─â pentru copii ╚Öi p├ón─â la una pentru copii de peste ani, alegerea unei biciclete implic─â respectarea mai multor factori, precum echilibrul, ├«nv─â╚Ťarea, ├«n─âl╚Ťimea copilului ╚Öi siguran╚Ťa.

├Änva╚Ť─â mersul pe role.

ÎNVAȚĂ COPILUL SĂ MEARGĂ PE ROLE: 5 SFATURI

Opt ro╚Ťi din cauciuc, un fel de ├«nc─âl╚Ť─âminte asem─ân─âtoare cu cea de schi ╚Öi ni╚Öte protec╚Ťii: copilul t─âu ├«ncepe s─â mearg─â pe role. Iat─â 5 sfaturi cu ajutorul c─ârora copilului t─âu ├«i va fi mai u╚Öor s─â ├«nve╚Ťe s─â mearg─â pe role.

Cum s─â alegi trambulina de exterior potrivit─â

CUM ALEGI TRAMBULINA DE EXTERIOR POTRIVIT─é

Afl─â tot ce trebuie s─â ╚Ötii, de la dimensiuni la elemente de siguran╚Ť─â ╚Öi reguli de ├«ntre╚Ťinere

TABERELE PENTRU COPII LA MUNTE: SPORT, RELAXARE, SOCIALIZARE

TABERELE PENTRU COPII LA MUNTE: SPORT, RELAXARE, SOCIALIZARE

Taberele de copii la munte, locul unde sportul se îmbină cu relaxarea și socializarea