CU POLARELE NOASTRE ECOLOGICE, PLASTICUL SE ASCUNDE ÎN HAINE.

Cu polarele noastre ecologice, plasticul se transformă în haine.

Da, deja se știe faptul că putem face super polare în întregime din PET-uri reciclate.

Un polar este atât de plăcut la atingere!

Însă fabricarea sa ar putea fi la fel de plăcută și pentru mediul înconjurător?

Este ceea ce ne străduim să facem începând din anul 2010, la Quechua, realizând polare pe bază de PET-uri din plastic reciclat.

Descoper─â ceea ce por╚Ťi...

CU POLARELE NOASTRE ECOLOGICE, PLASTICUL SE ASCUNDE ÎN HAINE.

Gata cu materialele aspre

Pasiona╚Ťii de drume╚Ťii au sc─âpat de disconfortul hainelor din l├ón─â care ├«n╚Ťeap─â: iat─â ce a reu╚Öit s─â fac─â fibra din polar. Chiar ╚Öi numai pentru acest lucru merit─â s─â ├«i mul╚Ťumim. ├Äncep├ónd cu anul 1979, anul inven╚Ťiei sale, aceast─â tehnologie textil─â a ├«nlocuit pas cu pas l├óna ├«n ╚Öifonierul drume╚Ťilor. Adio r─âcelilor. Adio pulovere care nu se usuc─â.

Cu ajutorul fibrei din polar, pasiona╚Ťii de drume╚Ťii pe munte beneficiaz─â de un material care ├«ntrune╚Öte toate cerin╚Ťele. Toate, mai pu╚Ťin una: aceast─â fibr─â este ob╚Ťinut─â din material plastic.

├Än competi╚Ťia cu polarul, l├óna este un material natural, fiind astfel mai ecologicc. ├Äns─â dac─â polarul serve╚Öte la reciclarea de╚Öeurilor plastice ├«n locul producerii altora noi? Acest aspect l-ar face mai inofensiv, nu-i a╚Öa? Ei bine, aceasta este ideea de la care am pornit acum mai bine de zece ani, la Quechua. ╚śi vei vedea c─â aceast─â idee ╚Öi-a conturat drumul s─âu...

Mai întâi, să derulăm firul evenimentelor: de ce fibra din polar (fleece) a detronat lâna?

Ei bine, pentru calit─â╚Ťile sale izolatoare ╚Öi pentru confortul termic pe care ├«l aduce. Polarul ne ╚Ťine cald ╚Öi acesta este primul lucru pe care i-l cerem. ╚śi o l├ón─â de calitate ╚Ťine de cald, ne vei spune. ├Äns─â ceea ce aduce un punct forte polarul este faptul c─â acesta ╚Ťine de cald fiind ├«n acela╚Öi timp u╚Öor ╚Öi l─âs├ónd corpul s─â respire, usc├óndu-se rapid.
Datorit─â acestei fibre, transpira╚Ťia nu mai este sinonim─â cu irita╚Ťiile ╚Öi putem pleca ├«n aventuri f─âr─â s─â resim╚Ťim niciun disconfort pe piel. Nu putem s─â mergem p├ón─â ├«ntr-acolo ├«nc├ót s─â spunem c─â atunci c├ónd ne ├«mbr─âc─âm cu l├ón─â, e total nepl─âcut, ├«ns─â ├«n mod clar, fibra din polar a cucerit pasiona╚Ťii de drume╚Ťii pe baza criteriului confortului.

Ne-am spus c─â ├«n loc s─â renun╚Ť─âm la poliester - component─â inseparabil─â a ÔÇŁtehnologiei fibrei polareÔÇŁ - am putea trece la noul poliester. ╚śi am lansat provocarea ├«n anul 2010, propun├ónd polare fabricate ├«n totalitate din PET-uri din plastic reciclateÔÇŁ, pentru a reduce impactul nostru asupra mediului ├«nconjur─âtor.

CU POLARELE NOASTRE ECOLOGICE, PLASTICUL SE ASCUNDE ÎN HAINE.

Pet-urile chiar ne ╚Ťin de cald 

Acum hai s─â vorbim despre plastic.

Fibra din polar este fabricat─â din poliester. Mai exact, din politereftalat de etilen─â, cunoscut mai bine sub acronimul ÔÇ×PETÔÇŁ.

Dar știm deja faptul că planeta și PET-ul - această componentă asociată în mod legitim în mintea noastră cu poluarea cu plastic - nu sunt cei mai buni prieteni pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

La Centrul interna╚Ťional de crea╚Ťie Quechua, am hot─âr├ót c─â este timpul s─â schimb─âm lucrurile, g├óndindu-ne la fibre polare de un alt tip.

ÔÇ×Ne-am spus c─â ├«n loc s─â interzicem poliesterul - component─â inseparabil─â a ÔÇ×tehnologiei fibrei dinpolarÔÇŁ - am putea trece la noul poliester. ╚śi am lansat provocarea ├«n anul 2010, propun├ónd polare fabricate ├«n totalitate din PET-uri din plastic reciclateÔÇŁ, explic─â Emmanuelle Fran├žois, responsabila de produc╚Ťie a primului polar Quechua din fibre reciclate.

CU POLARELE NOASTRE ECOLOGICE, PLASTICUL SE ASCUNDE ÎN HAINE.

Mai pu╚Ťin impact, mai mult stil

A╚Öa cum am sperat, alegerea de a utiliza poliester reciclat a redus puternic impactul ecologic al polarelor noastre. Modelele noastre ecologice ne-au permis s─â reducem cu 15% emisiile de CO2 la acest produs ╚Öi cu 20% consumul de energie. ╚śi din punctul de vedere al polu─ârii, polarele noastre din poliester reciclat ofer─â posibilitatea unei a doua vie╚Ťi pentru milioane de PET-uri ├«n fiecare an.

Aceste cifre ne-au ├«ncurajat ╚Öi mai mult ├«n ceea ce prive╚Öte dorin╚Ťa noastr─â de a face totul pentru a reduce impactul asupra mediului. Iar polarul din plastic reciclat a marcat ├«nceputul unei mari aventuri pentru Quechua: cea a produc╚Ťiei ecologice, care a devenit din acest moment prioritar─â ├«n ideile noastre ╚Öi ├«n fabricarea celor mai multe produse proprii.

Mai mult, contrar ideilor preconcepute, fabricarea de produse eco, dar ╚Öi pl─âcute din punct de vedere estetic, pot merge m├ón─â ├«n m├ón─â! Da, revalorificarea de╚Öeurilor plastice, care nu se reduce doar la transformarea de╚Öeurilor ├«n produse durabile, ci poate conduce chiar la crearea de ├«mbr─âc─âminte practic─â, pentru drume╚Ťii.

CU POLARELE NOASTRE ECOLOGICE, PLASTICUL SE ASCUNDE ÎN HAINE.

├Äns─â stilul este un criteriu important, ╚Ötiind c─â polarul a devenit esen╚Ťial ├«n ╚Öifonierele noastre, ├«n ultimii ani. Chiar dac─â mult timp a fost purtat doar ├«n timpul drume╚Ťiilor, acesta a devenit ├«n prezent o hain─â de ├«mbr─âcat zilnic. Unii spun c─â ar fi chiar un ÔÇŁtrendÔÇŁ. Cine ar fi crezut la ├«nceputuri, c├ónd nu era purtat dec├ót de cuceritorii culmilor montane? Astfel c─â ├«n prezent, la Quechua, avem grij─â de design ╚Öi de culori, pentru ca polarele noastre ecologice s─â satisfac─â toate gusturile ╚Öi s─â ├«╚Ťi permit─â s─â experimentezi look-uri. La munte, la fel ca ╚Öi acas─â, ├«n living.