De ce să alegi produse sportive Second Hand

4 Motive bune să alegi produse sportive      second hand

Află  de ce e bine să alegi să cumperi sau să vinzi produse sportive Second Hand. Avantajele unui program ce oferă o nouă șansă la viață echipamentului sportiv.

Second Hand este deja un trend- este direcția adoptată azi de toți cei care au înțeles că, în alegerile lor de consum, sustenabilitatea trebuie să primeze.
Sportul nu face excepție, așa încât tot mai mulți pasionați de sport preferă să acorde o nouă șansă produselor sportive utilizate:
este o alegere conștientă, ce aduce numai beneficii, de la reducerea amprentei de carbon asupra mediului, până la bucuria unui utilizator
care tocmai și-a găsit un partener sportiv într-un produs la preț accesibil, pe care, în alte condiții, nu și l-ar fi permis.

Programele de second hand sunt astăzi modul  ideal prin care fiecare își poate aduce contribuția la protejarea planetei.
Și nu doar atât: descoperă 4 motive bune să începi să cumperi sau să vinzi prin second hand!

De ce să alegi produse sportive Second Hand

Ești eco, ești generos!

Oferind o nouă viață echipamentului tău, ajuți la reducerea amprentei de carbon asupra mediului, fiindcă prelungești durata de viață a produsului, fără a mai fi nevoie de un alt proces de fabricație.

De exemplu, știai că fabricarea unei biciclete poate polua eliberând până la 100kg de gaze cu efect de seră?  Mulți pasionați de sporturile pe roți își schimbă frecvent echipamentul, fără însă de a pune prea mare accent pe ce se întâmplă mai departe cu echipamentul nefolosit, însă durata de viață a unei biciclete poate ajunge până la 10-15 ani, dacă aceasta este întreținută corect.

La fel se întâmplă cu multe alte produse sportive. Role, trotinete, patine, biciclete, aparate de fitness...ajung de cele mai multe ori la gunoi. Se prea poate, spre exemplu, ca bicicleta ta să nu se mai potrivească nivelului tău de  practică. Este un moment perfect să fii generos: atunci când o vinzi prin second hand, un alt pasionat de sport îî va deveni cel mai bun prieten, la cel mai bun preț pentru el. Așa că, în timp ce ai grijă de planetă, ai grijă și de oameni. Programe precum Second Hand Decathlon te ajută la aceasta.

De ce să alegi produse sportive Second Hand

Prețul mic

Un avantaj de partea cumpărătorului: poți avea echipamente sportive aproape noi, în stare foarte bună sau verificată, la un preț mai mic decât cel al pieței. Accesibile pentru orice buzunar: role, biciclete, schiuri, trotinete...cine nu visează la asta?

Este important, în același timp, să te asiguri că alegi un program second hand care include verificarea echipamentului de către specialiști cu pregătire tehnică. Noi știm că siguranța în practica sportivă este esențială, iar aceasta este prioritatea noastră: la Decathlon, produsele second hand sunt verificate și evaluate înainte de a pleca la următorul pasionat sportiv.

De ce să alegi produse sportive Second Hand

Nu știi niciodată la ce sport te vei opri

De multe ori vrei să descoperi sau să încerci un sport nou, dar nu știi sigur dacă o să îți placă. Achiziționarea unor produse noi, în acest caz, ar fi un risc pentru bugetul tău pe termen lung. Produsele second hand sunt soluția ideală: cu un buget redus, te poți aventura fără grijă în sporturi noi.

Avantajul este al tău și atunci când vinzi un produs sportiv utilizat: îți recuperezi investiția și poți cumpăra, astfel, un echipament nou! Un voucher second hand Decathlon, în schimbul vânzării produsului, te poate ajuta, spre exemplu, să îți duci mai departe pasiunea sportivă.

De ce să alegi produse sportive Second Hand

Treci mai ușor și mai des de la un echipament sportiv la altul

Datorită prețurilor mici, va fi ușor să schimbi, spre exemplu, permanent, echipamentele care rămân mici copiilor: biciclete, role, trotinete....copiii cresc repede, iar produsele sportive nu țin pasul. Poți oricând să alegi echipamente sportive pe măsura lor, de la un an la altul, fără sacrificii financiare. La Second Hand Decathlon, spre exemplu, nici măcar nu este nevoie ca produsele să fie marca Decathlon: orice produs, de la orice marcă, are șansă la o nouă viață!