CUM S─é NE INSTAL─éM CORECT CORTUL

Cum s─â ne instal─âm corect cortul

1. ALEGE CU ATENȚIE TERENUL PE CARE INSTALEZI CORTUL: 2. MONTAREA BEȚELOR: 3. BAZA CORTULUI TREBUIE SĂ FIE FOARTE BINE ÎNTINSĂ

CUM S─é NE INSTAL─éM CORECT CORTUL

Iat─â c├óteva recomand─âri care te vor ajuta s─â ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öti procesul de montare a cortului !

├Änainte de toate, dac─â de╚Ťii un cort de tip Air Seconds (cu structur─â gonflabil─â), te-ai g├óndit ca ╚Ťi-ar fi util─â ╚Öi o pomp─â Quechua? Principalul avantaj al acesteia este umflarea eficient─â (mult mai rapid─â ╚Öi mai u╚Öoar─â dec├ót cu o pomp─â clasic─â).

CUM S─é NE INSTAL─éM CORECT CORTUL
CUM S─é NE INSTAL─éM CORECT CORTUL

2. Montarea be╚Ťelor:

Exist─â 3 tipuri de corturi, ╚Öi anume: corturi cu montare clasic─â (be╚Ťele sunt separate ╚Öi se monteaz─â de c─âtre utilizator), corturi cu be╚Ťe integrate (cele tip 2Seconds) ╚Öi corturi cu structur─â gonflabil─â (├«n loc de be╚Ťe, avem tubulaturi rezistente, pentru a u╚Öura montarea corturilor mai voluminoase). Pentru corturile Quechua cu montare clasic─â, ├«n ambalajul tuturor modelelor ve╚Ťi g─âsi o schem─â de instalare detaliat─â, cu pictograme, care v─â vor ├«ndruma pas cu pas, ├«n func╚Ťie de modelul utilizat.

CUM S─é NE INSTAL─éM CORECT CORTUL

3. Baza cortului trebuie să fie foarte bine întinsă

În cazul corturilor cu structură gonflabilă, acest lucru este foarte important. Dacă reușești să faci un dreptunghi foarte neted, ai toate șansele ca, odată montat, cortul să fie perfect !

Pentru corturile care au chingi la cele 4 col╚Ťuri, ├«╚Ťi recomand─âm s─â le ├«ntinzi pe acestea la maximum pentru a putea regla u╚Öor volumul cortului la sf├ór╚Öitul mont─ârii.

Majoritatea be╚Ťelor corturilor noastre au aceea╚Öi culoare precum man╚Öoanele corespondente, astfel ├«nc├ót s─â le po╚Ťi repera u╚Öor. ├Ä╚Ťi recomand─âm s─â montezi ansamblul be╚Ťelor ├«nainte de a ├«n─âl╚Ťa cortul. Astfel vei fi mai eficient c├ónd vei ├«ncepe s─â pui be╚Ťele ├«n man╚Öoane. ├Än cazul corturilor Air Seconds, dac─â pozi╚Ťionezi bine baza spre exterior ├«nainte de a ├«ncepe umflarea, vei c├ó╚Ötiga spa╚Ťiu la interior.

CUM S─é NE INSTAL─éM CORECT CORTUL

4. Reglarea potrivit─â a sforilor de ancorare

├Än mod instinctiv, avem tendin╚Ťa de a ├«ntinde aceste sfori la maximum. De fapt, scopul lor este de a m─âri rezisten╚Ťa cortului la v├ónt ╚Öi este important ca acestea s─â fie pu╚Ťin flexibile.

În plus, atunci când sforile sunt întinse prea mult, cortul se turtește iar acest lucru poate provoca lărgirea ușii, existând posibilitatea pătrunderii ploii la interior.

CUM S─é NE INSTAL─éM CORECT CORTUL

5. Fixarea cuielor

Aceste cuie asigur─â fixarea cortului. Pentru ca un ╚Ť─âru╚Ö s─â fie bine ├«nfipt ╚Öi s─â nu ias─â la cea mai mic─â adiere de v├ónt, trebuie s─â fie ├«nfipt ├«n unghi de 45 de grade ├«n direc╚Ťia opus─â cortului.

Dore╚Öti s─â ai un cort bine montat? U╚Öurin╚Ťa cu care se deschide ╚Öi se ├«nchide cortul este un bun indicator al instal─ârii. Dac─â fermoarele u╚Öii de intrare func╚Ťioneaz─â greu sau ├«╚Ťi dau impresia c─â trebuie s─â le for╚Ťezi, este posibil ca ├«ntreg cortul s─â fie ├«ntins incorect.

Nu-i așa ca instalarea cortului tau pare mult mai ușoară acum?

CUM S─é ALEGI CORTUL POTRIVIT PENTRU DRUMETIE SAU TREKKING!

CUM S─é ALEGI CORTUL POTRIVIT PENTRU DRUMETIE SAU TREKKING!

ESTE NEVOIE SĂ TRANSPORȚI CORTUL ÎN RUCSAC? ALEGE CORTUL ÎN FUNCȚIE DE MĂRIMEA GRUPULUI TIPURI DE MONTARE