Cum să alegi cortul potrivit pentru drumeție sau trekking!

ESTE NEVOIE SĂ TRANSPORȚI CORTUL ÎN RUCSAC? ALEGE CORTUL ÎN FUNCȚIE DE MĂRIMEA GRUPULUI TIPURI DE MONTARE

CUM SĂ ALEGI CORTUL POTRIVIT PENTRU DRUMETIE SAU TREKKING!

Cortul te însoțește oriunde, în vacanță, în călătorie, în ieșirile de weekend. Mai jos, îți prezentăm cele mai importante criterii de alegere a unui cort: greutatea și spațiul ocupat după pliere, spațiul disponibil și tipul de montare.

Cuprins

1.Este nevoie să transporți cortul în rucsac?

EȘTI PRACTICANT DE TREKKING ?

Ai nevoie de un cort ușor, pentru a-l putea transporta în rucsac?

Corturile pentru bivuac, ușoare și compacte, sunt ideale pentru trasee de câteva zile.

Se montează și se demontează ușor, cântăresc, în general, mai puțin de 2 kg, oferind suficient spațiu pentru 2 persoane.

CUM SĂ ALEGI CORTUL POTRIVIT PENTRU DRUMETIE SAU TREKKING!

2. Alege cortul în funcție de mărimea grupului

ÎȚI PLACE MAI MULT CAMPINGUL ?

Vrei să îți instalezi cortul într-un loc fix sau ai la dispoziție și un mijloc de transport, pentru a campa în locuri diferite? În acest caz, poți alege un cort de camping. Trebuie să ții cont de numărul de persoane și de tipul de montare.


Grup restrâns:

Corturile pentru maximum 3 persoane au 1 singură cameră. Unele dispun și de spațiu suplimentar pentru depozitarea bagajelor. Acest tip de corturi reprezintă o soluție fiabilă atunci când intenționați să vă schimbați frecvent locul de campare.


Grup mare:

Corturile de 4-8 persoane dispun de un living mare, cu 1 sau mai multe camere separate și cu spații mari de depozitare. Sunt soluția ideală dacă aveți nevoie de spațiu și confort, aproape la fel ca acasă.

CUM SĂ ALEGI CORTUL POTRIVIT PENTRU DRUMETIE SAU TREKKING!

3. Tipuri de montare

Există 3 variante:

CORTURILE 2 SECONDS

Cu siguranță îl știi! Cortul 2 seconds se montează cât ai clipi! Are un sistem de pliere la fel de rapid ca și montarea. Prezintă, totuși, și un inconvenient. Ocupă mai mult spațiu decât celelalte corturi.


CORTURILE CU BEȚE
Deși montarea unui astfel de cort durează mai mult, prezintă un raport mai bun între spațiul ocupat și greutate. Prețul este mai accesibil decât în cazul unui cort cu structură gonflabilă.
CORTURI CU STRUCTURĂ GONFLABILĂ
Se montează de 2 până la 3 ori mai repede decât cele cu bețe. Este nevoie doar de o pompă de mână (îți recomandăm pompa Quechua de 5,2 L ) și te poți instala deja în cort! Pe lângă faptul că se montează ușor, aceste corturi sunt și spațioase. Și se și demontează ușor.

CUM SĂ ALEGI CORTUL POTRIVIT PENTRU DRUMETIE SAU TREKKING!