sphere media background sample

Antrenamente eficiente la domiciliu

Tot ce trebuie să știi despre echipamentul necesar și rutina de exerciții

De ce să renunți la confortul de acasă ca să îți atingi obiectivele fitness? Cu ajutorul unui plan de antrenament și cu echipamentul potrivit te poți bucura de amândouă chiar la tine acasă. Află mai mult din articolul următor!

Nu ai timp să mergi la sală? Te poți antrena și acasă

Ți-ai stabilit obiectivele de fitness pentru anul acesta și vrei să faci totul pentru a le îndeplini? Îți venim în ajutor cu toate informațiile de care ai nevoie pentru antrenamente fitness eficiente acasă și îți susținem pasiunea pentru sport și mișcare. Confortul casei tale este greu de înlocuit, la fel și intimitatea de care te bucuri în propria locuință. De aceea, programele de exerciții pentru acasă sunt din ce în ce mai populare, mai ales când îți poți amenaja propriul loc de antrenament cu aparatele și accesoriile fitness de care ai nevoie.

Citește în continuare și află care sunt beneficiile exercițiilor fizice acasă, dar și cum planifici o rutină eficientă în funcție de spațiul disponibil în locuința ta.

Antrenament eficient la domiciliu

Care sunt beneficiile antrenamentului la domiciliu

Programul încărcat sau oboseala de la sfârșitul zilei sunt printre cel mai des folosite motive pentru a amâna mersul la sală. Ai nevoie de o soluție mai confortabilă și accesibilă? Ce zici de un program de antrenament pentru acasă? Este o alternativă mult mai practică, de care poți beneficia oricând vrei. Iată o listă completă a beneficiilor unei rutine fitness acasă, care te vor convinge să înlocuiești mersul la sală:

 • Program flexibil - tu decizi când și cât te antrenezi, în funcție de programul zilnic;
 • Economisești timp și bani - prin amenajarea unui loc de antrenament pentru acasă salvezi costurile unui abonament la sală, dar și timpul pe care îl alocai deplasării;
 • Confortul și intimitatea propriei locuințe - confortul propriei tale case nu poate fi înlocuit, așa că sportul practicat acasă îți oferă acces la un spațiu sigur și intim de care să te bucuri la fiecare antrenament;
 • Te concentrezi mai bine, fără distrageri - rezultatele fitness presupun nu doar antrenamente intense, ci și concentrare, astfel că exercițiile efectuate acasă vin la pachet cu un spațiu liniștit, care îți permite să te concentrezi asupra rutinei de exerciții;
 • Ești liber să asculți playlistul preferat - muzica are un impact pozitiv asupra rutinei de exerciții fizice, mai ales când asculți fără constrângeri melodiile preferate.

Cum să-ți pui la punct rutina de antrenament acasă

Planificarea unei rutine de antrenament acasă este mai ușoară decât crezi. Prin câțiva pași simpli poți fi propriul tău antrenor în timp ce te antrenezi din confortul casei tale. Vrei să afli mai multe? Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și recomandări care să te ajute să planifici o rutină personalizată, adaptată nevoilor și obiectivelor tale: 

 • Stabilește obiective pe termen scurt și pe termen lung și urmărește evoluția ta;
 • Creează un program pe care să îl poți respecta cu ușurință;
 • Fii activ de cel puțin 3 ori pe săptămână pentru rezultate vizibile;
 • Acordă cel puțin o oră fiecărui antrenament;
 • Alege corect tipurile de exerciții în funcție de obiectivele tale;
 • Respectă fiecare etapă, de la încălzire, la exerciții intense și stretching;
 • Alternează tipurile de exerciții fizice executate pentru a antrena eficient musculatura;
 • Apelează la ajutorul aplicațiilor fitness, unde găsești sfaturi și recomandări de antrenamente fitness pentru acasă, direct de la antrenori;
 • Amenajează zona de antrenament într-un loc fără distrageri.

Cum să-ți amenajezi spațiul de antrenament acasă

Dacă ți-ai stabilit deja obiectivele și ai planificat rutina de exerciții fizice pentru acasă, apare o nouă provocare, amenajarea spațiului de antrenament. Din fericire îți venim în ajutor nu doar cu sfaturi utile și ușor de pus în practică, ci și cu aparate fitness și accesorii care să te ajute să îți îndeplinești obiectivele.

Începe cu alegerea spațiului. Asigură-te că ai suficient loc pentru a desfășura fără rețineri exercițiile fitness planificate. Poți elibera o anumită zonă din casă unde să poți așeza salteaua fitness și unde te poți întinde fără probleme. Zona de living sau balconul închis sunt de cele mai multe ori o alegere potrivită tocmai pentru că îți oferă spațiul necesar pentru o varietate de exerciții. De mare ajutor poate fi amenajarea spațiului de antrenament pentru acasă în fața unei oglinzi. Astfel vei putea urmări mișcările și te poți corecta ca să te asiguri că execuți corect exercițiile alese.

Cât despre echipamente și accesorii, îți recomandăm să îți îndrepți atenția către aparatele fitness pliabile și cele ușor de depozitat. De asemenea, ține cont de obiectivele tale și investește doar în echipamentele necesare, pentru a evita aglomerarea spațiului de antrenament de acasă. La fel de util poate fi amplasarea unei bare de tracțiuni direct pe perete, o soluție care nu ocupă spațiu.

Cum să-ți alegi echipamentul și accesoriile potrivite pentru antrenamentele la domiciliu

Care este secretul amenajării unei săli de antrenament compacte și utile la tine acasă? Alegerea echipamentelor și accesoriilor necesare este cel mai important pas care te ajută să eficientizezi rutina de exerciții fitness de acasă, fără să investești în echipamente inutile. Iată ce trebuie să știi despre alegerea aparatelor și accesoriilor fitness:

Optează întotdeauna pentru aparate fitness pliabile sau multifuncționale cu ajutorul cărora poți diversifica rutina de antrenament. De exemplu, o bancă de abdomene pliabilă este eficientă pentru tonifierea părții superioare a corpului și este ușor de strâns după fiecare antrenament. Aceeași regulă poate fi aplicată și în cazul benzilor de alergat sau stepperelor.

Alege echipamentele și accesoriile fitness potrivite din fiecare categorie. Există 3 categorii principale: aparate fitness pentru exerciții cardio, aparate fitness pentru antrenamente de forță și rezistență și accesorii fitness flexibilitate. Pentru fiecare categorie sunt disponibile o varietate de aparate, astfel că îți recomandăm să le alegi pe cele potrivite în funcție de obiectivele tale, dar și de spațiul disponibil.

Sfaturi pentru antrenamente eficiente acasă

Când te antrenezi singur, în confortul casei tale, devii propriul tău antrenor, dar ești și responsabil pentru monitorizarea exercițiilor și modul în care sunt efectuate. De aceea, pentru a maximiza timpul și efortul depus și pentru a te bucura de rezultate vizibile într-un termen scurt, trebuie să ții cont de câteva sfaturi:

 • Poartă întotdeauna haine și încălțăminte sport pentru un plus de motivație;
 • Începe cu exerciții ușoare de încălzire;
 • Asigură-te că execuți corect exercițiile fitness și apelează la ajutorul aplicațiilor pentru îndrumare și sfaturi;
 • Învață să îți controlezi respirația pe durata și între exerciții;
 • Ține mereu la îndemână sticla cu apă și hidratează-te constant;
 • Îmbină rutina de exerciții fitness de acasă cu o dietă echilibrată pentru rezultate vizibile și ușor de menținut pe termen lung;
 • Antrenează-te doar în spațiul special amenajat pentru a evita accidentele;
  Încheie antrenamentul de acasă cu o serie de exerciții de relaxare și stretching;
 • Alternează exercițiile la aparate fitness cu cele fără aparate, care se bazează pe utilizarea greutății propriului corp;
 • Evită distragerile, așa cum sunt televizorul sau apelurile.

Exercițiile fizice efectuate acasă sunt un trend foarte popular, care îți oferă libertatea să te antrenezi atunci când ai timp, în ritmul care ți se potrivește. Fiecare rutină de exerciții fitness devine mai ușor de gestionat atunci când ai la îndemână accesoriile și aparatele fitness potrivite. Amenajează-ți pas cu pas locul de antrenament acasă și respectă planul de exerciții pentru rezultate vizibile în confortul locuinței tale. 

Descoperă mai multe

CELE MAI BUNE APARATE DE FITNESS – IATĂ CE SĂ ALEGI DACĂ VREI SĂ FACI SPORT ACASĂ!

CELE MAI BUNE APARATE DE FITNESS – IATĂ CE SĂ ALEGI DACĂ VREI SĂ FACI SPORT ACASĂ!

Avantajele fitness-ului acasă Cele mai bune aparate de fitness pentru acasă Alte accesorii și echipamente de fitness cardio eficiente pentru antrenamente acasă

CUM ALEGEM SALTEAUA POTRIVITĂ?

CUM ALEGEM SALTEAUA POTRIVITĂ?

1. CE SALTEA ALEGEM ÎN FUNCȚIE DE SPORT? 1.1. SALTEAUA DE PILATES ȘI TONIFIERE 1.2. SALTEAUA DE YOGA

Cum să mănânci echilibrat?

Cum să mănânci echilibrat: sfaturile noastre de sport și alimentație

Subiectul mâncării sănătoase este abordat foarte des, mai ales în ultima vreme. Dar ce înseamnă să mănânci echilibrat și, mai ales, cum o faci corect?Descoperă sfaturile și ideile de rețete împărtășite cu noi de Matthieu, expert în nutriție.

ALIMENTAȚIE PENTRU FITNESS – CE, CUM ȘI CÂND SĂ MĂNÂNCI PENTRU UN CORP SĂNĂTOS ȘI FRUMOS

ALIMENTAȚIE PENTRU FITNESS – CE, CUM ȘI CÂND SĂ MĂNÂNCI PENTRU UN CORP SĂNĂTOS ȘI FRUMOS

1. Pe ce se bazează alimentația ideală pentru fitness? 2.Ce să mănânci înaintea unui antrenament de fitness? 3. Ce să mănânci după un antrenament de fitness? 4. Alimente care nu trebuie să lipsească din dieta celor care fac fitness