CUM ALEGEM SALTEAUA POTRIVIT─é?

Cum alegem salteaua potrivit─â?

1. CE SALTEA ALEGEM ├ÄN FUNC╚ÜIE DE SPORT? 1.1. SALTEAUA DE PILATES ╚śI TONIFIERE 1.2. SALTEAUA DE YOGA

Pasionat de yoga? Pilates addict? Exist─â o multitudine de tipuri de saltele pentru fiecare practic─â sportiv─â: saltea de yoga, saltea de pilates, saltea de fitnessÔÇŽ Pe care o alegem din numeroasele modele disponibile? Care este cea mai potrivit─â pentru activitatea ta? Iat─â 6 criterii de luat ├«n calcul atunci c├ónd alegi salteaua!

CUM ALEGEM SALTEAUA POTRIVIT─é?

1. Ce saltea alegem ├«n func╚Ťie de sport?

-SALTEAUA DE PILATES ╚śI TONIFIERE
-SALTEAUA DE YOGA
-SALTEAUA DE FITNESS

CUM ALEGEM SALTEAUA POTRIVIT─é?

1.1. Salteaua de pilates și tonifiere

La orele de pilates ╚Öi de tonifiere, exerci╚Ťiile se realizeaz─â la sol, ├«n genunchi sau pe spate. Deci, confortul este cel mai important criteriu! Pentru a te proteja de r─âcoare ╚Öi pentru a-╚Ťi proteja spatele, salteaua de pilates trebuie s─â fie mai groas─â ╚Öi mai dens─â, spre deosebire de alte saltele. Majoritatea modelelor se ruleaz─â sau se pliaz─â pentru a putea fi u╚Öor de transportat ╚Öi de depozitat.

CUM ALEGEM SALTEAUA POTRIVIT─é?

1.2. Salteaua de yoga

Salteaua de yoga este, de obicei, mai sub╚Ťire ╚Öi mai lung─â dec├ót alte modele de saltele pentru sport. ╚śi, mai ales, este antiderapant─â, pentru a te ajuta s─â-╚Ťi men╚Ťii echilibrul c├ót mai mult timp, f─âr─â s─â aluneci. Alege modelul de saltea ├«n func╚Ťie de tipul de yoga practicat (yoga u╚Öoar─â sau yoga dinamic─â) ╚Öi, deci, ├«n func╚Ťie de intensitatea mi╚Öc─ârilor. ├Ä╚Ťi dore╚Öti s─â incluzi ╚Öi medita╚Ťia ├«n ╚Öedin╚Ťele de yoga? Opteaz─â pentru o saltea un pic mai groas─â, pentru un confort optim.

CUM ALEGEM SALTEAUA POTRIVIT─é?

1.3. Salteaua de fitness

Sigur ai folosit-o deja! Salteaua de fitness este accesoriul esen╚Ťial de la sala de sport, pe care ├«l folosim la toate clasele de tonifiere muscular─â. De aceea, este aliatul ideal c├ónd facem exerci╚Ťii de tonifiere ╚Öi c├ónd ne lucr─âm abdomenul. Multifunc╚Ťional─â, salteaua de fitness este potrivit─â ╚Öi pentru stretching. Este foarte rezistent─â la abraziune! Deci, o po╚Ťi folosi ╚Öi atunci c├ónd por╚Ťi ├«nc─âl╚Ť─âminte de sport. Trebuie s─â fie ferm─â pentru a absorbi ╚Öocurile ╚Öi u╚Öor mai groas─â (dar nu foarte groas─â, pentru a ├«mpiedica varia╚Ťiile de nivel). Aten╚Ťie, salteaua de fitness nu este ├«ntotdeauna conceput─â pentru a se plia sau rula. 

1.4. P─âtratele de gimnastic─â pentru copii 

Utilizate pentru a dezvolta motricitatea copiilor sau pentru joac─â, p─âtratele sunt, de obicei, concepute din spum─â, cu grosimea ├«ntre 3 ╚Öi 6 cm. ├Än anumite cazuri, pot fi acoperite cu p├ónz─â. Copilul se poate dezvolta ├«n siguran╚Ť─â! Aceste mici ÔÇ×salteleÔÇŁ au avantajul de a se plia pentru a fi mai practice. ├Än func╚Ťie de nevoi, se poate folosi un singur p─âtrat sau o suprafa╚Ť─â modulabil─â format─â din p─âtrate! 

CUM ALEGEM SALTEAUA POTRIVIT─é?

2. ÔÇ×zoomÔÇŁ pe saltelele de pilates ╚Öi fitness: cum le alegem?

--Tipul de practic─â 
-Grosimea
- Lungimea
-Greutatea saltelei
-Materialul
-Posibilit─â╚Ťi de transport ╚Öi depozitare

2.1. Tipul de practic─â

În primul rând, să aruncăm o privire asupra tipului de practică:

ÔÇô Ai nivel ├«ncep─âtor sau avansat?

ÔÇô Practici o dat─â pe lun─â sau de 3 ori pe s─âpt─âm├ón─â?

ÔÇô Ce exerci╚Ťii vei face?

ÔÇô ├Än picioare, ├«n ╚Öezut sau ├«ntins─â la sol?

ÔÇô Practici ├«nc─âl╚Ťat─â sau descul╚Ť─â?  

R─âspunsurile la aceste ├«ntreb─âri ├«╚Ťi vor permite s─â faci o prim─â selec╚Ťie ├«nainte de achizi╚Ťionarea saltelei de sport.

Recomandare: saltelele de pilates au fost concepute pentru a fi utilizate f─âr─â ├«nc─âl╚Ť─âminte. Opteaz─â pentru o saltea de fitness, rezistent─â la abraziune, dac─â practici ├«nc─âl╚Ťat─â.

CUM ALEGEM SALTEAUA POTRIVIT─é?

2.2. Grosimea

Pentru salteaua de pilates, grosimea variaz─â, ├«n general, ├«ntre 6 ╚Öi 15 mm. E simplu: cu c├ót faci mai multe exerci╚Ťii la sol, cu at├ót ai nevoie de o saltea mai confortabil─â, adic─â mai groas─â. Dac─â practici descul╚Ť─â, opteaz─â pentru o saltea cu grosimea de cel pu╚Ťin 7mm pentru mai mult─â protec╚Ťie. Anumite modele pot avea chiar ╚Öi 20 mm grosime. Confort maxim asigurat! 

2.3.  Lungimea

Lungimea unei saltele de pilates se alege ├«n func╚Ťie de morfologie ╚Öi de nivelul dorit de confort. Majoritatea m─âsoar─â ├«ntre 140 ╚Öi 160 cm, dimensiunile ideale pentru practica tradi╚Ťional─â de pilates. Pentru persoanele foarte ├«nalte sau cele care vor s─â se simt─â mai ├«n largul lor ├«n timpul exerci╚Ťiilor, exist─â ╚Öi saltele XXL, ├«ntre 180 ╚Öi 190 cm.

Exist─â, de asemenea, mini saltele de pilates, care m─âsoar─â aproximativ 50 cm. Aten╚Ťie, acestea protejeaz─â doar zona corpului pe care o lucr─âm. Avantajul? Se depoziteaz─â foarte repede ╚Öi se transport─â u╚Öor. 

CUM ALEGEM SALTEAUA POTRIVIT─é?

2.4. Greutatea saltelei

├Än general, cu c├ót dimensiunile ╚Öi grosimea saltelei de pilates sunt mai mari, cu at├ót este mai grea. Bine├«n╚Ťeles, conteaz─â ╚Öi materialul: cele din spum─â sunt mai dense ╚Öi, de obicei, mai grele. Dac─â ├«╚Ťi dore╚Öti o saltea pe care s─â o iei cu tine atunci c├ónd mergi la sal─â, alege un model cu greutatea ├«ntre 500g ╚Öi 1 kg. Dac─â o vei utiliza doar la domiciliu, greutatea nu este un criteriu at├ót de important. 

2.5. Materialul

Practici fitness ╚Öi/sau por╚Ťi ├«nc─âl╚Ť─âminte? Alege o saltea cu un strat de protec╚Ťie din polietilen─â. Va rezista mai mult timp la uzur─â. Pentru un maximum de confort ╚Öi/sau pentru exerci╚Ťii realizate f─âr─â ├«nc─âl╚Ť─âminte, alege o saltea din spum─â, mai groas─â ╚Öi mai moale.  ╚Üi-e team─â s─â nu aluneci? ├Äncal╚Ť─â ╚Öosetele antiderapante! 

CUM ALEGEM SALTEAUA POTRIVIT─é?

2.6. Posibilit─â╚Ťi de transport ╚Öi depozitare

├Än mod ideal, alege o saltea v├óndut─â ├«mpreun─â cu o geant─â de transport sau prev─âzut─â cu o ching─â de transport. Astfel, transportul ╚Öi depozitarea vor fi mult mai u╚Öoare. Pentru a ocupa mai pu╚Ťin spa╚Ťiu, salteaua de pilates se poate rula sau plia.

Recomandare de ├«ntre╚Ťinere: depoziteaz─â salteaua de pilates ├«ntr-un loc ferit de umiditate ╚Öi c─âldur─â. Nu pune nimic peste ea pentru a nu se deforma. Pentru cur─â╚Ťare, amestec─â 4 linguri╚Ťe de o╚Ťet alb ╚Öi 2 pic─âturi de ulei esen╚Ťial cu 500 ml de ap─â.