Cască de alpinism (8 Produse)

4.5/5 Pe baza a 151 Opinii exprimate online și în magazine

Cum te protejează casca în practicarea alpinismului?

Casca de protecție pentru alpinism este un accesoriu care are rolul de a proteja capul de contactul cu suprafețe foarte dure. Aceasta are o formă ergonomică, se fixează pe forma capului și are două straturi: stratul moale, interior, din spumă și cochilia exterioară, creată din materiale dure. Împreună, cele două straturi au rolul de a amortiza șocurile produse de lovituri în caz de cădere de pietre, gheață, sau obiecte dure. Carcasa exterioară respinge obiectele, iar cea interioară, amortizează impactul prin distribuirea lui în mod uniform.


Care sunt avantajele unei căști de alpinism?

  • Asigură protecție perfectă a șocurilor datorită calotei din spumă din poliestier expandat sau EPP și a suprafeței exterioare rigide.
  • Sunt ușoare și nu îngreunează activitatea de alpinism datorită materialelor dure, dar extrem de ușoare.
  • Sunt prevăzute cu orificii de ventilare pentru a permite aerului să circule, astfel încât să fie eliminată rapid transpirația, iar pielea capului să rămână uscată.
  • Rezistența la frecare este asigurată de carcasa din ABS.
  • Asigură confort la purtare datorită formei ergonomice și a sistemului de fixare sub bărbie.


Cum alegi o cască de alpinism?

Casca de alpinism potrivită se alege în funcție de modul în care este construită aceasta, de confortul pe care îl acordă, de calapod și de posibilitatea de ajustare. Greutatea unei căști de alpinism trebuie să fie atât de mică, încât să nu se simtă și să nu incomodeze sau să îngreuneze pentru ca mișcările gâtului și a capului să se desfășoare normal. Testează casca înainte de achiziționarea ei. Aceasta trebuie să acopere fruntea, dar să nu obstrucționeze vizibilitatea. De asemenea, casca trebuie să se poată regla în funcție de propriile nevoi și să permită purtarea unei bentițe sau a unei cagule pentru a beneficia și de confort termic. Pentru un plus de confort, alege căștile care permit montarea unei lanterne frontale.

Oferă bucuria de a face sport