PONGORI

Tac Biliard Snooker/UK Pool Club 300 122

9999 RON
Ref. : 963021

Produs conceput pentru biliard englez și snooker, chiar și în spații înguste.

Dorești un tac pentru a descoperi biliardul englez sau sknooker? Datorită formatului scurt, acest tac de biliard este uşor de manevrat şi adaptat.

Ridicare gratuită din magazin

+ 99 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

    Beneficii:

    Avantaje produs

    Precizie

    Începe cu precizie, datorită caracterului său rectiliniu (monobloc) și a vârfului său cu diametrul de 10 mm

    Montare/demontare

    Tacul tău de biliard, alcătuit dintr-o singură bucată, nu necesită montare.

    Transportare ușoară

    Fiind un produs monobloc, transportul său se face mai ușor decât cel al unui tac format din două părți.

    Polivalență

    Acest tac de biliard englez/snooker nu este prevăzut cu nicio prelungire.

    Durabilitate

    Carcasă din alamă de 0,5 cm. Nicio îmbinare = garanția durabilității. Din lemn moale.

    Informații tehnice

    Greutatea tacului tău de biliard

    Pentru nivelul începător, trebuie să te orientezi spre un tac greu, pentru a conștientiza mai bine senzațiile în timpul gestului de propulsie.În cei 122 cm, tacul tău de biliard cântărește aproximativ 365 g, adică 17 oz (toleranță de 10 %). Greutatea precisă nu poate fi garantată: densitatea fibrei lemnului, chiar și pentru aceeași esență lemnoasă, variază de la o pădure la alta;la același arbore, pot exista variații importante, în funcție de expunerea la soare, din porțiunea exploatată (trunchi, coroană, vârf, parte superioară).

    Dimensiunile tacului tău. De ce recomandăm un tac de biliard mai mic?

    Tacul tău de biliard englez / snooker măsoară 122 cm, adică 48 inch (1 inch = 2,54 cm).
    Formatul scurt al tacului îți va permite să joci mai ușor, în spații înguste. Este potrivit și pentru jucători și jucătoare mai scunzi sau chiar pentru copii. Sfatul nostru pentru stabilirea mărimii ideale a tacului tău de biliard:extremitatea acestuia trebuie să ajungă la umărul tău.

    De ce nu putem garanta caracterul rectiliniu al tacurilor noastre de biliard?

    Fiecare dintre tacurile noastre de biliard este fabricat manual. La ieșirea din fabrică, este verificat, bucată cu bucată, individual, caracterul lor rectiliniu. Totuși, fiindcă tacurile de biliard sunt din lemn, acestea sunt supuse variațiilor de temperatură și de umiditate în timpul transportului și al depozitării. Aceste condiții exterioare pot afecta caracterul rectiliniu de-a lungul timpului.
    Această dificultate a stabilității tacurilor de biliard, inerentă conceperii lor, este valabilă pentru toate tacurile de pe piață.

    De ce este necesar plopul galben?

    Acest tac Discovery 300 UK/SNK este din lemn de plop.
    Este o esență de lemn moale, care se utilizează în mod frecvent pentru mobilier, datorită caracteristicilor sale tehnice și a accesibilității sale.Avantajul său major este uscarea rapidă, fără a se deforma și creșterea sa dreaptă (ceea ce oferă avantajul unei rectitudini naturale).Prin urmare, acest lucru face ca acesta să fie o alegere adaptată pentru tacurile de biliard, care trebuie să fie cât mai drepte posibil.

    Proprietățile fizice și datele tehnice ale plopului galben

    Pentru plop, coeficientul tensiunii de rupere în compresie și cel al tensiunii de rupere în îndoire statică este de 35 MPa, respectiv de 62 MPa (la o umiditate de 12%).
    Altfel spus: acest tac din lemn de plop este rezistent, solid, stabil.
    Cu toate acestea, este mai puțin rezistent decât tacurile din arțar sau din frasin.Aceste două esențe de lemn au caracteristici care le conferă soliditate și stabilitate mai bune (de asemenea, sunt mai scumpe).

    Cum se depozitează tacul de biliard?

    Pentru depozitarea tacului tău de biliard, îți recomandăm să îl ferești de umiditate și de variațiile de temperatură.
    După fiecare partidă de joc, așază-l bine la orizontală, într-o husă sau într-o cutie de depozitare:depozitarea prin sprijinirea de un perete poate cauza deformarea. Dacă nu dispui de o husă, depozitează tacul de biliard într-o poziție cât mai verticală, de exemplu cu ajutorul unui suport pentru tacuri, pentru menținerea rectitudinii și pentru evitarea deformărilor.

    Ştiaţi? Vârful tacului trebuie îngrijit.

    Indiferent dacă e vorba despre variațiile de temperatură sau pur și simplu de uzură, vârful tacului tău se deteriorează și își pierde din precizie. Prin urmare, este importantă întreținerea regulată a acestuia. Pentru acest lucru, nu trebuie decât:
    1/ Să scoți vârful deteriorat
    2/ Să îl șlefuiești pe cel nou cu șmirghel
    3/ Să lipești vârful
    4/ Să ascuți vârful cu ajutorul unui cutter
    Inginerul nostru de produs îți poate spune mai multe > https://support.decathlon.fr/changer-un-procede-comment-reparer-une-queue-de-billard

    De ce un tac tip monobloc?

    Acest tac este de tip monobloc (dintr-o singură bucată): prin urmare, este mai drept, mai rezistent și mai durabil decât tacurile formate din două părți. Chiar dacă este mai dificil de transportat (deoarece este format dintr-o singură bucată), îți va permite utilizarea la domiciliu, ușor și rapid: un tac monobloc nu necesită montaj, este gata de utilizat, imediat!

    Sfatul echipei: Cum se ține tacul de biliard?

    Pentru o bună poziționare, trebuie să ții tacul de biliard într-o poziție cât mai orizontală posibil pe masa de biliard. Antebrațul, precum și încheietura mâinii, trebuie să fie complet verticale cu tacul.În timpul elanului, doar articulația cotului intră în joc. Articulația umărului rămâne fixă, iar cea a încheieturii este flexibilă, pentru a evita ca tacul să se ridice la sfârșitul mișcării. Întreg corpul tău trebuie să rămână imobil și numai partea din spate a antebrațului se mișcă.

    Care este tacul potrivit pentru o anumită destinație?

    Biliardul are o diversitate de practici: american, englez, francez, snooker... și multe altele!
    Fiecare se caracterizează prin propriile reguli și propria stare de spirit... Însă și printr-un comportament specific, pentru bile mai mici sau mai mari.
    Să îți alegi cum trebuie tacul de biliard presupune să cunoști disciplina pentru care acesta este destinat!
    Iată mărimea vârfurilor care se folosesc în general:
    > biliard american: 13 mm
    > biliard francez: 11" (-12 mm) > snooker:9-10 mm
    > blackball: 8-9mm

    Garanție

    2 ani

    Compoziție/ Recomandări

    Compoziție

    Tac de biliard 100% Lemn Capăt pentru tacul de biliard 100% Piele Tampon 100% Cauciuc nitril butadin Îmbinare metalică 100% Alamă

    RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

    Tac de biliard, din lemn: pentru a evita deformarea, recomandăm depozitarea în poziție orizontală, ferit de lumina soarelui, de umiditate și schimbări de temperatură.

    Aprobat de

    Corentin, Manon și Denis, membrii echipei Pongori şi câştigătorii medaliei de aur și de argint la biliard francez.

    Opinii clienți

    Întrebări și răspunsuri