PONGORI

TAC BILIARD AMERICAN DISCOVERY 300 (122 cm 48 inci)

9999 RON
Ref. : 8389066

Produs conceput pentru biliard american, nivel începător.

Doriţi să descoperiţi biliardul american? Tac de biliard monobloc!

Ridicare gratuită din magazin

+ 99 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

    Beneficii:

    Avantaje produs

    Precizie

    Începe cu precizie, datorită greutății sale adaptate și a vârfului său cu diametrul de 13 mm.

    Montare/demontare

    Nu este nevoie de montaj, tacul tău de biliard este format dintr-o singură bucată (de tip monobloc).

    Transportare ușoară

    Fiind format dintr-o singură piesă, transportul său se face mai ușor decât cel al unui tac format din două părți.

    Polivalență

    Acest tac de biliard american nu este prevăzut cu nicio prelungire.

    Durabilitate

    Din lemn moale.Carcasă din alamă de 2,5 cm. Nicio îmbinare = garanția durabilității.

    Informații tehnice

    Greutatea tacului tău de biliard

    În cei 122 cm, tacul tău de biliard cântărește aproximativ 400 g (13 oz), sau în 145 cm, 540 g (19 oz), cu o toleranță de 10 %). Dat fiind faptul că tacurile sunt din lemn, greutatea nu poate fi garantată în mod absolut: densitatea fibrei lemnului, chiar și pentru aceeași esență lemnoasă, variază de la o pădure la alta;la același arbore, pot exista variații importante, în funcție de expunerea la soare, din porțiunea exploatată (trunchi, coroană, vârf, parte superioară).Începătorii se vor orienta către un tac mai degrabă greu.

    Dimensiunile tacului tău

    Tacul tău de biliard american măsoară 122 cm, adică 48 inch (1 inch = 2,54 cm) sau 145 cm (57 inch).
    În cazul formatului de 122 cm, acesta îți va permite să joci mai ușor, chiar și în spațiile mai înguste. Această dimensiune se recomandă, de asemenea, jucătorilor și jucătoarelor de statură mică, deoarece în mod ideal, extremitatea tacului de biliard trebuie să ajungă la înălțimea umărului.

    De ce nu putem garanta caracterul rectiliniu al tacurilor noastre de biliard?

    Toate tacurile noastre de biliard sunt fabricate manual. La ieșirea din fabrică, este verificat, bucată cu bucată, individual, caracterul lor rectiliniu. Cu toate acestea, dat fiind faptul că tacurile de biliard sunt din lemn, variațiile de temperatură și de umiditate pe durata transportului, a depozitării, în magazin, pot afecta respectarea exigenței rectitudinii. Această dificultate a stabilității este reală pentru toate tacurile de biliard din lemn de pe piață (arțar, frasin, plop, ramin).

    De ce este necesar plopul galben?

    Plopul este o esență de lemn bine cunoscută: este utilizat în mod frecvent pentru mobilierul de interior, datorită caracteristicilor sale tehnice și a accesibilității sale; plopul are avantajul de a se usca rapid, fără a se deforma.De asemenea, are avantajul unei excelente rectitudini naturale: plopii cresc drept.Prin urmare, acest lucru face ca acesta să fie o alegere adaptată pentru tacurile de biliard, care trebuie să fie cât mai drepte posibil.

    Cum se depozitează tacul de biliard?

    Pentru depozitarea tacului tău de biliard, îți recomandăm să îl ferești de umiditate și de variațiile de temperatură.După fiecare partidă de joc, nu îl sprijini de perete, deoarece acest lucru ar putea cauza deformarea!Se recomandă mai degrabă așezarea pe o suprafață plană, într-o husă sau într-o cutie de depozitare. Dacă nu dispui de o husă, depozitează tacul de biliard într-o poziție cât mai verticală, de exemplu cu ajutorul unui suport pentru tacuri: pentru menținerea rectitudinii și pentru evitarea deformărilor.

    Ştiaţi? Vârful tacului trebuie îngrijit.

    Tacul tău și mai ales vârful acestuia (capătul) se uzează din cauza șocurilor repetate cu bila albă. În afara acestei uzuri din cauza „compresiei”, vârful se degradează prin abraziune (creta este puternic abrazivă, degradând vârful din piele).

    Prin urmare, este necesară schimbarea regulată a vârfului. Pentru acest lucru, nu trebuie decât:

    1/ Să scoți vârful deteriorat
    2/ Să îl șlefuiești pe cel nou 3/ Să lipești vârful
    4/ Să ascuți vârful 5/ Nu îți rămâne decât să te joci!

    De ce un tac tip monobloc?

    Optează pentru simplitate și rapiditate, cu ajutorul acestui tac format dintr-o singură bucată: un tac monobloc nu necesită montaj, este gata de utilizat, imediat!
    Absența îmbinării a două părți sau a trei părți face ca tacul de biliard de tip monobloc să fie mai solid și mai drept decât un tac demontabil. Buna rectitudine este influențată de doi factori: rectitudinea în timp a săgeții (partea anterioară a tacului), alinierea shaft-ului și a săgeții la nivelul îmbinării.

    Sfatul echipei: Cum se ține tacul de biliard?

    Când ești începător, este esențial să ții bine tacul în mână: o bună aderență îți va permite o mai mare precizie și optimizarea reușitei loviturilor tale. Nicolas Henric, antrenor al echipelor franceze de blackball și Maeva Brionne, jucătoare internațională, ne explică cum să ții bine tacul de biliard, pentru o mai bună precizie și eficiență pe durata partidelor de joc > https://www.youtube.com/watch?v=IbLFttSWOAA

    Care este tacul potrivit pentru o anumită destinație?

    Biliardul are o diversitate de practici: american, englez, francez, snooker... și multe altele!
    Fiecare se caracterizează prin propriile reguli și propria stare de spirit... Însă și printr-un comportament specific, pentru bile mai mici sau mai mari.
    Să îți alegi cum trebuie tacul de biliard presupune să cunoști disciplina pentru care acesta este destinat!
    Iată mărimea vârfurilor care se folosesc în general:
    > biliard american: 13 mm
    > biliard francez: 11-12 mm > snooker:9-10 mm
    > blackball: 8-9mm

    Garanție

    2 ani

    Compoziție/ Recomandări

    Compoziție

    Tac de biliard 100% Lemn Tampon 100% Îmbinare metalică 100% Acrilonitril butadien stiren Capăt pentru tacul de biliard 100% Piele

    RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

    Tac de biliard din lemn: pentru a evita deformarea, recomandăm depozitarea în poziţie orizontală, la adăpost de lumina soarelui, de umiditate şi de schimbări de temperatură.

    Aprobat de

    Corentin, Manon și Denis, membrii echipei Pongori şi câştigătorii medaliei de aur, de argint și de bronz la biliard francez.

    Opinii clienți

    Întrebări și răspunsuri