PONGORI

TAC BILIARD AMERICAN BC 500 DIN 2 PIESE ȘI EXTENSIE 1/2, 13 mm

20999 RON
Ref. : 8640833

Tacul BC 500 US respectă standardele de practică ale biliardului american. Acesta măsoară 145 cm, este prevăzut cu un vârf de 13 mm, cu un suport pentru a adăuga o extensie și cu o îmbinare rapidă.

Produs conceput pentru biliard american, practică ocazională și consecventă. Aliatul tău pentru un joc puternic și ofensiv.

Disponibil

Ridicare gratuită din magazin

+ 209 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Precizie

  Câștigă precizie datorită vârfului lipit de 13 mm și greutății de 570 g.

  Transportare ușoară

  Se poate transporta în 2 părți, datorită îmbinării din oţel, de lungime medie.

  Montare/demontare

  Montare rapidă a tacului.

  Polivalență

  Tacul este prevăzut cu un colier pentru a adăuga o extensie.

  Durabilitate

  Din lemn masiv de arțar. Carcasă alamă de 2 cm. Îmbinare din metal de 1,2 cm.

  Informații tehnice

  Greutatea tacului tău de biliard

  Tacul de biliard american cântărește 570 g (adică 20 oz).
  Nu putem garanta în mod precis și absolut greutatea tacului tău de biliard. Trebuie să admitem o toleranță de 10%, deoarece densitatea lemnului poate varia, chiar și la aceeași esență de lemn, în funcție de pădurea exploatată, de expunerea la soare sau de porțiunea exploatată a arborelui (trunchi, coroană, vârf, parte superioară).

  Dimensiunile tacului tău

  Tacul BC 500 US măsoară 145 cm (57 inch): este mărimea de tac cel mai des întâlnită. Mărimea sa va permite adoptarea unei posturi optime în timpul loviturilor.

  Pentru bilele mai îndepărtate, există un suport pentru a adăuga o extensie la extremitatea trunchiului tacului tău de biliard și pentru a câștiga 10 cm în plus. În câteva secunde, vei putea avea un tac de biliard cu lungimea de la 145 cm la 155 cm.

  Echilibrul tacului tău de biliard

  Tacul tău are un echilibru de 43 cm, ceea ce înseamnă că punctul de echilibru se află la 43 cm de extremitatea shaft-ului.
  Dacă folosești un rack deschis, punctul de echilibru trebuie să fie în fața mâinii de prindere, altfel tacul se va ridica de pe partea superioară a mâinii.
  Punctul de echilibru este, în general, de o importanță nesemnificativă, cu excepția preferințelor personale.
  Un baricentru mai îndepărtat îți va oferi impresia de greutate; dacă este în față, tacul îți va părea mai ușor.

  De ce nu putem garanta caracterul rectiliniu al tacurilor noastre de biliard?

  Toate tacurile noastre de biliard sunt fabricate manual. La ieșirea din fabrică, este verificat, bucată cu bucată, individual, caracterul lor rectiliniu. Totuși, fiindcă tacurile de biliard sunt din lemn, acestea sunt supuse variațiilor de temperatură și de umiditate în timpul transportului și al depozitării, care pot modifica rectitudinea de-a lungul timpului. Această dificultate a stabilității este reală pentru toate tacurile de biliard din lemn de pe piață (arțar, frasin, plop, ramin).

  De ce arțarul?

  Arțarul este un lemn deosebit de masiv și rezistent, ușor de prelucrat. Acesta permite fabricarea de tacuri conice de biliard (francez, american).
  Istoric vorbind, tacurile de biliard american sunt realizate din arțar, deoarece acesta era (și încă mai este) o esență de lemn răspândită în America de Nord (Canada). Această alegere (accesibilitatea materiei prime) în fabricarea tacurilor de biliard s-a păstrat și s-a răspândit la biliardul francez.

  Proprietăți fizice și date tehnice ale lemnului de arțar

  Arțarul cu o densitate de 0,64, o duritate Monnin de 4,7, este clasificat drept lemn de esență semi-tare.
  Această esență are o rezistență la compresiune de 55 MPa și o rezistență statică la încovoiere de 100 MPa. Modulul său de elasticitate longitudinal este de 13 000 MPa. Acestea sunt valori medii, consultabile de exemplu pe site-ul de referință al CIRAD.
  Arțarul este un lemn masiv și rezistent, ale cărui caracteristici fac din acesta o esență perfectă pentru fabricarea tacurilor de biliard.

  Cum se depozitează tacul de biliard?

  Pentru depozitarea tacului de biliard, îți recomandăm să îl ferești de umiditate și de variațiile de temperatură.După fiecare joc, nu îl sprijini de perete, deoarece s-ar putea deforma!Se recomandă mai degrabă așezarea pe o suprafață plană, într-o husă sau într-o cutie de depozitare. Dacă nu dispui de o husă, depozitează tacul de biliard într-o poziție cât mai verticală, de exemplu cu ajutorul unui suport pentru tacuri: pentru menținerea rectitudinii și pentru evitarea deformărilor.

  Ştiaţi? Vârful tacului trebuie îngrijit.

  Dacă vârful tacului tău de biliard se dezlipește, nu-ți fă griji, se mai întâmplă! Șocurile cauzate de bilă uzează vârful.
  Prin urmare, va trebui să înlocuiești vârful și pentru acest lucru, nu trebuie decât:
  1/ Să scoți vârful deteriorat
  2/ Să șlefuiești pe cel nou cu șmirghel
  3/ Să lipești noul capăt (vârf)
  4/ Să finisezi noul vârf

  De ce un tac tăiat la jumătate?

  Pentru a putea fi transportat mult mai uşor, tacul de biliard se divizează în 2 piese, de lungime medie. Îmbinarea din oţel/întărită asigură o strângere foarte bună şi elimină impresia unui tac din 2 piese atunci când joci biliard. În plus, grație modului de îmbinare, acesta se poate monta și demonta foarte ușor din 4 rotiri.

  La ce servește amortizarea din vârful tacului?

  Amortizorul este o parte din cauciuc aflată sub tacul de biliard. În timpul jocului sau al momentelor de așteptare între lovituri, cel mai probabil vei așeza tacul pe sol. Cu ajutorul amortizorului: nu vei mai risca deteriorarea tacului de biliard sau pur și simplu a suprafeței.

  Sfatul echipei: poziția corectă la biliard

  Asigură-te că păstrezi o distanță suficientă față de masa de biliard. Pune piciorul drept sub mâna dreaptă (dacă ești dreptaci). Păstrează-ți stabilitatea, depărtând picioarele. În cele din urmă, asigură-te că brațul tău este vertical atunci când ții tacul. Dacă mâna ta este prea aproape, vei avea dificultăți în a activa lovitura tactică.

  Ce este biliardul american?

  Biliardul american se distinge de celelalte tipuri de biliard prin masa sa destul de mare (9 ft - 2,74 cm), prin buzunarele (orificiile) sale mari și prin bilele mari (aprox. 57,5 mm) numerotate și colorate.

  La biliardul american există în principal 4 moduri de joc: jocul cu 8 bile, cu 9 bile, cu 10 bile și jocul continuu 14+1.

  Biliardul american este cunoscut ca fiind un joc de atac și de asumare a riscurilor.

  Garanție

  2 ani

  Compoziție/ Recomandări

  Compoziție

  Trunchi 100% Lemn Vârf pentru tacul de biliard 100% Lemn Tampon 100% Cauciuc Îmbinare metalică 100% Acrilonitril butadien stiren Capăt pentru tacul de biliard 100% Piele

  RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

  Depozitează tacul la orizontală, într-o husă sau într-o cutie de depozitare. Altfel, într-o poziție cât mai verticală, cu ajutorul unui suport pentru tacuri, de exemplu.

  Opinii clienți

  Loading

  Întrebări și răspunsuri