PONGORI

Tac BC 500 UK biliard englez/snooker îmbinare din două părți și extensie 1/2, 9 mm

19999 RON
Ref. : 8640865

Produs conceput pentru blackball, practicare ocazională și consecventă. Acesta va fi aliatul tău pentru un joc defensiv și precis.

Tacul de biliard BC 500 UK respectă standardele de referință de pe piață. Acesta măsoară 145 cm, este prevăzut cu un vârf lipit de 9 mm, cu un colier pentru adăugarea unei extensii și cu un sistem de îmbinare rapidă cu șurub.

Ridicare gratuită din magazin

+ 199 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Precizie

  Ai o precizie mai mare datorită vârfului său lipit, de 9 mm, și datorită greutății de 540 g.

  Transportare ușoară

  Se poate transporta în 2 părți, datorită îmbinării din oţel, de lungime medie.

  Montare/demontare

  Montare rapidă a tacului.

  Polivalență

  Tacul este prevăzut cu un colier pentru a adăuga o extensie.

  Durabilitate

  Din frasin, un lemn rezistent. Carcasă din alamă de 0,8 cm. Îmbinare din metal de 1,2 cm.

  Informații tehnice

  Greutatea tacului tău de biliard

  Tacul tău de biliard american cântărește 540 g (adică 19 oz). Nu putem garanta în mod precis și absolut greutatea tacului tău de biliard. Trebuie să admitem o toleranță de 10%, deoarece densitatea lemnului poate varia (chiar și la aceeași esență de lemn), în funcție de pădure, de expunerea la soare sau de porțiunea exploatată (trunchi, coroană, vârf, parte superioară).

  Dimensiunile tacului tău

  Tacul BC 500 UK/SNK măsoară 145 cm (57 inch): aceasta este mărimea obișnuită a tacurilor de biliard. Mărimea sa îți va permite să adopți postura corectă în timpul loviturilor.

  Pentru bilele mai îndepărtate, există un colier pentru adăugarea unei extensii în extremitatea shaft-ului tacului tău de biliard și câștigi 10 cm. Acest lucru îți va permite să ai un tac de biliard de la 145 la 155 cm în numai câteva secunde.

  Echilibrul tacului tău de biliard

  Tacul tău are un echilibru de 43 cm, ceea ce înseamnă că punctul de echilibru se află la 43 cm de extremitatea shaft-ului.
  Dacă folosești un rack deschis, punctul de echilibru trebuie să fie în fața mâinii de prindere, altfel tacul se va ridica de pe partea superioară a mâinii.
  Punctul de echilibru este, în general, de o importanță nesemnificativă, cu excepția preferințelor personale.
  Un baricentru mai îndepărtat îți va oferi impresia de greutate; dacă este în față, tactul îți va părea mai ușor.

  De ce nu putem garanta caracterul rectiliniu al tacurilor noastre de biliard?

  Toate tacurile noastre de biliard sunt fabricate manual. La ieșirea din fabrică, este verificat, bucată cu bucată, individual, caracterul lor rectiliniu. Totuși, fiindcă tacurile de biliard sunt din lemn, acestea sunt supuse variațiilor de temperatură și de umiditate în timpul transportului și al depozitării, care pot modifica rectitudinea de-a lungul timpului. Această dificultate a stabilității este reală pentru toate tacurile de biliard din lemn de pe piață (arțar, frasin, plop, ramin).

  De ce lemn de frasin?

  Frasinul este un lemn solid și rezistent. Prin urmare, permite fabricarea de tacuri ușoare, adaptate mărimii bilei albe de blackball.
  Din punct de vedere istoric, tacurile de snooker și de biliard englez sunt fabricate din frasin, deoarece acesta a fost (și încă mai este) o specie de lemn foarte răspândită în Europa.Această alegere (accesibilitatea materiei prime) în fabricarea tacurilor de biliard englez a fost păstrată.

  Proprietățile fizice și datele tehnice ale frasinului

  Lemnul de frasin, cu o densitate de 0,68, o duritate Monnin >5, se clasifică drept un lemn de esență semi-tare.
  Această esență are o rezistență la compresie de 51 MPa și o rezistență statică la încovoiere de 113 MPa. Modulul său de elasticitate longitudinal este de 12 900 MPa. Acestea sunt măsurători medii, care pot fi consultate, de exemplu, pe site-ul de referință al CIRAD.
  Frasinul este un lemn solid și rezistent, ale cărui caracteristici fac din acesta o specie perfectă pentru fabricarea tacurilor de biliard.

  Cum se depozitează tacul de biliard?

  Tacul tău de biliard este din lemn, prin urmare este sensibil la schimbările de temperatură și de umiditate. De aceea, echipa noastră îți recomandă să îl păstrezi la adăpost, într-o husă specială, sau să îl depozitezi pe verticală, într-un suport de tacuri. A nu se rezema de perete. Riști să îl deformezi.

  Ştiaţi? Vârful tacului trebuie îngrijit.

  Cu timpul, este posibil ca vârful tacului să se dezlipească. Nu îți face griji, este normal! Loviturile repetate ale mingii uzează tacul de biliard. Prin urmare, va trebui să înlocuiești vârful și pentru acest lucru, nu trebuie decât:
  1/ Să scoți vârful deteriorat
  2/ Să îl șlefuiești pe cel nou cu șmirghel
  3/ Să lipești vârful nou
  4/ Să ascuți vârful nou
  Inginerul nostru de produs îți poate spune mai multe > https://support.decathlon.fr/changer-un-procede-comment-reparer-une-queue-de-billard

  De ce un tac tăiat la jumătate?

  Pentru a putea fi transportat mult mai uşor, tacul de biliard se divizează în 2 piese, de lungime medie. Îmbinarea din oţel/ întărită asigură o strângere foarte bună şi elimină impresia unui tac din 2 piese. În plus, grație modului de îmbinare, acesta se poate monta și demonta foarte ușor.

  La ce servește amortizarea din vârful tacului?

  Vârful shaft-ului (partea care vine în contact cu solul) este din cauciuc:nu există riscul de a deteriora suprafața!

  Sfatul echipei: cum se face un rack bun?

  Pentru reușita loviturilor tale la biliard, poziționarea mâinii este primordială: Se numește „rack”. Există numeroase poziții ale mâinii, în funcție de lovitura pe care o realizezi sau de poziționarea bilelor pe suprafața mesei. Nicolas Henric, antrenor al echipelor franceze de blackball (biliard englez) și Maeva Brionne, jucătoare internațională, ne explică cum se face un rack bun de biliard > https://www.youtube.com/watch?v=355CLLm9SnI

  Ce este snooker-ul ?

  Se joacă cu 22 de bile: 15 bile roșii și 6 bile colorate. Masa de Snooker, cu dimensiunile de 3,80 m lungime și 1,80 m lățime este cea mai mare masă de biliard. Și pentru a complica totul, buzunarele sale sunt mici (foarte mici). „Precizie” va fi cuvântul de bază pentru această practică. Bine de știut: marcăm puncte jucând în apărare!

  Ce este blackball (biliard englez) ?

  Este fără îndoială tipul de biliard cel mai puțin incomod. Mai este numit și blackball, pool sau eight pool, se joacă cu 7 bile roșii și 7 bile galbene, și 1 neagră. Ce trebuie să faci pentru a câștiga o partidă? Jucătorul sau echipa trebuie să bage în buzunar toate bilele, iar la final, bila neagră. Această practică este cunoscută drept defensivă și strategică.

  Garanție

  2 ani

  Compoziție/ Recomandări

  Compoziție

  Mâner/Coadă 100% Lemn Trunchi 100% Lemn Tampon 100% Cauciuc sintetic Îmbinare metalică 100% Alamă Capăt pentru tacul de biliard 100% Piele

  RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

  Îți recomandăm să păstrezi tacul de biliard într-o husă adecvată. Altfel, este bine să îl depozitezi pe orizontală, pe un raft special pentru tacuri.

  Opinii clienți

  Întrebări și răspunsuri