Imaginarea propriului parcurs
Kitul îi permite copilului să-și imagineze propriul parcurs de motricitate, cu multiple acțiuni. Copilul poate sări din cerc în cerc, poate învăța să-și rotească cercurile pe braț, își va dezvolta echilibrul mergând pe pietre de râu fără să atingă solul și va lansa cercuri în jurul unui con, rotindu-le pe sol. O infinitate de combinații pentru a stimula dezvoltarea psihomotorie și creativitatea celui mic!
Certificare
Kitul nostru este conform cu reglementările în vigoare privind jucăriile destinate copiilor sub 3 ani. Beneficiile lui au fost validate de un specialist în psihomotricitate.
Întreținere și curățare
Produsul trebuie depozitat pe o suprafață plată, pe orizontală sau verticală. Trebuie să fie spălat cu apă, fără utilizarea de produse menajere. A nu se depozita obiecte grele peste produs.
Etapele de achiziția ale echilibrului dinamic
Înainte de 4 ani, copilul trebuie să învețe să își miște corpul într-o direcție dată, pentru a avansa ușor.La 4 ani, un copil poate să meargă, alternând suportul lățimii minime a unui picior și jumătate.La 6 ani, copilul este capabil să meargă cu un picior în fața călcâiului, cu un suport a lățimii minime a piciorului.
Dezvoltarea psihomotorie
Dezvoltarea psihomotorie a copilului se bazează pe bazele genetice, motrice și fizice.
Un produs poate avea o influență asupra dezvoltării psihomotorii a copilului dacă este vorba despre domeniul motric.
Acest domeniu motric are mai multe componente mari: schema corporală, coordonările dinamice, echilibrul, coordonările oculo-manuale, motricitatea fină și structura temporală și spațială.
Schema corporală
Schema corporală este reprezentarea că micuțul are o percepție a corpului său și o conștiință de sine. Aceasta se construiește mai întâi pornind de la senzații și acțiuni, înainte de a putea fi reprezentată și vorbită. Cu cât copilul acționează, cu atât schema lui corporală se dezvoltă și acționează mai bine.
Mișcările de coordonare oculo-motrice
Mișcările de coordonare oculo-manuale regrupează acțiuni ce permit țintirea: pentru cei mai mici, urmărirea unei traiectorii, apoi țintirea de obiecte mari și ținte mari, cu mâinile, picioarele, până la controlarea mai multor disocieri digitale: înșiruirea de perle pe un fir, scrierea.
Structurarea temporo-spațială
Structurarea temporo-spațială cuprinde tot ceea ce înseamnă reperele copilului în timp (înainte/după, activitate ritmică, zi/noapte, anotimp, etc.) și în spațiu (în față/în spate, pe/sub, dreapta/stânga, etc.)