Jachetă Impermeabilă Drumeție în Natură NH500 Bej-Albastru Bărbați

14999 LEI

Produs conceput pentru drumeție în natură, la șes, în pădure sau pe litoral, pe vreme ploioasă, practicare consecventă.

Jachetă confortabilă, care protejează de vânt și ploaie în timpul drumeției. Croiala permite purtarea jachetei și pentru activitățile de zi cu zi.

Culoare: ALBASTRU ÎNCHIS / MARO
Mărime: Ghid de mărimi
+ 149 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs
Beneficii:

Avantaje produs

Impermeabilitate

Strat protector impermeabil (2000 mm). 100% cusături etanșe, inclusiv fermoarul buzunarului de la piept. Glugă inclusă.

Buzunare

4 buzunare: 2 pentru mâini, cu fermoar, 1 etanș, la piept, 1 interior, cu bandă cu arici.

Adaptare la conformație

Fermoar pentru îmbrăcare ușoară. Mărimi disponibile: S - 4XL.

Respirabilitate

Strat hidrofil (RET=12): reduce condensul pe interior. Căptuşeală din mesh.

Lejeritate

Greutate: 480 g pentru mărimea L.

Informații tehnice

Reducerea consumului de apă

Vopsirea textilelor necesită multă apă, dar evacuează și apele reziduale din băile de colorant. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, am ales să folosim vopsirea în masă (numită Dope Dye), integrând pigmenții de culoare încă de la fabricarea firului. Tehnica de vopsire dope-dyed Această tehnică este folosită pentru culoarea bej-bleumarin (cod 8650027).

Impermeabilitate material

Materialul acestei jachete are o impermeabilitate de 2000 mm. Acest produs a fost validat la testul duş, sub 60 de L de apă / m² / oră, timp de o oră. Protejează de o aversă (6 cm de ploaie într-o oră). Se măsoară rezistenţa unui material la o presiune a apei exprimată în mm coloană de apă (test bazat pe norma ISO 811). Cu cât presiunea este mai mare, cu atât materialul este mai impermeabil. Aşadar, un material cu impermeabilitate de 2000 mm rezistă la o presiune de 2000 mm de apă.

De ce am ales să utilizăm poliester reciclat?

Reciclând peturi de plastic sau materiale textile folosite pentru a produce poliester, reducem utilizarea materialelor provenite din petrol, păstrând în același timp performanțele materialului special conceput pentru drumeții. Folosim fibre din poliester reciclat pentru culoarea albastră (cod 8731538) și roșie (cod 8650029), precum și pentru căptușeala jachetelor (toate culorile).

Material hidrofob

Materialul este hidrofob, adică lasă apa să alunece pe suprafață, fără a o absorbi. Materialul nu se îmbibă cu apă şi este uşor şi respirant. Se obţine printr-un tratament aplicat pe partea exterioară a materialului. Cusături principale etanșe.

Respirabilitate material

Materialul jachetei este foarte respirant - 12 RET. Respirabilitatea unui material se măsoară prin ”Rezistență termică prin evaporare”. Este capacitatea sa de a elibera vaporii de apă produși de corp în timpul efortului, spre exterior. Cu cât coeficientul RET este mai scăzut, cu cât materialul este mai respirant:
RET < 9 = material extrem de respirant;
RET < 12 = material foarte respirant;
RET < 20 = material respirant;
RET > 20 = material puțin sau deloc respirant.

Punem accentul pe sănătate și protejare a mediului

Am schimbat compoziția tratamentelor de hidrofobie, pentru a folosi tehnologii fără PFC (perfluorocarburi).
PFC este utilizat pentru a face materialul hidrofob, dar generează destul de multă toxicitate pentru mediu și persoane. Înlocuind PFC cu alte tehnologii pe care le-am dezvoltat la nivel de performanță, am ajuns să reducem impactul asupra mediului înconjurător.

Cum se întreține impermeabilitatea jachetei?

Pentru o hidrofobie de lungă durată a materialului, se recomandă reactivarea acesteia regulat. Reactivarea se poate realiza după fiecare trei spălări sau după câteva zeci de utilizări pe ploaie.
Hidrofobia se poate reactiva ușor, la cald:
- prin uscarea automată, la un program de 15 min (program sintetic); - cu un uscător de păr, la o distanță de 20 cm, realizând 2 mișcări de jos în sus.

Alegerea jachetei impermeabile în funcție de intensitatea efortului

În timpul activităților sportive, transpirăm în funcție de intensitatea efortului. Dacă respirabilitatea materialului nu este adaptată tipului de efort, transpirația se va transforma în condens. Astfel, pielea nu mai este uscată: din cauza condensului. Este recomandat să alegeți o jachetă de ploaie adaptată intensității efortului. Această jachetă este concepută pentru practicarea ocazională de drumeție de o zi, cu un ritm de 5km/h.

Produs complementar recomandat.

Pentru protecție completă și eficientă împotriva vântului și a ploii, se recomandă și protejarea zonei inferioare a corpului, cu ajutorul suprapantalonului NH500. Acest pantalon este, de asemenea, conceput eco (în funcție de culoare, este folosită tehnica de vopsire în masă pentru a reduce consumul de apă sau sunt folosite fibre reciclate).

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Material principal 100% Poliester Căptuşeală 100% Poliester Strat protector 100% Poliuretan

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se usca bine înainte de depozitare.

TESTE

Centrul nostru mondial de concepere Quechua se află în Passy, la poalele masivului Mont-Blanc, în Haute Savoie. Acesta este un loc veritabil de întâlnire pentru echipele noastre (designeri, șefi de produs, ingineri etc.) și practicanți de sporturi outdoor. Un avantaj excelent în conceperea produselor pentru drumeții montane și pentru a vă pune la dispoziție toată expertiza noastră.

Aprobat de

Jacheta a fost testată și validată de un grup de testare din regiunea Rhône-Alpes-Auvergne, în timpul sesiunilor de testare în condiții de practică, din 2020 și 2021. Pentru a corespunde cerințelor, produsele Quechua sunt testate în drumeții la munte, în toate condițiile pe care le puteți întâlni în timpul drumețiilor.
Echipele noastre, precum și un grup de testare (format din parteneri, ambasadori și clienți) testează produsele pe toată durata dezvoltării lor, până la comercializare.

Recomandări de întreținere

A se spăla automat la max. 30° - program normal

A nu se înălbi

Uscare în mașina automată - temperatură mică

A nu se călca

A nu se curăța chimic

Produse similare

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri