Încălțăminte joasă Impermeabilă Drumeţie la Munte MH100 Gri-Albastru Damă

20999 LEI
8397090

Produs conceput drumeții la munte, practicare ocazională.

Încălțăminte confortabilă, impermeabilă, cu amortizare pe toată lungimea tălpii. Protecție pietre pentru protejarea degetelor de la picioare.

Culoare:

Gri verde / Albastru

Mărime: Ghid de mărimi
+ 209 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

Avantaje produs

STABILITATE

Talpă din cauciuc cu crampoane de 4 mm.

Protecție anti-șoc

Element rezistent protecție pietre, din cauciuc în partea din față a piciorului.

Impermeabilitate

Membrană impermeabilă şi respirantă:menține pielea uscată timp de 3h.

Amortizare

Talpă intermediară din spumă EVA pe toată lungimea piciorului.

Lejeritate

Cântărește 674 g pentru mărimea 39.

Informații tehnice

Care sunt frecvența și intensitatea drumețiilor?

Am clasificat produsele după performanță și caracteristici pentru a se încadra celor 3 tipuri de drumeții:Ocazională:aproximativ 10 drumeții pe an,timp de 3-4 ore, mai puțin de 10 km și mai puțin de 700 m diferență de nivel.Consecventă:aprox. 20 de ieșiri pe an. timp de 4-6 ore,între 10- 20 km, o diferență de nivel între 700-1200m. Intensivă:mai mult de 20 de ieșiri pe an.Mai mult de 6 ore,mai mult de de 20 km, diferență de nivel între 1200- 2000m

Informații legate de dezvoltarea durabilă

Pentru materialul învelișului de la branț, am vopsit firul la sursă, pentru a diminua impactul asupra mediului. Vopsirea textilelor necesită multă apă și generează o cantitate mare de apă reziduală. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, am ales să folosim o vopsea în masă (numită Dope Dye), integrând pigmenții de culoare încă de la fabricarea materialului.

Talpă aderentă

Aderența tălpilor noastre este brevetată. Pentru a obține această certificare, încălțămintea este testată în laborator, pentru a-i determina coeficientul de aderență pe diferite suprafețe (teren neted, cu asperități, uscat sau umed). Pentru validarea finală, încălțămintea testată pe teren, de utilizatori reprezentativi, pe trasee ce însumează 500 km.

Test de impermeabilitate

În laborator, încălțămintea a fost scufundată în apă pe jumătate, în timp ce un picior mecanic simulează mersul. Datorită acestor teste, am putut determina numărul de km pe care, parcurgându-i, încălțămintea rămâne uscată. Apoi, produsul este validat pe teren, în condiții reale de utilizare.

Prelungirea impermeabilității

Se recomandă purtarea unor parazăpezi impermeabile care nu vor permite pătrunderea apei, a pietricelelor sau a nisipului. Se recomandă utilizarea de câteva ori pe an a unui spray reimpermeabilizant pentru a proteja de pete şi de pătrunderea apei.

Ce mărim să aleg?

Este importantă să încercați mai multe mărimi și modele, pentru a găsi perechea potrivită de încălțăminte!
Puteți încerca o mărime mai mare decât cea pe care o purtați de obicei, pentru a evita lovirea degetelor de vârful încălțămintei în timpul coborârii, cu singura condiție ca piciorul să fie bine susținut, pentru a evita frecarea. Recomandări: păstrați unghiile scurte, iar înainte de coborâre verificați ca șireturile să nu permită alunecarea piciorului spre vârf.

Sfaturi de cumpărare a încălțămintei

Puteți proba încălțămintea în magazinele Decathlon.
1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile . 3. Verificați două aspecte:- călcâiul nu alunecă în față când mergeți în pantă.- piciorul nu alunecă și degetele nu se lovesc la coborâre.4. Încercați mai multe modele și mai multe mărimi.
Utiliza-ți-i progresiv pentru a lua forma piciorului.

Optimizați capacitatea încălțămintei: înlocuiți branțurile!

Branțul se adaptează la cât mai multe conformații de picior.Schimbarea branțului asigură:1. O susținere mai bună:unele branțuri sunt preformate sau întărite pentru susținerea sporită a piciorului.
2. Mai mult confort: branțurile asigură căldura și/sau amortizarea. 3. O durată de viață mai mare: înlocuiți branțurile în fiecare sezon, pentru susținere și confort.

CUM SĂ EVIȚI APARIȚIA BĂȘICILOR?

În general, bășicile apar pe piele când aceasta este fragilă din cauza frecării. Pentru a reduce apariția lor, se recomandă: - alegerea mărimii potrivite; - purtarea șosetelor potrivite;
- legarea și strângerea potrivită a încălțămintei; - ajustarea strângerii șireturilor în timpul practicii sportive, mai ales înainte de urcare și coborâre;
- purtarea încălțămintei într-o drumeție scurtă la prima utilizare.

Teste în practică

Toate modelele noastre de încălțăminte sunt testate de utilizatori reprezentativi, în condiții identice cu cele reale. Obiectivul este de a îmbunătăți produsele și de a le valida în mod obiectiv.

Teste de laborator

Testele de laborator verifică următoarele aspecte : orificiile pentru şireturi şi chingi, lipirea, toxicologia, rezistenţa la razele UV, abraziunea tălpii şi componentele feţei, durata de viaţă (deteriorare accelerată).

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Talpă din 70% Cauciuc, 30% EVA Exterior din 60% Polietilenă tereftalată, 20% Poliuretan, 20% Piele bovine Interior din 80% Polietilenă tereftalată, 10% Poliamidă, 10% Poliuretan

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se păstra la loc aerisit, uscat şi ferit de lumină.

Restricții de utilizare

A nu se folosi drept echipament de protecție individual.

TESTE

Toate modelele noastre de încălțăminte sunt testate de utilizatori reprezentativi, în condiții identice cu cele reale. Obiectivul nostru este acela de a ne îmbunătăți permanent produsele.

Recomandări de întreținere

A se spăla manual. A nu se curăţa chimic.

Produse similare

Imagini

Încălțăminte joasă Impermeabilă Drumeţie la Munte MH100 Gri-Albastru Damă
Încălțăminte joasă Impermeabilă Drumeţie la Munte MH100 Gri-Albastru Damă
Încălțăminte joasă Impermeabilă Drumeţie la Munte MH100 Gri-Albastru Damă

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri